De ce îți este frică atât de mult?
Durere, schimbare, creștere…
Frica poate fi o problemă atunci când o lași să te copleșească. Atunci când îi permiți fricii să stea în scaunul șoferului, trăiești într-o credință falsă că eviți disconfortul inevitabil ce intervine atunci când călătorești în tărâmurile necunoscute din inima și sufletul tău. Însă, nu poate exista decât un final posibil: viața ajunge într-o fundătură.
Dacă vrei să înflorești, stagnarea trebuie să dispară. Prana (energia forței vieții) este esența a ceea ce suntem. Ea încorporează mișcarea, creativitatea, expansiunea și evoluția.
Este ușor să lași frica să te paralizeze, însă poți să te împuternicești să recunoști în mod conștient frica și apoi să experimentezi ce stă sub ea.
Lipsa de frică este o combinație dintre vulnerabilitate și curaj.Ai nevoie de vulnerabilitate pentru a cere ajutor și de curaj pentru a crea o strategie și a acționa.
Iată zece moduri de a elimina vălul subconștient de frică ce te oprește de la a acționa în viață…
1. Identifică-ți zona de confort
Ce te face să te simți inconfortabil? Scrie toate detaliile pe o foaie de hârtie. Poate că este vorba despre un cont bancar gol, de partenerul tău care te părăsește, de a-ți face noi prieteni sau să nu îți găsești scopul niciodată. Primul pas ca să depășești aceste frici este să le etichetezi. Aprinde lumina și descoperă unde există zonele tale de confort din viață și unde depășirea acestor limite te trimite direct către frică, anxietate sau panică.
2. Acționează
Griji. Anxietate. Nesomn. Pentru fiecare dintre zonele tale de confort, găsește modalități simple de a-ți depăși limitele. Poate părea ciudat la început, însă îți exersezi abilitatea de a-ți crea viața conform viselor tale.
Dacă îți este greu să-ți faci prieteni, dar cu toate acestea îți dorești prieteni, ceva trebuie să cedeze. Acționează, chiar cu pași mici, propunându-ți să saluți trei persoane noi zilnic sau intrând într-un grup de persoane cu același tip de gândire. Nicio acțiune nu este prea mică sau prea mare, atâta timp cât îți menții direcția și acționezi.
3. Implementează consistența, angajamentul și repetiția
Pentru elementele de mai sus este nevoie de implicarea ta, ele nu se vor face de la sine. Trebuie să te trezești în fiecare zi și să ții de treabă – sau nu te vei elibera de frică. Odată ce ai acționat și vezi fructele acțiunilor tale, vei vedea cât de ușor pot fi depășite fricile subconștiente cu puțin efort consistent.
4. Cultiveză-ți curiozitatea
Poți să stai jos, să îți închizi ochii și să îți imaginezi cum te-ai simți fără frici? Și asta pentru a depăși obstacolele pe care le-ai creat tu însuți? Cum ar arăta atunci viața ta? Dacă îți poți imagina chiar și o zecime din ceea ce este posibil, poți să începi să îți depășești limitele și limitările auto-create.
Folosește-ți curiozitatea pentru a-ți imagina posibilitățile infinite de dincolo de granița fricii. Fie că este vorba despre a conduce în întreaga țară sau de bungee jumping, acesta este începutul manifestării celei mai lipsite de frică a ta.
5. Găsește un partener responsabil
Iată o realitate: cu toții avem frici pe care le-am depășit. Găsește pe cineva în care ai încredere că te va ajuta să rămâi responsabil atunci când îți confrunți fricile inconștiente. Încearcă să găsești pe cineva care deja a depășit frica pe care încerci să o transformi. Stabilește-ți convorbiri zilnice sau săptămânale cu această persoană. Fii complet transparent în legătură cu succesul tău și cu problemele întâmpinate. Găsește-ți puterea în numere și înconjoară-te cu persoane care te pot ajuta să îți menții viziunea înaltă și vibrația înaltă pe parcursul călătoriei tale de la frică la curaj.
6. Dezvoltă-ți o conexiune spirituală
Ce anume îți hrănește sufletul? Ce îți dă putere? Conectează-te cu elementele spirituale din tine care te motivează să îți depășești frica ce te ține departe de la a-ți trăi scopul. Fie că este vorba despre a sta în liniște și a te concentra pe respirație pentru câteva minute pe zi sau despre a practica yoga, găsește-ți practica ce îți permite să te conectezi cu cea mai înaltă versiune a sinelui tău autentic. Apoi activează energia posibilității pentru a susține următoarele faze ale creșterii și evoluției tale.
7. Practică recunoștința
Recunoștința este numită practică deoarece, pentru majoritate dintre noi, nu este o a doua natură, mai ales atunci când ești plin de frică. Atunci când ești consumat de frică, primul impuls este să fugi și să te gândești la tot ceea ce merge rău. Energia expansivă a recunoștinței te va ajuta să desfaci modelele mentale de a te simți prins, victmă și fără putere de a acționa.
8. Umple-te de curaj
Atunci când ești gata să transmuți frica și să o transformi în forță, ai nevoie de curaj. Pentru a cultiva curajul, înconjoară-te de oameni care au privit frica în față și au mers înainte indiferent de situație.
Alege un mentor care a trecut prin încercările prin care tu treci acum. Înconjoară-te de oameni strălucitori care au o cunoaștere mai profundă decât a ta. Asta este ceea ce eu numesc acordare la amprentele fundamentale vibraționale. Uită-te la documentare, citește cărți, mergi la cursuri și umple-te de inspirație. Acționează și rămâi neclintit din decizia de a-ți depăși fricile subconștiente.
Pentru a juca un joc mai mare, ai nevoie de energie care este mai puternică decât propria ta energie.
9. Fii cinstit cu tine însuți în legătură cu lucrurile care te sperie
Majoritatea oamenilor nu recunosc de ce anume le este frică. Majoritatății dintre noi îi este frică de împlinire, iubire adevărată și fericire, mai mult decât de orice altceva. Stai în liniște și accesează adevărul legat de cele mai mari frici pe care le ai… și fă primul mic pas. Amintește-ți că meriți tot ceea ce este mai bun în viață.
10. Nu mai inventa scuze
Meriți să îți depășești fricile și să te simți în pace. Te poți antrena să mergi înainte, să ajungi aliniat cu potențialul ău evolutiv la fiecare nivel, însă fără scuze. Fără ”mâine”, fără ”atunci când o să am timp sau bani”. Începe de unde ești, așa cum poți.
Sursa:http://noulpamant.ro