Să nu trăieşti niciodată cu gândul la lipsuri. Adu-ţi aminte mai bine de lucrurile bune pe care le-ai făcut şi de bunătatea care există în lume. Convinge-te de perfecţiunea nativă pe care o ai în interior. Astfel vei fi atras să-ţi aduci aminte de natura ta eternă în calitate de copil al lui Dumnezeu.
Împlinirile care contează nu sunt cele la care ajungem în exterior, ci sunt victoriile pe care le avem în noi înşine. Haideţi să ne creăm locuinţe de bună calitate!
Graţia Divină poate face fertilă inima cea mai aridă, transformând deşertul brun într-o grădină plină de verdeaţă, cu fericire şi pace interioară.
- Dacă vrei să fii iubit, începe prin a iubi pe alţii care au nevoie de dragostea ta.
- Dacă te aştepti ca alţii să fie cinstiţi cu tine, atunci începe prin a fi cinstit cu tine însuţi.
- Dacă vrei ca alţii să fie înţelegători cu tine, începe să-i înţelegi pe cei din jurul tău.
- Dacă vrei să fii respectat, trebuie să înveţi să respecţi pe toată lumea, şi tânăr, şi bătrân.
- Dacă vrei o dovadă de pace din partea altora, trebuie să ai pace în tine.
ORICE AI VREA SĂ FIE ALŢII, MAI ÎNTÂI TU TREBUIE SĂ FII ASTA. Apoi, vei găsi alţii care vor răspunde în aceeaşi manieră ca a ta.
Este uşor să îţi doreşti ca alţii să se comporte perfect cu tine, este uşor să le vezi greşelile, dar este foarte dificil să te comporţi adecvat şi să-ţi vezi propriile greşeli.
Dacă îţi poţi aduce aminte să te comporţi bine, alţii îţi vor urma exemplul.
Daca îţi poţi găsi greşelile fără să-ţi dezvolti un complex de inferioritate şi te poţi îngriji să te corectezi, atunci îţi vei folosi timpul mai profitabil decât l-ai fi petrecut dorind ca alţii să fie mai buni. Exemplul tău bun va face mult mai mult pentru a-i schimba pe alţii decât dorinţa, furia sau cuvintele tale.
Cu cât devii mai bun, cu atât mai mult cei din jurul tău vor creşte, iar tu vei deveni mai fericit.
Cu cât devii mai fericit, cu atât vor fi mai fericiţi şi oamenii din jurul tău.
Oamenii care stagnează sunt nefericiţi. Oamenii extrem de ignoranţi de abia dacă ştiu ce înseamnă să fii fericit sau nefericit.
Oriunde ai fi, rămâi treaz şi atent la gândirea ta, la percepţie, intuiţie – fii mereu gata să apreciezi comportamentul exemplar sau să-l ignori pe cel rău. Cea mai mare fericire a ta constă în faptul de a fi mereu gata să înveţi şi să te comporţi în mod potrivit.
Dacă nu te poţi înţelege cu prietenii sau cu lumea, citeşte cărţi şi păstrează compania acestor prieteni tăcuţi care au puterea de a te linişti şi a te inspira. Cei care sunt în mod real înclinaţi spre societate vor găsi o nouă putere pentru a ajuta umanitatea, prin lecţiile din cărţile scrise de oameni talentaţi şi nobili.
Cărţile bune sunt mereu prietenii tăi tăcuţi.
Când eşti îngrijorat sau când suferi, ia o carte şi cufundă-te în ea. Ascultă cuvintele care te liniştesc şi te inspiră ale marilor minţi ale secolelor.
Dacă citeşti cărţi spirituale, alege-le pe cele care conţin ideea de realizare a Sinelui. Citeşte un pasaj, gândeşte-te la semnificaţia sa şi meditează asupra adevărului acestuia. Apoi trăieşte acest adevăr în viaţă.
Citeşte cărţi după meditaţie. Ţine-ţi mintea ocupată în cea mai mare parte a timpului, dacă nu meditezi. În timpul liber, fii ocupat citind cărţi interesante, cele care îţi protejează mintea de gândurile inutile ce crează plictiseală şi nemulţumire.
Soţul şi soţia at trebui să îşi echilibreze iubirea prin autocontrol şi prin lectura şi discutarea împreună a unor cărţi bune, în loc de a-şi ocupa mintea cu războaiele de familie sterpe sau încăierarea matrimonială care distruge pacea.
Meditează în mod regulat şi vei găsi o bucurie în interior care este reală.
Fii profund în orice ai face.
Atunci când vin zilele înnourate, gândeşte-te la mulţimea de zile senine pe care le-ai avut.
Când vine melancolia şi te face să simţi că va prelua controlul asupra vieţii tale, gândeşte-te la zilele nenumărate de fericire de care te-ai bucurat în trecut. Este inutil să-ţi dezechilibrezi mintea şi să uiţi ani de fericire luând prea în serios regretele din câteva săptămâni sau luni.
- Risipeşte tristeţea cu bucurie; distruge gândurile bolnave ale eşecului cu succesul tonic al conştiinţei.
- Şlefuieşte lipsa de armonie cu dalta armoniei.
- Cauterizează grijile prin calm.
- Aruncă regretele în flăcările fericirii.
- Alungă neliniştea şi ignoranţa de pe malurile minţii tale.
- Stabileşte regatul liniştii în interior, iar Dumnezeul fericirii va intra nestingherit.
(Cum să fii fericit tot timpul – Yogananda)