Fiecare om posedă intuiţie, chiar dacă nu toţi o valorificăm! Ea poate fi definită ca aptitudinea de “a cunoaşte” fără a te baza pe gândirea raţională. Aceasta înseamnă că informaţia sau cunoştinţele au ajuns la tine fără ca tu să te gândeşti în mod special la ele sau să faci investigaţii. De fapt, intuiţia ta vorbeşte în fiecare minut. Tu trebuie doar să traduci limbajul său în mesaje inteligibile pentru conştient.
Cum funcţionează creierul tău?
Creierul are două părţi, iar fiecare dintre ele are funcţii precise. Creierul stâng e responsabil cu gândirea raţională, logică, analizând informaţiile în profunzime, calculând şi luând decizii. În stare de veghe, mintea e, în tot timpul zilei, ocupată cu “pălăvrăgeala” (dialogul) creierului stâng. Atunci când te gândeşti la lista cu sarcini de executat sau când recapitulezi conversaţiile trecute, creierul tău stâng este acţionar principal. Pentru majoritatea oamenilor acesta este autodialogul pe care îl întreţin continuu, de la trezire şi până la căderea nopţii.
Creierul drept este sălaşul intuiţiei tale, dacă ar fi să ne raportăm la planul fizic. Emoţiile, percepţiile, muzica, arta, gândurile creative sunt, toate, experienţe ale creierului drept. Cele mai multe persoane devin atât de obişnuite să folosească doar funcţiile creierului stâng, încât uită să-i acorde creierului drept şansa de a se face auzit.
Eşti, cumva, prea ocupat pentru a-ţi acorda timp să te relaxezi în mod creativ? Îţi faci timp pentru a asculta muzică sau pentru a te aşeza confortabil să respiri? Creierul tău drept comunică în mod senzorial, diferit faţă de limbajul permanent al creierului stâng. Intuiţia ta îţi trimite mesaje pe 4 căi. Primul pas este să afli care dintre aceste căi ale proceselor intuitive rezonează la tine.
1. Eşti, cumva, o persoană vizuală? Îţi place arta? Foloseşti adeseori vorbe precum: “văd”, “arată-mi”, “vom mai vedea”? Preferi să citeşti ceva în loc să ţi se povestească despre acel lucru? Toate sunt indicii că intuiţia ta ar putea funcţiona în mod similar. Informaţia intuitivă îţi vine în formă vizuală sub formă de culori, imagini, vise vivide ori atunci când atenţia ţi se îndreaptă spre ceea ce vezi. Ai fost vreodată distras de un cuvânt pe o pagină? Au fost, vreodată, ochii tăi atraşi spre ceva ce a devenit semnificativ pentru tine mai târziu? Acestea sunt impresii vizuale intuitive, cunoscute şi sub numele de experienţe clarviziune (clairvoyance).
2. Eşti un bun ascultător? Preferi cărţi audio? Închizi ochii atunci când asculţi pentru a te putea concentra doar pe sunete? Impresiile intuitive auditive îţi parvin sub forma unor sunete în momente importante, uneori ca vibraţii sau anumite melodii ce dobândesc semnificaţie în momentele cheie. S-ar putea chiar să auzi un glas interior care încearcă să te ghideze. Aceste experienţe mai sunt numite şi claraudiţie (clairaudience).
3. Eşti o persoană ce simte profund totul? Ai frisoane sau “ţi se face pielea de găină” în momente importante? Simţi adesea starea de spirit a celor din jur? Dacă e aşa, atunci eşti în mod natural pe rezonanţă de clarsimţire (clairsentience).
4. Eşti o persoană ce analizează şi trece totul prin prisma logicii? Sau, mai degrabă, îţi vin ideile, pur şi simplu, în minte? Acesta e tipul de “clar” (clair) pe care toată lumea pare să îl ignore, dar este o parte semnificativă a intuiţiei.
Ţi s-a întâmplat să te gândeşti la o persoană şi acea persoană să te sune? Sau s-a întâmplat să cunoşti ceva dintr-o dată şi să te întrebi cum de ai realizat acel lucru? Intuiţia a fost aceea ce ţi-a comunicat informaţia. Află care din aceste metode de comunicare intuitive e cea mai puternică la tine! Acesta e primul pas!
Cum să îmi accesez intuiţia?
Acum că îţi cunoşti predominanţa intuitivă naturală, urmează un pas foarte important. Dă-i atenţie! Tot ce primeşte atenţia ta prinde putere. Rezervă-ţi câteva minute în fiecare zi pentru a te conecta la modul tău de cunoaştere din perspectiva creierului drept. Pune-ţi o întrebare. Începi cu ceva simplu: “să mănânc pui sau peşte la cină?” Apoi linişteşte-ţi “dialogul” mental pentru câteva clipe şi conectează-te la “clar-ul” tău. Ce simţi/ce vezi/ce auzi/ce idee îţi vine? Ai simţit un fior când ai spus “pui”?
Ai auzit vreun sunet special sau a apărut vreun gând, ca răspuns? Ia în seamă acel semn, nu îl ignora! Dacă nu apare nimic, continuă-ţi activităţile normale. Înainte să îţi dai seama ce se petrece, atenţia ta va fi atrasă de ceva sugestiv. Cel mai important lucru este că ţi se va atrage atenţia. Un alt mod de a-ţi accesa intuiţia e să îi dai creierului tău stâng (minţii analitice) o sarcină.
Ia o foaie de hârtie şi scrie o întrebare în partea de sus a colii. De exemplu: “care e cel mai bun mod de a-mi folosi talentele în carieră?”, “să îmi caut de lucru în altă parte?” sau “cum pot să-mi cresc şansele de a întâlni partenerul potrivit?” Apoi, începe să scrii, fără a te opri să te gândeşti. Creierul tău drept îţi va dicta, iar creierul tău stâng va fi ocupat cu operaţiunea de a deplasa vârful creionului pe hârtie. Sună simplu, dar e o tehnică foarte bună pentru a-ţi accesa cele mai profunde gânduri, emoţii şi înţelepciunea subconştientă.
Autorul Neale Donald Walsch a scris în acest mod întreaga sa serie “Conversaţii cu Dumnezeu”! Realitatea e că oricine poate învăţa să facă asta, dacă este deschis la a încerca. Important este să nu te cenzurezi, ci să laşi răspunsul “să curgă prin vârful penelului”. Dacă nu ştii ce să scrii, porneşte prin a nota o strofă dintr-o poezie pentru copii, până ce încep să curgă frazele şi ideile din mintea ta. Cel mai greu lucru este să fii deschis la a încerca acest proces.
Nu te judeca pe tine însuţi, nu îţi fie teamă de greşeli! Ai încredere şi fii atent la ceea ce se va întâmpla! Dacă vei petrece zilnic câteva minute pentru a-ţi linişti dialogul mental şi pentru a te conecta la canalele tale intuitive, vei obţine rezultate ce te vor uimi. Incearcă şi vei vedea! Nu ai nimic de pierdut, ci doar de câştigat!
https://detoatepentrutotisimaimult.blog/