Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Categorie:

Observatorul din noi

heart-665185__340

Un mod de a deveni liber de atasamente este sa cultivi constienta observatorului, sa devii un observator neutru al propriei vieti. Locul observatiei din interiorul tau este simpla constienta, acea parte din tine care este constienta de tot – prin simpla observare, privire, non-judecata, doar a fi prezent, a fi prezent aici, acum.

Observatorul este de fapt un alt nivel de constiinta.Observatorul coexista pe langa constiinta normala,ca un alt strat de constienta,ca acea parte din tine care se trezeste. Oamenii au aceasta abilitate unica de a fi in doua stari de constiinta in acelasi timp. Observandu-te pe tine este ca si cum ai directiona raza lanternei catre tine insuti.In orice experienta–senzoriala,emotionala sau conceptuala–exista experienta,datele emotionale sau mentale si constienta acestora.Acesta este observatorul,constienta,si poti sa iti cultivi aceata constienta in gradina propriei fiinte.

Observatorul este propria constienta a gandurilor,emotiilor si sentimentelor proprii. Observarea este precum trezirea dimineata si apoi privindu-ne in oglinda, ne observam – fara judecata sau critica,doar o observare neutra a calitatii de a fi treaz.Acest proces de detasare te scoate din a fi scufundat in experientele,gandurile si impulsurile senzoriale si te conduce in constienta de sine.

Odata cu aceasta constienta de sine se naste bucuria simpla de a fi aici,viu,bucuria de a fi prezent in acest moment.In timp,plutind in aceasta constienta subiectiva,obiectul constientei se dizolva si tu vei ajunge in Sinele spiritual,Atman-ul,care este constiinta pura, bucurie, compasiune, Intregul.

Observatorul este instrumentul de centrare.Acesta ghideaza munca pe care o faci cu tine. Odata ce intelegi ca exista un loc in care nu esti atasat, te poti detasa de atasamente. Absolut tot ceea ce observam in univers este o reflectia a atasamentelor noastre.

Iisus ne avertizeaza, „Nu va strangeti comori pe pamant,unde este doar praf si dezolare… Acolo unde comoara voastra este,acolo va fi si inima voastra.”Dorinta va creaza universul; asa functioneaza lucrurile.

Deci prima ta sarcina este sa lucrezi cu tine.Cel mai maret lucru pe care il putem face pentru o alta fiinta umana este sa ne facem ordine in propria casa si sa ne gasim propria inima spirituala.

– Extras din cartea lui Ram Dass

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121