Lumea interioara a copilului tau

0
(0)

Te-ai intrebat vreodata cum e lumea interioara a copilului tau si cum ar fi schimbat relatia si conectarea dintre voi daca ai ai ce ceume isi doreste copilul tau, dincolo de ceea ce verbalizeaza? De multe ori, în cabinetul de psihoterapie, acesta este dezvaluie celebră mai ascunse secrete sau dorinte, îngrijește-te nu-i curajul în ceea ce privește spuna cu voce tare în familie sau la gradinita / scoala pentru ca te tem ca plafonii să nu ia în considerare dorinte impunătoare de atins si atunci sa fie nevoiti sa se confrunte cu un refuz sau un dezamagire. 

Iata cateva dintre dorințe secrete ale copiilor, îngrijirea atenției, dacă le stii și incercează să se pună în funcțiune, se poate folosi pentru a conecta un nivel mult mai profund cu copilul tau:Isi doresc sa se simta indreptatiti sa isi exprime toate emotiile, fara a se simti vinovati sau rusinati de ele. Asa ca este recomandat să vorbești cu copilul tau despre emotii pe care le îngrijesc, astfel incat sa aiba siguranta ca nu este nimic în neregula sa simta sau o anumită emotie sau sa vorbeasca despre ea.

Simt starea emotionala a parintilor si isi doresc ca acestia sa fie fericiti si relaxati; de aceea, de multe ori recurg la comportament care are grijă să distraga parintii de la grijile lor. Clarifica cu copilul tau poate ca este o responsabilitate pentru starea ta și ca uneori oamenii au nevoie de momente în îngrijirea sa-si manifestă-te și sunt necesare ca și tristetea, frica sau furia.

-Isi doresc sa experimenteze pisica mai multe lucruri noi, să explorăm dacă aceasta poate satisface curiozitatea debordantă. Asa ca incurajeaza-i curiozitatea si explica-i limitele de siguranta intr-un mod de ingrijire sa nu-l sperie sau sa-i creeze senzatia ca lumea inconjuratoare este periculoasa.

-Isi doresc foarte mult sa isi ajute parintii, asa ca lasa-l pe copil sa-si asume responsabilitati in casa (bineinteles, conform varstei lui) si sa se simta utila, sa simta ca poate aduce un plus familiei.

-Simt nevoia (ca noi toti, de altfel) sa fie apreciata si valorizatoare pentru ceea ce sunt. Asa ca acorda atentie modului în îngrijirea ii corectezi un comportament, astfel incat sa nu simta ca ii este atacată poate personalala.

-Au nevoie de timp liber, în îngrijire să fanteze și să creeze jocuri și lumini fantastice, presiunea de față realitate sau un spectacol. Acest lucru este necesar să creeze o creștere a adulților și să se îngrijească de adulți, precum și să crească și să îmbunătățească.

-Isi doresc timp de calitate impreuna cu familia – îngrijirea timpului se masoara neaparat în minereu, ci în conexiune creata intre copil și plafoane. Poti gasi multe momente de conectare, inclusiv luarea mesei impreuna, pregatirea pentru un somn, timpul de relaxare în familie (în îngrijirea fiecărui lucru este necesar să fie proprietate făcută, dar este impreuna în camera aceeasi), sau plimbare în aer liber etc.

-Isi doresc si au nevoie de clarificare si stabilire in ceea ce priveste viata lor lor. Discuta cu copilul tau despre urmatoarea perioadă de timp de familie, ce va propune o fațetă și implicit în stabilirea obiectivelor comune.

-Isi doresc ca cei din jur sa inteleaga gândurile prin care trec, fara a le minimiza. Acorda-i timp in care sa iti explice cu ce se confrunta si asculta-l activ, fara a fi o comparatie dificila lui cu o poveste greutatila. În acest mod vei vedea emoții intense pe care le îngrijesc și vă puteți fi alaturi de el.

-Dacă nu în ultimul rand, unul dintre cele mai importante lucruri importante pentru copii este să fie iubit și să fie protejat pentru ceea ce sunt în interiorul lor. Si au nevoie sa spuna asta, pentru a-si construi increderea in sine si a-si insusi un mecanism sanatos de autovalidare. 

Doar e nevoie pentru a ne conecta la trăirile copiilor și trebuie să ascultăm mai mult cu sufletul, în timp ce cu mintea; Atunci vom trăi sentimentul că acesta este conectat între noi și copii este o experiență de învățare reciprocă, pentru a se îngriji de fiecare dată sunt câștigate iubire, încredere și siguranță. https://www.gammaclinic-psychology.ro/

Media 0 / 5. Numărul voturilor: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: