Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Categorie:

Obiceiuri toxice care îți afectează încrederea de sine

168800_10150966163358718_1079399999_n

Înainte să poți realiza ce îți dorești și să construiești relații sănătoase cu ceilalți oameni, trebuie să ai încredere în tine. Nu există o altă cale, pentru că modul în care te raportezi tu la tine însuți își pune amprenta în tot ce faci.

Oamenii care se simt bine în pielea lor și au o gândire sănătoasă radiază. Își trăiesc viața pe care și-o doresc, inspirându-i și pe cei din jur să facă la fel. Indiferent că sunt așa în mod natural sau au lucrat de-a lungul timpului cu ei înșiși, toți au în comun un lucru: cunosc capcanele care le-ar putea afecta încrederea de sine și le evită.

La polul opus, sunt oamenii cu o imagine de sine nu prea favorabilă… ca să nu spun negativă. Dacă simți că ai probleme în zona asta, fă-ți o evaluare rapidă și vezi câte dintre obiceiurile de mai jos identifici la tine.

1. Pui semnul egal între generozitate și sacrificiu de sine

Adesea, persoanele cu o slabă încredere în propriile capacități cred că a fi generos înseamnă să-și pună nevoile pe locul al doilea și să se focalizeze pe binele celorlalți. Greșit. Nu poți dărui nimănui ceea ce tu nu ai.

Dacă obișnuiești să gândești că ceilalți sunt mai importanți decât tine, ajungi în mod sigur la epuizarea tuturor resurselor de care dispui (iubire, răbdare, pozitivism și poftă de propria viață). Multe dintre persoanele care pun un preț foarte mare pe generozitate (astfel înțeleasă) ascund de fapt o nevoie acută de aprobare din partea celorlalți. Inconștient, tânjesc să câștige dragostea și admirația celor din jur punându-i pe primul loc si renunțând la ceea ce ei înșiși își doresc de fapt. Generozitatea autentică se poate naște doar când tu ești în starea de a fi a iubirii. Iar asta începe cu iubirea și prețuirea de sine.

2. Nu faci ceea ce simți de teamă să nu-i rănești pe cei din jur

O metodă sigură și rapidă de a-ți distruge încrederea de sine. În primul rând, pentru că ajungi într-un moment în care nici tu nu mai știi ce vrei. Obișnuit să le faci pe plac celor din jur și să te ridici la așteptările lor, îți pierzi propriile repere și valori. În plus, a nu face ce simți generează frustrări și regrete. Sentimente care ne împiedică să ne cunoaștem și să ne împlinim propriul potențial. Ce aleg oamenii să creadă despre faptul că tu faci ce simți este exclusiv alegerea lor. Se pot victimiza sau pot înțelege că ai libertatea să-ți urmezi fericirea. Ca și ei.

3. Te înconjori cu oameni negativiști

Spune-mi cu cine te însoțești, ca să-ți spun cine ești. Oamenii cu care ne petrecem timpul ne influențează, așa cum și noi îi influențăm pe ei. Dacă persoanele din anturajul tău suferă de negativism, lipsă de încredere de sine sau mai grav de blazare, nu doar că nu te pot inspira și motiva să încerci mai mult, dar te vor trage în jos. Este un reflex. Ca cel al persoanei care se îneacă.

Tu alegi oamenii cu care îți petreci cea mai mare parte din timp.

4. Depinzi emoțional de cineva din viața ta

De obicei, se întâmplă să depindem emoțional de persoana de care ne îndrăgostim, părinți sau de o altă figură morală autoritară din viața noastră. Fluctuațiile stărilor emoționale își pun amprenta profund asupra încrederii și imaginii de sine. Faptul că devii nesigur pe propriile capacități, ești fericit numai când celălalt te aprobă, suferi când se îndepărtează de tine sau nu este de acord cu ceea ce faci, cauți să nu-l superi exprimându-ți părerea sau îți clădești viața exclusiv în jurul acestui om, sunt semne că respectul față de propria persoană este aproape de zero (dacă nu cumva sub linia de plutire).

5. Eviți să petreci timp singur

A avea o viață socială bogată nu este un motiv pentru care să nu înveți să te simți bine și singur. De multe ori, oamenii care-și încarcă timpul liber cu tot felul de ieșiri și activități sunt cei care nu știu să fie singuri, să se bucure de propria companie. Momentele de solitudine sunt necesare autocunoașterii și construirii unei relații sănătoase cu tine însuți.

Sufletul are nevoie de spațiu. De liniște. De asemenea, nu sări dintr-o relație în alta. Acordă-ți timp și lasă lucrurile să se așeze natural înainte să construiești ceva nou. Bucură-te de momentele tale cu tine însuți. Sunt cele în care ai timp să te relaxezi, să faci lucrurile care-ți plac cel mai mult și să-ți reîncarci bateriile.

https://www.atractiasuccesului.ro/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121