Joaca, copilul interior și tu

Joaca, copilul interior și tu,
0
(0)

Joaca, copilul interior și tu

A fi lăsati să se joace îi face pe copii fericiți, dar creșterea schimbă acest lucru și nu în bine. Copii se joacă, dar adulții lucrează. Aceasta este punctul de vedere dominant, așa cum a fost de secole, așa că haideți să vedem unde a mers jocul vieții și de ce trebuie să revină. Idealul, de fapt, este să-ți infuzezi toată viața cu joc, inclusiv cu viața spirituală.

Luați în considerare ziua obișnuită și cum vă petreceți timpul. Pentru majoritatea oamenilor, munca a lăsat deoparte orice lucru la fel de frivol precum timpul de joacă, iar orele de petrecere a timpului liber sunt petrecute ca recompensă pentru a-ți termina munca. Pe măsură ce munca se extinde pentru a umple din ce în ce mai mult timp, însă, ceea ce suferă nu sunt doar orele pierdute, ci spiritul de joacă , care este menit să fie vesel.

Copilul tău interior

Copilul tău interior nu este doar o amintire. Este aspectul conștientizării tale care vrea să simtă bucurie, inocență și libertate. În viața modernă, acest aspect este subnutrit și uneori înfometat. Adesea, atunci când spunem că jucăm un joc, magazine precum tenisul, fotbalul sau pur și simplu să stam la un joc de Monopoly sau Trivial Pursuits pot fi o treabă serioasă. Competitivitatea poate elimina distracția de a juca jocuri. Câștigătorii se pot bucura în timp ce învinșii se îmbufnesc. Cu toții cunoaștem modelul.

În mod clar, există un dezechilibru atunci când viața este doar muncă, dar modul în care să reintroduceți jocul în viață scapă de majoritatea oamenilor. Ei presupun că o vacanță, timpul liber, hobby-urile și locurile de desfacere creative sunt întâmplătoare sau chiar luxuri – sunt recompensele ocazionale pe care le „câștigeți” pentru că munciți atât de mult.

Readucerea jocului în viața ta

Pentru a aduce jocul înapoi în viața ta, trebuie să te întorci la sursa conștientizării tale. La suprafața minții este un flux constant de gânduri, sentimente, senzații și imagini. Acest flux de conștiință distrag atenția și solicită. Nu se oprește niciodată; nu se termină niciodată în cererile sale. Cu toate acestea, la un nivel mai profund, ceea ce contează cu adevărat nu este creat de minte. Toate calitățile care fac viața să merite izvorăsc dintr-o sursă profundă.

Dăm nume calităților care ne înalță viața – pace, iubire, mulțumire, relații împlinite, creativitate – dar, în realitate, totul decurge din aceeași sursă. La început, fiecare impuls pozitiv este creativ, inteligent și fericit. Motivul pentru care copiilor le place să se joace este că sunt conectați în mod natural la sursă. Pe de altă parte, motivul pentru care adulții ignoră jocul este că sunt deconectați de la sursă.

Pentru omul obișnuit, nu există nicio ușurare din lucrurile create de minte, care includ obiceiuri, condiționări, placeri și antipatii și convingeri de bază. Suntem atât de intenționați să construim o viață de succes, încât aceasta devine un scop în sine. Așa devii deconectat de la sursa ta, iar cel mai ușor mod de a spune este absența bucuriei, a jocului și a creativității în existența ta de zi cu zi.

Ducând o viață creativă

Am fost proiectați să fim diferiți. Ar trebui să existe un flux constant de inteligență creativă care te conectează la sursa ta. Când se întâmplă acest lucru, duci o viață creativă și apoi munca se transformă în joc. În sanscrită, cuvântul Lila se referă la jocul cosmic care stă la baza și impulsionează lumea noastră.

Odată ce vezi că dansul cosmic este jucăuș și fericit, ai o nouă viziune. Îți dai seama că viața ta este o expresie a jocului și a creativității venite dintr-o sursă cosmică care este și sursa ta. Inteligența creativă care clocotește în interiorul tău nu dispare niciodată – fiecare celulă din corpul tău este deja plin de viață. Celulele nu au de ales decât să fie aliniate cu fluxul de inteligență creativă, dar tu ai de ales.

Aliniați-vă cu sursa dvs

În termeni practici, există multe moduri de a te realini cu sursa ta.

  • Găsiți o activitate care vă aduce bucurie pură și fă-ți timp pentru ea, de preferință în fiecare zi.
  • Fii jucăuș ori de câte ori ai de ales, cu alte cuvinte, liniștit, acceptând, aprobând și apreciind ceea ce îți aduce viața.
  • Bucură-te de alți oameni și arată-ți încântarea în moduri cu care te simți confortabil, cum ar fi un cuvânt prietenos și un zâmbet.
  • Reduceți timpul petrecut concentrându-vă asupra aburului de știri îngrijorătoare ale mass-media, 24-7.
  • Când te joci, joacă-te pentru distracție. Dacă un joc devine serios și sumbru competitiv, vedeți dacă puteți ușura perspectiva și readuceți un spirit de joacă.
  • Găsiți oameni care sunt înălțători și inspiratori pentru a fi alături.
  • Oferă-ți o experiență zilnică de bucurie care ocolește mintea gânditoare, care ar putea fi muzica, arta, aprecierea frumuseții sau ieșirea în natură.

A trăi mai aproape de sursa ta este cea mai bună alegere pe care o poți face. Prin meditație și alegând în mod conștient să lași fluxul inteligenței creative să se exprime prin tine, poți deveni din ce în ce mai conștient de fluxul inteligenței creative. Acesta ar trebui să fie scopul tuturor – nimic nu este mai împlinitor.https://chopra.com/

Media 0 / 5. Numărul voturilor: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: