Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Categorie:

Jocul dorintelor

20170819_181426.jpgSe spune ca, odata, intr-o sala, cinci copii se jucau un joc numit „Jocul dorintelor”. Un joc care consta in aceea ca fiecare participant isi spunea o dorinta, si cel care spunea cea mai tare dorinta, acela castiga jocul.
 
Primul copil, un baietel care era cunoscut ca liderul grupului, s-a repezit sa spuna:
– Eu vreau sa am cea mai noua super-consola care sa aiba cel mai tare joc! Toti copii care au auzit aceasta dorinta au scos un murmur de aprobare! Era o dorinta cu adevarat tare!
 
Urmatorul la rand era o fetita, care era foarte inteligenta, asa cum sunt multe fetite. Intotdeauna ai un avantaj cand auzi ce s-a spus inainte.
– Eu as dori sa am un magazin de jocuri video.
Asta era ceva super-super! Sa ai tu un magazin al tau de jocuri! Sa alegi orice joc, si cand te plictisesti sa-l schimbi cu ultima noutate! Wow! Asta era ceva mult mai bun!
 
Al treilea copil era un baietel inteligent care s-a gandit imediat ca va avea o idee mai buna. Pentru ca, chiar cand sunt mici unii copii inteleg ce si cum despre bani.
– Eu as vrea sa am un miliard de euro! Daca as avea atatia bani mi-as cumpara magazinul meu de jocuri video, pentru ca si mie imi plac jocurile video. Dar, atunci cand ai o consola si jocuri, mama nu te lasa sa joci atat cat ai vrea tu! Te pune sa-ti faci temele pentru scoala! Asa ca, dupa ce imi cumpar magazinul de jocuri, voi avea suficienti bani ca sa-mi cumpar o scoala a mea! Daca e scoala mea, nu voi avea niciodata teme de facut! Si, pentru ca e scoala mea, profesorii imi vor da intotdeauna note mari! Altfel… Si in fiecare an voi fi in fruntea clasei iar eu voi juca tot timpul jocuri video! Cand voi termina scoala generala am s-o vand si am sa-mi cumpar un liceu. Voi avea note dintre cele mai mari si am sa fac ce vreau eu. Iar cand voi termina liceul, am sa-l vand si imi voi cumpara o universitate. Si, tot timpul eu am sa joc jocuri video!
Daca va fi sa-mi doresc altceva, din banii pe care i-as avea voi putea cumpara orice imi va trece prin minte!
Asta sigur era dorinta cea mai tare! Asta era dorinta invingatoare!
 
Dar, concurentul numarul patru era de alta parere!
– Daca ar fi sa mi se indeplineasca o dorinta, spuse fetita, dorinta ar fi sa mi se implineasca trei dorinte. Aceste trei dorinte ar fi: prima sa am magazinul meu de jocuri video, a doua dorinta sa am un miliard de euro, iar a treia dorinta sa mi se implineasca alte trei dorinte!
Toti au ramas cu gurile cascate. Asa putea sa mearga la nesfarsit! Aceasta dorinta era mult mai tare decat dorinta cu un miliard de euro! Era cea mai tare! Nimic nu putea fi mai tare!
kids5
 
Mai era un concurent, dar sigur acesta n-avea cum sa fie mai tare!
 
– Dorinta mea, spuse el, e ca sa fiu atat de multumit incat sa nu-mi doresc nimic! Sa fiu atat de multumit incat sa nu mai am nevoie de dorinte!
 
Daca celelalte formulari fusesera insotite de aprobari, urale si tropaituri, acum s-a lasat linistea si fiecare s-a gandit la ce auzise. Si toti au aprobat ca aceasta era cea mai tare dorinta. Aceasta era dorinta castigatoare!

autor- Ajahn Brahm   

https://astrodeva.wordpress.com/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

A FI ÎN RELAŢIE

Când mă înţeleg pe mine te înţeleg pe tine şi din acea întelegere vine iubirea. Fără relaţie nu este existenţă: a fi înseamnă a fi in relaţie…

Citeste articol »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121