Obiceiuri de îmbrățișat în fiecare zi
Fericirea este ceva ce ne dorim cu toții, dar nu se întâmplă pur și simplu, trebuie să o faci să se întâmple. Aici vă sugerăm 10 obiceiuri pe care le puteți cultiva pentru a construi fericirea pe care o doriți.
Vrei să fii fericit, nu-i așa? Cu toții vrem să fim fericiți, așa că aceasta este întrebarea ușoară. Întrebarea mai dificilă este: ești pregătit să faci tot ce este necesar pentru a fi fericit?
Devine puțin mai greu în acel moment pentru că trebuie să recunoști că fericirea nu se întâmplă pur și simplu. Lăsată la propriile sale resurse, mintea umană se prinde de negativitate: se numește „prejudecată de negativitate” și este o strategie de supraviețuire. Pentru a obține fericirea, trebuie să transcendeți această părtinire înnăscută și să vă antrenați într-o mentalitate înfloritoare.Așa cum antrenamentul fizic trebuie să fie ceva ce faci în mod regulat, la fel și antrenamentul mental. Este o chestiune de a crea obiceiuri care să-ți hrănească fericirea și să faci asta în mod deliberat.Nu trebuie să îmbrățișezi toate aceste obiceiuri dintr-o dată, dar iată 10 obiceiuri pe care le poți cultiva pentru a crea fericirea pe care o dorești-
1. Acceptați provocarea
Cele mai bune momente din viața ta nu sunt momente pasive. În schimb, ele se întâmplă de obicei atunci când corpul sau mintea ta este întinsă până la limitele sale în efortul de a realiza ceva care merită, ceva care te împinge să răspunzi gânditor, să-ți asumi riscuri și să păstrezi încrederea în tine.Pentru a experimenta aceste momente cele mai bune, trebuie să găsești un proiect care să te inspire, unul care să necesite determinare și să prezinte o provocare.În timp ce o provocare necesită efort pentru a depăși, ea necesită și creativitate. Fără creativitate, fericirea rămâne evazivă, dar îmbrățișarea provocărilor care încurajează creativitatea este un obicei de încredere de construire a fericirii.
2. Iartă trecutul
Este firesc să reflectezi la ceea ce te-a adus în acest punct al vieții tale. Cu toate acestea, este, de asemenea, important să vă amintiți că nu puteți face nimic pentru a schimba trecutul.Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să te întrebi ce ai face diferit data viitoare și apoi să mergi mai departe, să-i ierți pe alții și să te ierți pe tine însuți .Când îți găsești mintea tăvălită în trecut, fă un efort conștient de a schimba direcția gândurilor tale și de a te concentra asupra a ceea ce este în controlul tău astăzi.Nu-ți nega trecutul – este o parte din tine – dar nu te opri asupra lui. Antrenează-te să aștepți cu nerăbdare pașii pe care îi poți face în prezent și te vei simți mai bine în legătură cu viața.
3. Concentrează-te pe sentimentele tale
Concentrarea vă ajută să vă ocupați de peisajul emoțional interior, prin etichetarea și explorarea sentimentelor.În loc să evitați, să suprimați sau să încercați să ignorați sentimentele, este nevoie de mai puțină energie pentru a recunoaște cu calm emoțiile sau senzațiile interioare.Odată ce îți faci un obicei de a-ți observa și accepta senzațiile interioare, chiar acele senzații vor deveni mai puțin intense și vei deveni mai liniștit – un element cheie al fericirii.
4. Fii recunoscător
Oamenii care simt mai multă recunoștință fac față mai bine unei schimbări majore în viață și sunt mai puțin stresați, mai puțin deprimați și mai mulțumiți de relațiile lor.Puteți face din recunoștință o stare obișnuită de a fi numărându-vă binecuvântările. Este greu să te plângi de lucrurile mărunte când mulțumești că tu și cei dragi sunteți în viață și sănătoși.În egală măsură, este greu să fii prea stresat din cauza plății facturilor atunci când ești recunoscător că ai un acoperiș deasupra capului.
Fă liste cu lucrurile bune din viața ta sau fă o practică regulată de a le spune oamenilor lucrurile bune care s-au întâmplat în ziua ta și vei începe să te simți mai fericit aproape imediat.
5. Simplificați
Testele psihologice arată că oamenii suferă mai mult stres în case aglomerate și birouri aglomerate. În spațiile curate, te simți mai relaxat și mai energic.Creați simplitate în viața voastră prin dezordine: aruncați hainele, cărțile și articolele de uz casnic pe care nu le-ați atins în ultimii trei ani.
Potrivit Feng Shui, locul în care adunați dezordinea în casă poate indica, de asemenea, unde energia poate fi blocată în viața ta.Crește-ți propria hrană, petreci timp în grădină și trăiește o viață în limitele posibilităților și limitelor tale.Viața pur și simplu îți scade stresul, iar gândirea la ceea ce este nevoie pentru a-ți simplifica viața te va ajuta să te concentrezi și să-ți păstrezi atenția asupra lucrurilor care sunt cu adevărat importante pentru tine. Acesta este fundamentul fericirii.
6. Zâmbește când poți
Un sentiment de securitate este esențial pentru a te simți fericit. Cercetările au arătat că oxitocina chimică a creierului dezarmează răspunsul la amenințare.Îmbrățișarea este o modalitate de a crește nivelul de oxitocină, dar într-o lume COVID, este posibil să nu ne îmbrățișăm la fel de mult cum obișnuiam. Cu toate acestea, puteți face creierul să secrete oxitocină zâmbind mai des.Zâmbetul devine un obicei, așa că fă-o ori de câte ori poți.
7. Respira
Când sunteți anxios, tiparul dvs. de respirație se schimbă și devine din ce în ce mai scurt. Dacă doriți să vă stabilizați emoțiile și să vă calmați corpul, atunci respirația controlată este o modalitate eficientă de a face acest lucru.Antrenează-te să respiri adânc în burtă și să expiri complet. Când lucrezi cu respirația, lucrezi pentru a-ți stabili emoțiile și a elimina orice bariere în calea fericirii.
8. Iubește pe cineva
Există o mulțime de dovezi că actul de a te angaja să iubești un alt individ (sau animal de companie) poate aduce fericire. Există o varietate de motive pentru care se crede că relațiile funcționale, pe termen lung și angajate îi fac pe oameni mai fericiți și mai sănătoși. Principalul dintre acestea este impactul pozitiv al existenței unui sistem de sprijin încorporat, astfel încât stresul de la locul de muncă și din viață să poată fi discutat mai ușor cu o persoană grijulie, ajutând la atenuarea stresului.
9. Conectați-vă
Oamenii fericiți sunt oameni care sunt conectați la lumea dincolo de ei înșiși. Obișnuiește-te să găsești modalități de a face această conexiune pentru că nu se întâmplă pur și simplu, trebuie să faci asta.Conectarea cu ceilalți ajută la echilibrarea fluxului de a dărui și a primi în viața ta – ambele pot aduce sentimente de fericire. Când vă conectați cu alții, vă permite să primiți sprijin și, în schimb, să oferi sprijin altora.A te simți parte dintr-un sistem de sprijin și conectat cu ceilalți reduce singurătatea, care este, de asemenea, o barieră comună în a te simți fericit.În conexiunile cu ceilalți se află bogăția vieții, așa că fă-ți un obicei din a ajunge la cineva în mod regulat.
10. Meditează
O stare de spirit meditativă apare din practică și disciplină. Meditația este o practică care îți dezvoltă capacitatea de conștientizare, răbdare, compasiune și claritate. Dovezile arată, de asemenea, că meditația promovează puternic sentimentele de fericire și poate reduce sentimentele de stres și anxietate.
Prin meditație, puteți dezvolta un nou mod implicit al creierului, care este mai puțin centrat pe ego și regretele trecutului sau stresul viitorului și mai aliniat cu prezentul. Capacitatea de a trăi în prezent este esențială pentru experiența fericirii.https://foreverconscious.com/