Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Categorie:

Puterea afirmațiilor în viața noastră

rear-mirror-2480507__340Unii oameni afirmă că „afirmaţiile nu funcţionează” (ceea ce reprezintă o afirmaţie în sine). În realitate, ei nu ştiu cum să le aplice corect. De pildă, mulţi dintre ei afirmă:„Prosperitatea mea creşte continuu”, după care se gândesc imediat: „Ce prostie! Această metodă nu va funcţiona niciodată”. Care dintre cele două afirmaţii crezi că va avea câştig de cauză? Cea negativă, desigur, întrucât a fost cultivată foarte mulţi ani la rând, devenind parte integrantă din imaginea de ansamblu a omului asupra vieţii. Alţi oameni îşi rotesc afirmaţiile pozitive o singură dată pe zi, după care se lamentează tot restul zilei. Dacă sunt rostite în acest fel, afirmaţiile vor avea nevoie de foarte mult timp pentru a se îndeplini. Afirmaţiile care reprezintă lamentări vor avea întotdeauna câştig de cauză, pe de o parte pentru că sunt mult mai numeroase, iar pe de altă parte pentru că sunt rostite cu mai multă convingere interioară.

De altfel, rostirea afirmaţiilor nu reprezintă decât un aspect al procesului. Ceea ce faci în continuare, în restul zilei şi chiar în timpul nopţii, este cu mult mai important decât afirmaţiile ca atare. Secretul transformării rapide în realitate a afirmaţiilor constă în pregătirea unei atmosfere care să le priască şi în care să crească. Afirmaţiile sunt ca nişte seminţe plantate în pământ. Dacă solul este sărac, nici recolta obţinută nu va fi foarte bogată. Dacă solul este bogat, recolta va fi la rândul ei bogată. Cu cât te vei obişnui mai mult să emiţi gânduri care te fac să te simţi bine, cu atât mai rapid vor funcţiona acestea.Cuvinte-cheieDe aceea, emite gânduri cât mai fericite. Procesul este pe cât de simplu, pe atât de eficient. Fiecare gând pe care îl emiţi reprezintă o opţiune personală, chiar dacă nu întotdeauna îţi poţi da cu uşurinţă seama de acest lucru, încât l-ai gândit atâta vreme încât te-ai obişnuit cu el. Astăzi… acum… în acest moment… tu poţi opta pentru o schimbare în gândirea ta. Desigur, viaţa ta nu se va transforma peste noapte, dar dacă vei fi perseverent şi dacă vei face în fiecare zi aceeaşi alegere, de a emite numai gânduri care te fac să te simţi bine, cu siguranţă că îţi vei putea schimba radical fiecare domeniu al vieţii tale.

În fiecare dimineaţă, eu mă trezesc cu un sentiment de recunoştinţă profundă pentru viaţa minunată pe care o duc şi optez pentru a emite numai gânduri fericite, orice s-ar întâmpla de-a lungul zilei. Desigur, nu reuşesc acest lucru în proporţie de 100%, dar odată cu practica am ajuns la un procent rezonabil de 75-80%, şi te asigur că aceste gânduri mi-au schimbat dramatic viaţa, care a devenit gradat din ce în ce mai armonioasă.

Singurul moment în care trăim cu toţii este momentul prezent. De aceea, acesta este singurul moment asupra căruia avem un control deplin. „Trecutul este istorie, viitorul este un mister, iar ziua de azi este un dar, motiv pentru care o şi numim prezent”. Cum te simţi în momentul de faţă? Te simţi bine? Te simţi rău? Ce emoţii simţi? Ce stare de spirit ai? Ţi-ai dori să te simţi mai bine? Dacă da, caută un gând care să te facă să te simţi bine. Dacă te simţi trist, amărât, plin de resentimente, supărat, furios, speriat, temător, vinovat, deprimat, invidios, critic, etc., înseamnă că ai pierdut conexiunea naturală pe care o ai cu fluxul de experienţe pozitive pe care universul ţi le-a pregătit şi care te aşteaptă. Oricum, nu-ţi pierde timpul şi nu învinovăţi pe nimeni. Nicio persoană, niciun loc şi niciun obiect nu are puterea de a influenţa sentimentele tale, pentru simplul motiv că ele nu gândesc cu mintea ta.

Din acelaşi motiv, nici tu nu ai vreun control asupra celor din jurul tău, întrucât nu le poţi controla gândurile. Nimeni nu poate controla pe altcineva dacă persoana respectivă nu îi acordă permisiunea ei. De aceea, devino conştient de această minte atotputernică pe care o ai. Dacă doreşti, tu poţi prelua controlul integral asupra gândurilor tale. De altfel, acesta este unicul lucru din lume pe care îl poţi controla cu adevărat. Gândurile pentru care optezi corespund experienţelor pe care le vei avea în viaţă. Personal, am optat în ultima vreme numai pentru gânduri de bucurie şi de apreciere; la fel poţi face şi tu.

Ce fel de gânduri te fac să te simţi bine? Este vorba de gânduri de iubire, de apreciere, de recunoştinţă, sau poate de amintiri fericite din copilărie? Te gândeşti vreodată cu bucurie la binecuvântarea de a fi în viaţă şi de a te bucura de acest corp? Te bucuri cu adevărat de momentul prezent şi simţi o stare de entuziasm la gândul că mâine va fi o nouă zi? Astfel de gânduri reprezintă un act de iubire de sine, iar iubirea de sine poate atrage miracole în viaţa ta.

Să revenim acum la afirmaţii. Practica afirmaţiilor nu este altceva decât o alegere conştientă a anumitor gânduri care pot genera rezultate pozitive în viitorul tău. Treptat, acestea vor crea o masă critică ce îţi va permite să îţi schimbi radical modul de a gândi. Afirmaţiile pozitive transcend realitatea momentului prezent şi creează viitorul prin cuvintele folosite în prezent.

De pildă, dacă alegi afirmaţia: „Mă bucur de prosperitate”, este posibil ca în contul tău bancar să nu existe foarte mulţi bani, dar tu plantezi astfel seminţele prosperităţii tale viitoare. Ori de câte ori vei repeta această afirmaţie, tu vei reconfirma seminţele pe care le-ai plantat în solul (atmosfera) minţii tale. De aceea, merită să cultivi o atmosferă mentală cât mai fericită. Seminţele cresc mai rapid într-un sol bogat şi fertil.

Este foarte important să îţi rosteşti întotdeauna afirmaţiile la timpul prezent şi să ai grijă ca ele să nu conţină negaţii. Spre exemplu, o afirmaţie tipică începe întotdeauna cu:„Am…” sau „Sunt…”. Dacă spui: „Urmează să…” sau „Voi avea…”, există riscul ca intenţia ta să rămână de-a pururi în viitor. Universul preia foarte literal cuvintele şi gândurile tale şi îţi oferă întotdeauna ceea ce afirmi că îţi doreşti. Întotdeauna. Acesta este un alt motiv să îţi cultivi o atmosferă mentală fericită. Este mult mai uşor să gândeşti în termeni pozitivi atunci când te simţi bine.

Gândeşte-te puţin: fiecare gând pe care îl emiţi contează; de aceea, nu-ţi risipi inutil gândurile atât de preţioase. Fiecare gând pozitiv aduce ceva frumos în viaţa ta, în timp ce fiecare gând negativ îndepărtează această realitate benefică de tine, ţinând-o la distanţă. De câte ori nu ţi s-a întâmplat în viaţă să ajungi foarte aproape de un eveniment fericit, pentru ca acesta să se îndepărteze de tine în ultima clipă? Dacă ţi-ai aduce aminte de atmosfera mentală pe care o aveai în momentul respectiv, ai înţelege de ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Prea multe gânduri negative creează o barieră împotriva afirmaţiilor pozitive.

Dacă spui: „Nu vreau să mai fiu bolnav”, aceasta nu este o afirmaţie utilă pentru starea ta de sănătate. Trebuie să afirmi foarte clar ce vrei, nu ce nu vrei: „În acest moment, accept o stare de sănătate perfectă”. În mod similar, afirmaţia: „Îmi detest maşina” nu îţi va aduce în niciun caz o maşină nouă şi frumoasă, deoarece tu nu specifici clar acest lucru. Chiar dacă ţi-ai lua o maşină nouă, cel mai probabil o vei detesta şi pe aceasta în cel mai scurt timp, deoarece asta ai afirmat. Dacă îţi doreşti o maşină nouă, cel mai bine este să afirmi limpede: „Am o maşină nouă şi frumoasă, care corespunde perfect nevoilor mele”. Mulţi oameni spun frecvent: „Viaţa e groaznică!” (ceea ce reprezintă o afirmaţie teribilă). Îţi poţi imagina ce fel de experienţe va atrage către tine această afirmaţie? În mod evident, nu viaţa este groaznică, ci modul tău de a gândi. Acest gând te va ajuta într-adevăr să te simţi groaznic, iar când te simţi groaznic, nimic bun nu ţi se poate întâmpla.

Nu-ţi pierde inutil timpul afirmând la infinit limitările tale: relaţiile nefericite prin care ai trecut, problemele financiare, bolile, şi aşa mai departe. Cu cât vei vorbi mai des despre problemele tale, cu atât mai ferm se vor ancora ele în conştiinţa ta. Nu-i învinovăţi nici pe ceilalţi pentru problemele tale; aceasta reprezintă o altă pierdere inutilă de timp. Reţine: tu trăieşti într-un univers guvernat de propria ta conştiinţă, de propriile tale gânduri, iar experienţele pe care le atragi sunt rezultatul modului în care gândeşti.

Dacă îţi vei schimba modul de a gândi, întreaga ta viaţă se va schimba la rândul ei. Vei fi uimit şi încântat să vezi în ce măsură se pot schimba persoanele din viaţa ta, locurile, obiectele şi circumstanţele care te influenţează. O acuzaţie la adresa cuiva (inclusiv a ta) nu este decât o altă afirmaţie negativă, şi nu merită să îţi risipeşti gândurile atât de preţioase cu astfel de afirmaţii. Mai bine învaţă să transformi aceste afirmaţii negative în contrariul lor.

Asta nu înseamnă că trebuie să îţi faci griji pentru fiecare gând care îţi trece prin minte. Totuşi, dacă vei începe acest proces de schimbare şi vei deveni atent la gândurile tale, vei fi îngrozit să constaţi cât de negativă a fost gândirea ta până acum. De aceea, ori de câte ori surprinzi un gând negativ în mintea ta, gândeşte-te: „Acesta este un gând vechi. Nu mai optez pentru a gândi în acest fel”. Apoi găseşte un gând pozitiv şi înlocuieşte-l cât de repede poţi pe cel vechi. Reţine: tu îţi doreşti să te simţi bine cât mai mult timp posibil. Gândurile de amărăciune, de vinovăţie şi acuzaţie, sau resentimentele te fac să te simţi mizerabil. De aceea, merită să faci tot ce îţi stă în puteri pentru a te elibera de această obişnuinţă proastă.

O altă barieră importantă în calea funcţionării afirmaţiilor pozitive este gândul că nu eşti „suficient de bun”, respectiv că nu meriţi toate lucrurile frumoase pe care ţi le doreşti. Afirmaţiile pozitive reprezintă soluţii care îţi pot rezolva orice problemă. De aceea, ori de câte ori te confrunţi cu o problemă, repetă-ţi la infinit:

„Totul este bine. Toate evenimentele din viaţa mea au drept scop binele meu suprem. Din această situaţie va ieşi cu siguranţă ceva bun. Sunt în siguranţă”.

Această afirmaţie simplă va face minuni în viaţa ta. Îţi sugerez de asemenea să eviţi să le vorbeşti celorlalţi oameni despre afirmaţiile pe care obişnuieşti să le repeţi frecvent. Aceştia te-ar putea lua peste picior, reducându-ţi astfel entuziasmul. Mai ales la început, cel mai bine este să îţi păstrezi gândurile pentru tine, până când vei începe să obţii deja rezultatele scontate. Treptat, prietenii tăi vor începe să îţi spună: „Viaţa ta s-a schimbat atât de mult. Tu însuţi eşti atât de diferit. Ce s-a întâmplat?” Abia atunci poţi să le spui „secretul”.

Dacă doreşti să îţi creezi o stare de sănătate mai bună, există câteva lucruri pe care nutrebuie să le faci cu niciun chip: de pildă, nu trebuie să te înfurii niciodată pe corpul tău, indiferent pe ce motiv. Mânia este în sine o afirmaţie care îi transmite corpului tău că îl urăşti (integral, sau anumite părţi ale sale). Celulele tale sunt foarte conştiente de fiecare gând pe care îl emiţi. De aceea, cel mai bine este să te gândeşti la corpul tău ca la un slujitor credincios care lucrează din greu pentru a-ţi menţine o stare de sănătate perfectă, indiferent cum l-ai trata.

Corpul tău ştie foarte bine cum să se vindece singur. Dacă îi oferi alimente sănătoase, exerciţii fizice şi suficient somn, şi mai ales dacă emiţi gânduri fericite, sarcina lui este uşoară. Celulele sale lucrează perfect în această atmosferă armonioasă. În schimb, dacă îi oferi numai alimente nesănătoase (de tip fast-food), băuturi răcoritoare carbogazoase, dacă nu dormi suficient şi dacă eşti tot timpul iritat şi morocănos, celulele corpului tău sunt nevoite să facă faţă unui mediu ostil. Ele sunt nevoite să se descurce cum pot într-o atmosferă nesănătoasă. Dacă acesta este mediul pe care li-l oferi, nu este de mirare că starea ta de sănătate scârţâie.

Tu nu vei putea crea niciodată o stare de sănătate bună dacă te vei gândi şi dacă vei vorbi tot timpul de bolile tale. Starea de sănătate se naşte din iubire şi din apreciere. De aceea, iubeşte-ţi cât de mult poţi corpul. Vorbeşte-i şi mângâie-l cu toată iubirea. Dacă există o parte a corpului care te doare sau care suferă, trateaz-o ca pe un copil bolnav. Spune-i cât de mult o iubeşti şi că vei face tot ce îţi va sta în puteri pentru a o ajuta să se vindece cât mai rapid.

Dacă eşti bolnav, nu este suficient să te duci la medic şi să iei câteva pastile pentru a-ţi trata astfel simptomele şi pentru a te face bine. De fapt, corpul tău îţi transmite un mesaj. El te avertizează că greşeşti undeva şi că acţiunile tale nu îi fac bine. De aceea, este foarte important să înveţi cât mai multe despre starea de sănătate. Cu cât vei şti mai multe, cu atât mai uşor îţi va fi să te îngrijeşti de corpul tău. Nu opta niciodată pentru a te simţi o victimă. Această opţiune echivalează întotdeauna cu renunţarea la puterea ta personală. Mai bine du-te la un magazin cu produse naturiste şi cumpără câteva cărţi care te învaţă cum să îţi păstrezi starea de sănătate. La fel de bine, te poţi duce la un nutriţionist care să îţi creeze o dietă alimentară strict personală. Orice soluţie alegi, nu uita să îţi creezi o atmosferă mentală fericită şi echilibrată. Participă direct la propria ta vindecare.faith-healingPersonal, cred cu toată convingerea că noi ne creăm singuri toate bolile de care suferim. La fel ca orice alt aspect al vieţii, corpul reprezintă o oglindă care reflectă gândurile şi convingerile noastre interioare. El ne vorbeşte în permanenţă şi tot ce trebuie să facem noi este să îl ascultăm. Fiecare celulă din corpul nostru reacţionează la fiecare gând pe care îl emitem şi la fiecare cuvânt pe care îl rostim.

Tiparele mentale şi verbale repetate multă vreme conduc la comportamente şi la posturi corporale care ne fac să ne simţim bine sau rău. La limită, ele pot conduce chiar la boală. De pildă, un om cu faţa foarte încruntată nu emite în mod evident gânduri de fericire sau de iubire. Feţele şi trupurile oamenilor în vârstă reflectă foarte limpede tiparele mentale pe care le-au cultivat aceştia o viaţă întreagă. Tu cum crezi că vei arăta atunci când vei fi bătrân?

Învaţă să accepţi faptul că viaţa ta nu reprezintă o serie de evenimente întâmplătoare, ci o cale a trezirii spirituale. Dacă vei trăi în fiecare zi cu acest gând în minte, tu nu vei îmbătrâni niciodată. Nu vei face decât să creşti. În clipa în care ai împlinit 49 de ani, imaginează-ţi că te-ai născut a doua oară, că începi practic o nouă viaţă. O femeie care împlineşte 50 de ani şi care nu suferă de cancer sau de boli de inimă se poate aştepta să trăiască până la 92 de ani. Depinde numai de tine cum se va desfăşura în continuare ciclul vieţii tale. De aceea, schimbă-ţi modul de a gândi chiar acum! Tu te afli aici pentru un motiv foarte important şi toate lucrurile de care ai nevoie pentru a-ţi împlini menirea îţi stau la dispoziţie. Tu ai libertatea de a alege între acele gânduri care favorizează boala sau care creează o atmosferă sănătoasă, deopotrivă în tine şi în jurul tău.

Sursa: Pot face acest lucru – Cum poţi folosi puterea afirmaţiilor pentru a-ţi schimba viaţa, Louise L. Hay  Sursa:https://astrodeva.wordpress.com/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Revenirea din orice adversitate,NU PUNE MAESTRUL PE UN PIEDESTAL,Astrologie octombrie 2022,Puterea prezenței,Stresul este inevitabil, dar nu incontrolabil ! ,
Exerciții practice
Simona Igna

Puterea prezenței

Puterea prezenței Puterea prezenței, modul în care „trăirea în prezent” vă poate schimba viața. Prezența este practica puternică de a fi în moment. Este creat

Citeste articol »

Respiratia

Rumi spunea la un moment dat:“Cu fiecare respiraţie ai două alternative: fie te conectezi cu sufletul tău, fie te lupţi cu îndoială”. Înţelegerea acestui principiu

Citeste articol »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121