0
(0)

multnomah-falls-2089902_960_720

Este perfect in regula sa ai alte pareri despre viata decat ceilalti si este perfect in regula sa traiesti in functie de ceea ce consideri tu ca este adevarat pentru tine.

Acest lucru nu inseamna insa ca ceilalti gresesc sau ca modul lor de viata este gresit. Cum si noi ne simtim mai aproape de un anumit stil de viata si ne simtim impliniti atunci cand traim in modul pe care il simtim sincer si adevarat pentru noi, asa si ceilalti au dreptul sa faca la fel.

Intrebarea care apare este insa urmatoarea: Putem respecta si accepta viziunile, parerile si stilul de viata al celorlalti, fara insa a le judeca sau a dori sa ne impunem in viata lor pentru a le schimba convingerile, tinand numai la adevarul nostru despre ce e bine sau mai putin bine?
Putem accepta faptul ca s-ar putea ca unii oameni sa nu inteleaga niciodata ceea ce intelegem noi si sa fim in regula cu asta, fara a-i judeca, fara a dori sa-i schimbam, fara a incerca sa ii convingem ca modul in care privim noi viata este cel corect?
Le putem oferi oamenilor toata libertatea de a alege, fara ca alegerile lor sa ne ofensese pe noi? Putem fi aproape de oameni cu iubire si intelegere, chiar si atunci cand parerile noastre despre lume difera? Chiar si atunci cand pare ca nu avem nimic in comun?

Este foarte interesant sa ne observam pe parcursul vietii cum incercam sa ne impunem propriul adevar asupra celorlalti, neconstientizand ca in acest fel incercam de fapt sa ii manipulam. Suntem, totodata, in mod inconstient, dependenti de dorinta de a avea dreptate, cerand sa fim aplaudati si apreciati din exterior, doar pentru ca inca nu ne-am gasit cu adevarat pe noi insine in interior.

Un om care este perfect impacat cu sine nu cere de la nimeni nimic. Nu are nevoie sa se impuna in viata cuiva, pentru ca nu este deranjat de alegerile celuilalt.

Tot ceea ce ne deranjeaza ne arata calea spre ceea ce avem de recunoscut despre propriile rani interioare cu care este necesar sa facem pace.
Nu am avea niciodata nevoie de nimic de la nimeni, atata timp cat pacea si bunastarea noastra interioara nu ar mai fi dependenta de ceea ce fac sau ceea ce spun altii fata de noi.

Atunci cand suntem deranjati de un anumit lucru, acel lucru ne este ghid spre noi insine, spre constientizarea si vindecarea propriilor noastre suferinte. Cand ne simtim agitati, atacati, dornici de a demonstra cuiva ceva sau de a ne impune in viata cuiva intr-un mod anume, acelea sunt momentele noastre de prezenta si de constientizare. Atunci putem realiza ca nu avem nevoie sa cerem nimic de la nimeni, ca in esenta, nu exista niciun motiv real de suparare sau de dezamagire fata de un altul, pentru ca fiecare este liber sa traiasca asa cum simte ca este cel mai bine pentru el. Daca noi suntem raniti din cauza alegerilor celorlalti, aceasta nu este vina lor, ci este momentul nostru de constientizare a ceea ce ne tine prizonierii propriilor iluzii despre viata si despre libertate.

Avem oricand ocazia sa ne reintoarcem in interior si sa le oferim tuturor toata libertatea de care au nevoie, fara ca noi sa mai fim raniti sau dezamagiti de ceea ce aduce cu sine aceasta libertate.

Respirand profund, facand doi pasi in spate si reintoarcandu-ne la pacea inimilor noastre, vom constientiza inutilitatea razvratirii si chiar atunci, acolo, in acel spatiu sacru, putem alege sa fim liberi de orice actiune a oricui si sa ii eliberam si pe ceilalti de dorintele sau de asteptarile noastre nefondate pe care le-am pus asupra lor.
Respira si ia-ti libertatea inapoi. Respira profund si da inapoi libertatea tuturor celor de care ai asteptat vreodata ceva. Let go. Totul este in regula exact asa cum este. Respecta alegerile tuturor si invata sa fii fericit/a si in pace indiferent de ceea ce aleg ceilalti sa faca.

Eleonor Roosevelt spunea ca nimeni nu iti poate lua fericirea fara consimtamantul tau.  Asadar, nu ceilalti sunt vinovati de nefericirea ta. Ei nu fac decat sa iti ofere niste oglinzi prin care sa te privesti cu blandete si cu iubire si prin care sa descoperi ce anume ai de eliberat din ceea ce te impiedica sa nu traiesti frumos, in libertate si bucurie autentica.

Fii in pace cu ceea ce alege sa faca oricine, iar daca te mai surprinzi cumva deranjat/a de ceea ce fac ceilalti, decide chiar in acel moment sa te reintorci inauntrul tau si sa lucrezi cu acea rana pana in momentul in care o poti elibera cu blandete si cu recunostinta. Iar oamenilor care iti ofera astfel de momente, multumeste-le din toata inima si binecuvanteaza-i. Ei sunt invatatorii tai. Prin intermediul lor ti se ofera sansa sa scoti la suprafata tot ceea ce te-a sabotat vreme indelungata si sa vindeci, pentru a-ti regasi intr-un final pacea si linistea interioara.

Nimic nu este nelalocul lui.Totul ne este de folos.

Important este sa devenim pregatiti sa facem din tot un invatator si sa ii lasam pe toti sa ne arate drumul spre noi insine. Judecata fata de un altul nu arata decat lipsa noastra de constientizare a darului pe care acea persoana il are pentru noi. Cand alegem sa ne reintoarcem la pace si sa fim dispusi sa vedem darul, el ni se va face cunoscut. Negresit. Fara intarzieri.

Sursa:https://lupuldacicblogg.wordpress.com/

Media 0 / 5. Numărul voturilor: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.