Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Categorie:

Iubirea de sine: 7 semne că nu te iubești suficient

Nu te poți aștepta ca ceilalți să te aprecieze când tu însuți nu te iubești. Dacă vrei ca oamenii din jurul tău să-și schimbe atitudinea față de tine, începe să te iubești mai mult.

Viața este scurtă, motiv pentru care nu are rost să ne irosim timpul făcându-ne griji despre cum ne percep ceilalți. Căutând permanent aprobarea persoanelor care ne înconjoară, devenim oameni fricoși care au uitat cine sunt și ce vor. Iubirea de sine este imposibilă în această situație.

În momentul în care realizăm că fericirea noastră a început să depindă de cei din jurul nostru, este cazul să ne analizăm viața și concepțiile. Cu siguranță este nevoie să facem anumite schimbări.

Iubirea de sine este imposibilă dacă nu te accepți

Dacă nu te poți accepta așa cum ești și încerci permanent să devii o cu totul altă persoană, nu vei putea descoperi niciodată iubirea de sine. Ai comis greșeala de a-ți centra viața în jurul opiniilor celorlalți și te-ai pierdut pe tine însuți.

În articolul de azi te invităm să descoperi câteva semnale de alarmă ce arată că nu te iubești suficient, astfel încât să știi dacă trebuie sau nu să faci o schimbare. Te regăsești în vreunul din punctele de mai jos?

1. Nu ești liber să fii tu însuți

Încercând mereu să le faci pe plac celorlalți, cel mai probabil te vei epuiza. Deși nu ți se pare greu să fii maleabil, este mult mai simplu să fii cine ești cu adevărat decât să încerci să întruchipezi un personaj fictiv.

Dacă nu ești sigur că în prezent ai posibilitatea să fii tu însuți, cu tot cu defecte și calități, încearcă să-ți analizezi comportamentul. De pildă, petreci foarte mult timp în compania altor persoane? Eviți în mod intenționat să fii singur?

Dacă răspunsul tău la aceste întrebări este „da”, realitatea este că ești nemulțumit de tine și apelezi la autoritatea altora pentru a evita „greșelile” sau a te schimba. Din acest motiv, atunci când ești singur, te simți prost. Iubirea de sine este însă imposibilă dacă nu reușești să descoperi cine ești cu adevărat.

2. Îți este frică să-ți exprimi gândurile

Ți s-a întâmplat vreodată să te simți atât de sfios în timpul unei conversații încât ai evitat să-ți exprimi opinia deoarece era diferită de cea a celorlalți? Dacă te regăsești în acest exemplu, este posibil să încerci să te „modelezi” după imaginea oamenilor din viața ta, chiar dacă ceea ce crezi tu se opune ideilor lor.

Dacă nu vorbești, nu ai cum să fii ascultat. Ceilalți te vor ignora și nu te vor lua în serios. Trebuie să ai curajul să fii și să gândești diferit. În cazul în care ai o stimă de sine scăzută, încearcă să remediezi această problemă.

Opiniile tale sunt la fel de valoroase ca opiniile celorlalți. Dacă ai impresia că în capul tău se află numai idei greșite, te înșeli! Exprimă-ți gândurile în mod direct și fă-te remarcat. Ceea ce crezi este mai important decât bănuiești.

3. Te critici excesiv

Nu este exclus să fii atât de exigent cu tine însuți încât, fără să-ți dai seama, devii incapabil de a avansa. Cumva, găsești diverse modalități de a te „pedepsi” pentru tot ceea ce nu-ți iese, ignorând faptul că greșelile sunt de fapt ocazii de învățare.

Nu te mai critica atât de aspru. Apreciază-ți toate realizările până în momentul de față, indiferent cât de mici sunt și sărbătorește chiar și atunci când crezi că nu este cazul. Numai așa vei putea descoperi iubirea de sine.

4. A trecut mult timp de când ai avut grijă de tine

Fiecare dintre noi trebuie să se simtă bine în propria sa piele. În caz contrar, înseamnă că nu ne îngrijim așa cum trebuie. Dacă am adoptat anumite comportamente care ne fac rău (de pildă, neglijăm vestimentația sau mâncăm alimente nesănătoase), a venit momentul să facem o schimbare.

Iubirea de sine presupune să te îmbraci frumos pentru a-ți face ție pe plac, să mănânci sănătos ca să-ți fie ție bine. Aceste lucruri trebuie să le faci pentru tine, nu pentru ceilalți.

Nimeni altcineva nu te poate iubi la fel de mult cum te iubești tu însuți, așadar este o greșeală să-ți lași bunăstarea pe mâinile altora. Când vei începe să te îngrijești corespunzător, vei descoperi cu adevărat iubirea de sine.

5. Ești incapabil să te motivezi

Fără motivație, șansele să-ți îndeplinești obiectivele și visurile sunt minime. Nu vei obține niciodată ce vrei dacă nu ai încredere în abilitățile tale și nu-ți oferi o doză de motivație în fiecare zi.

Probabil că vei eșua o dată sau de două ori și cu siguranță vor exista persoane care nu te vor susține. Cu toate acestea, este esențial să ai încredere în tine și să încerci să obții tot ceea ce-ți dorești de la viață. Nu-i lăsa pe ceilalți să te descurajeze. Iubirea de sine înseamnă să-ți centrezi viața în jurul visurilor tale.

6. Nu ai suficientă încredere în tine

Încrederea în sine este la fel de importantă ca motivația menționată anterior. Dacă ești lipsit de încredere, toate demersurile tale vor eșua. Te-ai întrebat vreodată de ce ești capabil? Ți-ai apreciat toate realizările, inclusiv cele aparent minore?

Iubirea de sine presupune să ai încredere în tine însuți și să nu permiți nimănui să te descurajeze. Poți să obții orice dorești, atât timp cât îți privești greșelile ca pe niște ocazii de învățare. Nu este greu deloc, nu-i așa?

7. Nu ești deschis față de ceilalți în mod onest

Din cauza circumstanțelor, este posibil să fii reticent atunci când vine momentul să fii complet deschis cu persoanele din viața ta. În mod inconștient, te înconjori de o armură protectoare care de fapt te face mai slab.

Dacă nu te dăruiești cu totul celorlalți, dacă nu te deschizi și nu îți permiți să iubești, nu vei descoperi niciodată ce înseamnă să fii la rândul tău iubit. Meriți să fii iubit la fel de mult ca orice altă persoană, iar iubirea de sine este cea mai valoroasă formă de iubire de care poți avea parte.

Câteodată îți va fi greu să ai încredere în tine. De fapt, nu este exclus să ai impresia că nu meriți să fii iubit. Tocmai acesta este motivul pentru care suferi. Trebuie să accepți faptul că greșești și să încerci să găsești o soluție.

Viața ta este în joc. Poți alege să-ți protejezi sentimentele și visurile sau să le lași să fie distruse. Începe să te îngrijești și să te apreciezi mai mult.Drumul nu este simplu, dar efortul merită. Dacă iubirea de sine îți lipsește din viață, atunci a venit momentul să faci o schimbare.Sursa:https://dozadesanatate.ro/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121