Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Lecții înțelepte !

Lecții înțelepte !

Nu te sacrifica pentru alții: 30 de lecții înțelepte, pe care le învățăm după 30 de ani!

Treizeci de ani înseamnă maturitate, caracter, stabilitate, înțelegere și chiar un pic de înțelepciune. Treizeci de ani mai înseamnă noi provocări, noi descoperiri, noi regrete și noi întrebări. Treizeci de ani e o vârstă când pare că nimic nu s-a schimbat, și totuși nimic nu mai e ca înainte. Treizeci de ani e vârsta când încetezi să te mai gândești la viitor.

Iată 30 de lucruri pe care le-am învățat la 30 de ani – Chris Bailey, scriitor canadian, consultant în domeniul productivității.

1. A trata oamenii cu amabilitate este cea mai valoroasă investiție pe care o poți face. Ori de câte ori am fost bun cu cineva, fără să aștept nimic în schimb – într-un mod misterios, indirect, plin de ocolișuri – bunătatea mi s-a întors înapoi. Cu alte cuvinte, ce semeni, aia culegi.

2. Sfaturile trebuie percepute ca sugestii, nu ca un set de reguli stricte – indiferent de la cine vin.

3. Păzește-te de experții care pretind că duc o viață perfectă. De așa numiții guru și lideri spirituali. Cu toții avem defecte, iar cei care pretind că nu au, sunt cei mai perfizi impostori.

4. Cu cât ești mai atent la ceilalți, cu atât te simți mai împlinit. Este mai distractiv și mai plăcut să colaborezi cu alte persoane, decât să concurezi.

5. Nu te apuca de treabă dacă nu ești pregătit să o faci bine. Să știi că îți faci treaba corect este foarte valoros.

6. Dacă în mijlocul unei conversații îți dai seama că nu înțelegi nimic, ascultă cu atenție și rămâi calm și încrezător. Dacă taci, oamenii te vor percepe inteligent și bine informat. Însă data viitoare, informează-te mai bine.

7. Perfecționismul este o iluzie. O iluzie dureroasă. Relaxează-te. Firește că trebuie să tinzi pentru un rezultat mai bun, dar acceptă greșelile cu smerenie.

8. Natura este cel mai bun leac pentru suflet. O plimbare în aer liber e în stare să-ți curețe mintea, să-ți descătușeze sufletul și să te readucă la viață.

9. Uneori, prietenia se consumă. Dar asta nu înseamnă că noi suntem răi sau că prietenii noștri au făcut ceva greșit. Păstrează-i în suflet și nu îi judeca dacă se îndepărtează de tine.

10. Cu cât dăm mai mult, cu atât primim mai mult. Împărtășește înțelepciunea, dragostea și talentul, iar universul te va răsplăti cu aceeași monedă.

11. Odată la 3-4 ani, încearcă încă o dată bucatele care nu îți plăceau înainte. Vei descoperi o lume gastronomică nouă.

12. Schimbările sunt necesare. Ele sperie, dar te pun într-o situație nouă, te obligă să gândești diferit, stimulează creativitatea, îți dau energie să te miști mai departe și cresc pofta de viață. Doar atunci când faci ce te sperie, evoluezi cu adevărat.

13. Sărbătorește-ți victoriile, savurează fiecare succes, oricât de mic ar fi. Învață să negociezi cu conștiința ta.

14. Învață să ierți. Numai cei care au înțelepciunea să ierte pot găsi pacea și libertatea interioară.

15. Există oameni care vorbesc doar despre ei și nu întreabă niciodată despre tine. De cele mai multe ori nu merită timpul și atenția ta. Dar uneori oamenii vorbesc atât de mult pentru că nu se simt auziți.

16. Fiecare om este valoros, pentru că fiecare om este unic în felul său.

17. Cu toții suntem creatori. Dacă ai suficientă dorință, perseverență, putere de concentrare și disciplină – orice lucru este posibil.

18. Încetează să privești îngust. Nu te concentra numai pe propriile dorințe. Altfel riști să pierzi ceva important. Riști să pierzi frumusețea acestei vieți și a oamenilor din jurul tău. Lumea este uimitoare atunci când mergi cu ochii larg deschiși.

19. Cu cât e mai mare efortul, cu atât e mai dulce rezultatul. Adevărata bucurie a vieții este să faci ceea ce trebuie să faci și să știi că mai devreme sau mai târziu îți vei atinge scopul. Dacă te străduiești și rămâi devotat valorilor tale, neapărat vei fi recompensat.

20. Lumea este creată de cei care acționează. Fiecare carte pe care o citești, fiecare melodie pe care o auzi, fiecare produs pe care îl folosești în fiecare zi, a fost creat de cineva care a avut curajul să acționeze.

21. Când ai de ales între a nu face nimic și a face ceva, întotdeauna alege a doua.

22. Deși nu suntem omniprezenți, viața nu poate exista separat de noi. Suntem un tot întreg, simțim pulsul aceluiași univers și chiar dacă nu îi poți schimba pe ceilalți, te poți schimba pe tine și restul oamenilor vor începe să reflecte ceea ce ești tu. Când ești bun și vezi în restul doar bunătate, lumea inevitabil devine mai bună.

23. Tu eşti singurul responsabil pentru viaţa ta. Aduni ceea ce ai semănat de-a lungul timpului și acest lucru nu are legătura nici cu cine este primar în oraşul tău, nici cu țara în care te-ai născut. Dacă oamenii ar înceta să se victimizeze şi ar deveni responsabili măcar pentru o zi, s-ar întâmpla multe lucruri minunate.

24. Cea mai bună decizie financiară pe care o poți lua este să nu te obișnuiești cu plăcerile scumpe.

25. Statutul este principalul motor al consumului. Când simți dorința de a cumpăra ceva nou, gândește-te dacă ai nevoie de acest lucru sau dacă e vorba de un nou moft al tău. Goana după bunuri materiale ne otrăvește viața.

26. Cărțile sunt cel mai valoros lucru care poate fi cumpărat cu bani.

27. Dacă îți ciulești urechea bine, vei fi în stare să auzi șoaptele tandre ale inimii. Ascultă-ți inima. Ea știe calea mai bine decât oricine.

28. Încetează să faci promisiuni pe care nu le poți respecta. Mai bine să faci mai puține promisiuni, dar să te ții de fiecare dată de cuvânt.

29. Una din cele mai subapreciate abilități este să-i permiți interlocutorului să-și spună ideea până la capăt înainte ca tu să deschizi gura.

30. Nu te sacrifica pentru alții. Ai grijă de tine, umple-ți rezervoarele și apoi, dacă vrei și cât simți tu, oferă-le și altora din împlinirea ta.https://eustiu.com/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121