LEGEA ATRACTIEI: De ce unele dorinte nu se indeplinesc?

5
(3)

Ceea ce nimeni nu ti-a spus pana acum despre Legea Atractiei.

Legea Atractiei este una dintre Legile Universului despre care vorbim cel mai des, fara a intelege exact ce presupune aceasta, din pacate. Astfel, oamenii din intreaga lume raman cu o singura idee legata de Legea Atractiei: ca gandurile noastre atrag ceea ce ne dorim si ca este suficient sa ne schimbam gandurile ca sa obtinem absolut tot ceea ce am putea visa….

Si cu totii stim ca intr-adevar, in viata noastra am ajuns sa indeplinim lucruri pe care le visam de multa vreme. Ne indreptam gandurile, inteligenta si abilitatile spre indeplinirea acelui scop care in final, mai devreme sau mai tarziu, ajunge sa se materializeze. Poate cel mai evident exemplu al Legii Atractiei este modul cum ne cream cercuri de prieteni care ne aseamana, care au aceleasi seturi de valori si preocupari. Vibram pe aceeasi lungime de unda, atragem in vietile noastre oameni si intamplari care ne oglindesc.

De ce unele dorinte nu se indeplinesc?
 

TOTUSI, nu este mai mult decat frustranta senzatia aceea de lupta nesfarsita spre indeplinirea unor dorinte pe care pare ca nu reusim sa le mai atingem? De ce se intampla acest lucru daca, sa presupunem, legea atractiei chiar este adevarata?

Cel mai clar raspuns in acest sens, ni-l ofera Teal Swan (ea este foarte cunoscuta in comunitatea spirituala din SUA). Teal ne arata 3 aspecte foarte importante legate de Legea Atractiei:
 

1. Legea Atractiei este de fapt Legea Oglindirii, adica ceea ce suntem noi se oglindeste in realitatea manifestata de noi.

2. Chiar daca in majoritatea timpului incerci sa ai ganduri pozitive care iti doresti sa se reflecte in realitatea de zi cu zi si chiar daca speri ca aceste ganduri sa iti aduca spre indeplinire visurile, trebuie sa stii ca un rol foarte important il joaca si subconstientul nostru. Este posibil ca la nivel subconstient sa iti auto-sabotezi demersul de a indeplini anumite proiectii.

3. Tot ceea ce exista in Univers inseamna vibratie. Atunci cand manifestam o realitate, aceasta inseamna ca ne-am aliniat vibrational cu acea intamplare.

UMBRA: Ca sa intelegem Legea Atractiei este nevoie sa intelegem rolul imens pe care il joaca subconstientul in vietile noastre

Teal Swan,dar si alte persoane din lumea spirituala denumesc subconstientul–umbra.Datorita eforturilor imense care s-au depus in psihologie in ultimul secol, cat si revolutiei spirituale pe care o traim acum, intelegerea modului cum functioneaza mintea umana si a legaturii dintre aceasta si lumea inconjuratoare, devine din ce in ce mai clara.

Ce este umbra? Cand venim in aceasta lume, egoul (un cuvant mai elevat pentru separarea identitatii) nu este inca format pe deplin, explica Teal Swan. Dar egoul incepe sa se formeze prin intermediul relatiilor pe care le stabilim cu ceilalti,asa incat,egoul este format in urma socializarii. Momentele cand invatam despre bine si rau, ceea ce este acceptat si ce nu. Si, ceea ce este cel mai important, invatam despre aspecte ale propriei persoane care sunt sau nu acceptate de catre cei din jur.

Astfel, devine foarte clar ca iubirea incepe sa se transforme intr-un joc cu recompense. Iubirea va veni ca o recompensa pentru comportamentul nostru acceptabil si in schimb, pedeapsa va veni pentru ceea ce nu este acceptabil. In acest mod, incepem sa negam, sa suprimam ceea ce consideram ca este inacceptabil in legatura cu noi; ne separam constiinta, ne divizam. Si asa se naste mintea subconstienta. Putem sa o numim „umbra” pentru ca nu o putem vedea clar si pentru ca majoritatea dintre noi, nu suntem constienti de ea.

NU NE VEDEM UMBRA

Este adevarat ca atunci cand ne concentram asupra unui lucru acesta se manifesta in viata noastra, numai ca un rol foarte important il joaca si partile ascunse din noi insine. Si in noi ascundem traume emotionale, dureri si convingeri care s-au format acolo in subconstient de-a lungul anilor. Partea proasta este ca nu suntem constienti de aceste lucruri.

Cand avem o trauma emotionala pe care incercam sa o anulam prin gandire pozitiva, incercand sa punem in actiune Legea Atractiei, nu ne facem un serviciu prea mare. E ca atunci cand am suferit o trauma fizica – ne-am rupt piciorul, dar nu e ca si cand gandirea pozitiva ne va ajuta sa ni-l punem la loc. Daca gandim pozitiv reusim sa ajungem la medicul potrivit, reusim sa ne vindecam mai repede, dar nu este un proces usor, el implica faptul de a accepta ca avem piciorul rupt iar noi putem sa cream conditiile pentru ca vindecarea sa se desfasoare mai repede, aliniindu-ne cu un camp de vibratie care sa permita vindecarea noastra.

Acelasi lucru poate fi spus si in legatura cu traumele noastre ascunse in subconstient. Asa incat, atunci cand vine vorba de aspecte suprimate ale fiintei noastre, primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa devenim constiente si constienti in legatura cu aceste lucruri. Atunci cand devenim constienti de acele lucruri care se afla ascunse si practic impiedica Legea Atractiei sa se manifeste asa cum ne dorim noi la nivel constient, ne auto-imputernicim si este primul pas pe care trebuie sa il facem spre adevarata acceptare de sine si spre vindecare.

De exemplu, in cartea sa autobiografica Open, tenismenul Andre Agassi povestea cum, copil fiind (un copil mai degraba atras de literatura si poezie) a integrat aspiratiile tatalui sau care isi dorea ca el sa devina un mare jucator de tenis, ceea ce a si devenit. Mai mult decat atat, el a integrat toata critica pe care i-o aducea tatal sau pe teren, in timpul antrenamentelor. La un moment dat, vocea tatalui sau, devenise propria voce: „Trebuie sa fii cel mai bun!.” Faptul ca a castigat multe turnee de tenis, ca a devenit extraordinar pe terenul de tenis era un mod subconstient de a castiga iubirea si aprecierea tatalui – “Traiesc din tenis, desi urasc tenisul, il urasc cu o patima intunecata si secreta, si intotdeauna l-am urat.” – Andre Agassi

Este un exemplu care arata cum integram anumite mesaje despre noi atunci cand suntem copii, formand acea Umbra pe care o ducem cu noi, uneori toata viata. De asemenea, ganditi-va ce mesaje integreaza un copil caruia i se spune mereu ca “e prost”, “ca nu nu stie” sau “ca nu e suficient de capabil”… Oricat de mult ar dori acel copil ajuns adult sa isi schimbe viata, credintele pe care el le-a integrat despre el insusi se vor manifesta, daca el nu devine constient de ele.

La fel se intampla si in cazul persoanelor care nu reusesc sa isi creeze o relatie. Undeva in adancul lor, se ascunde probabil credinta ca nu sunt suficient de bune, meritoase pentru a fi iubite… De ce au fost create aceste credinte si mai apoi ascunse in subconstient? Doar aceste persoane pot sa afle si de cele mai multe ori, „munca” alaturi de un psiholog sau un indrumator spiritual este bine-venita (e bine sa va ascultati intuitia si va duceti catre oameni cu care simtiti ca rezonati si care simtiti ca v-ar putea ajuta; nu ni se potrivesc tuturor aceleasi metode).

Legea Atractiei este in mod esential, Legea Oglindirii. Orice vibratie care este in noi se alipeste exact acelor experiente din lumea noastra externa. Si fie ca ne place sau nu, aspectele UMBREI noastre, manifesta la randul lor… Aceste aspecte trebuie sa fie integrate si vindecate pentru ca in final sa devina puncte de atractie pozitiva, spune Teal Swan.

Pe acest drum al auto-realizarii si al alinierii intregii tale fiinte cu cele mai frumoase dorinte si aspiratii, este important sa aduci constientul la lumina. Este important sa ai grija de tine, sa fii compasiv/a si constient/a in legatura cu traumele tale emotionale; este posibil ca UMBRA sa te fi oprit din a manifesta pana acum ceea ce iti doresti… Viata este pana la urma, o calatorie catre noi insine, mai degraba decat un decor exterior al dorintelor implinite sau nu. https://www.garbo.ro/

Media 5 / 5. Numărul voturilor: 3

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: