5
(3)

Mare atenție la ce cuvinte folosiți! Acestea pot fi dăunătoare pentru succesul pe orice plan, mai ales în relația de cuplu. Iar asta nu o spunem noi, ci specialiștii în domeniul dezvoltării personale.

Cu siguranță că ați auzit de foarte multe ori, că cel mai mare secret pentru a reuși să realizezi tot ce-ți propui constă într- o simplă foaie de hârtie și un pix. Bine, bine o simplă foaie de hârtie și un pix, asta cam toată lumea are în casă. Dar cel mai important este ce faci cu ele.

Deși mulți dintre noi avem la îndemână multe resurse pentru a ne dezvolta, foarte puțini alegem să ne și schimbăm viața la propriu. Sigur că ai auzit de multe ori că succesul începe scriind pe o foaie obiective, într-un mod cât mai pozitiv posibil. Bla bla-uri motivaționale, ai spune. Dar sunt oameni care încă susțin cu tărie această idee și asta ar trebui să ne pună puțin pe gânduri. Fizica și chimia demonstrează și ele acest fenomen.

Dacă știi să utilizezi corect PUTEREA CUVINTELOR vei transmite în Univers o energie atât de mare încât planul mental se va transpune în realitate.

Cu alte cuvinte, ești ceea ce gândești.

Dar despre asta vom afla mai multe de la specialistul Marc Allen care a învățat pe propria piele că și la 30 de ani îți poți schimba viața, ieșind din sărăcie folosindu-te de o foaie, un pix și de puterea cuvintelor.

Autorul Marc Allen care a scris cartea „Cel mai mare secret dintre toate” demonstrează tuturor că oricine este capabil să își schimbe viața dacă știe câteva lucruri esențiale despre legea manifestării. Este acel tip de secret pe care unii oameni de succes îl țin ascuns. Conform lui Marc,legea manifestării are patru etape:

1. Îți imaginezi scena vieții tale ideale (cum ar trebui să arate peste 5 ani)

2. Extragi obiectivele din această scenă și le scrii la timpul prezent și într-o manieră pozitivă (lista scurtă)

3. Îți faci un plan elaborat pentru fiecare obiectiv în parte (lista lungă)

4. Odată cu elaborarea planului se formează și intențiile

Foarte important de reținut este să-ți începi ziua prin a reciti lista scurtă a obiectivelor într-o manieră pozitivă, care să aibă impact în subconștientul tău.

Așa a procedat și autorul Marc Allen atunci când la vârsta de 30 de ani s-a văzut singur, fără bani, cu o chirie de 65 de dolari pe lună într-o zonă defavorizată din California, fără job, familie și fără speranțe de viitor. A schimbat multe locuri de muncă, pentru că nu se adapta la programul de lucru de 40 de ore. Îl nemulțumea faptul că nu mai avea timp pentru teatru, muzică și citit, activități care îl împlineau cu adevărat, dar nu i-au adus niciodată venituri.

„Apoi,am împlinit treizeci de ani.M-am trezit într-o stare de șoc, înțelegând, în sfârșit,că nu mai eram un copil. Nu aveam niciun loc de muncă şi nici economii sau alte bunuri, cu excepția unui pian electric vechi și stricat. Ciupeam (un cuvânt pe care îl foloseam adeseori) de ici și de colo, să fac rost de 65 de dolari în fiecare lună, pentru chiria micii mele garsoniere, situată într-o zonă dubioasă din oraşul Oakland, California.

Acea zi mi-a schimbat viața,pentru că am început să aplic unele idei în unele moduri noi, idei care înainte fuseseră doar gânduri pasagere, posibilități efemere și îndepărtate în mintea mea. M-am așezat și am scris pe o hârtie ceea ce a devenit – pentru mine, în cuvintele mele – primul secret al manifestării:

Primul pas în descoperirea secretului manifestării este să scrii pe hârtie scena ta ideală, visul vieții tale de peste cinci ani.

Am fost surprins, ba chiar șocat într-un mod straniu, de ce am așternut pe hârtie. Mi-am imaginat că aveam o editură, publicând cu succes cărți și muzică, inclusiv cărţile mele şi muzica mea proprie. Înainte de a mă așeza și a scrie scena ideală, nu aveam absolut niciun interes pentru afaceri. Nu făcusem niciodată un curs de afaceri. Nu scrisesem niciodată o carte și nici nu înregistrasem muzica mea. Cuvintele care au apărut când am scris scena mea ideală m-au surprins și pe mine în aceeași măsură în care i-ar fi surprins pe aproape toți cei pe care îi cunoșteam.” (Marc Allen)

Astfel a început călătoria de 5 ani către succes și împlinirea tuturor dorințelor sale.

LUPTA CU ÎNDOIELILE ȘI TEMERILE

Îndoielile și temerile sunt cei mai mari dușmani, dar și cei mai buni profesori. Toate îndoielile și temerile pot fi justificate în momentul scrierii Scenei ideale. E posibil să vă întrebați precum autorul acestei cărți: „Cum pot îndrăzni la cel mai mic succes, ce să mai spun de un mare succes? Privește-te, ai treizeci de ani și abia dacă reușești să încropești în fiecare lună suma de bani pentru chiria modică. Ești un prost în materie de bani! Ești o sărăcie! Ce te face să crezi că poți schimba asta? În mod evident nu ai ceea ce-ți trebuie. Uită-te puțin în jurul tău și vei ști că e adevărat!” Vă puteți gândi că totul este un experiment. Vă puteți convinge să faceți primii pași de încercare, pur și simplu ca un experiment.

„Unul din lucrurile care au rămas un secret pentru majoritatea dintre oameni este acela că suntem mult mai importanți decât credem că suntem.” Potențialul uman este vast. Sarcina care revine fiecăruia este descoperirea contribuției unice în lume care să strălucească astfel încât toată lumea să o poată vedea.

Toate marile filosofii, religii și arta conduc la cel mai mare secret dintre toate: „suntem creați în dragoste, din dragoste și pentru dragoste. Suntem susținuți într-un ocean nesfârșit de iubire.”

Marc Allen declară că folosește cuvântul „secrete” nu pentru că ar fi ascunse, ci pentru că sunt atât de puține persoane pregătite a le auzi. „Nimeni nu ține secrete aceste legi. Învățători, scriitori, lideri spirituali și oameni de succes au tot scris și au vorbit despre ele de mii de ani. Au încercat să dezvăluie aceste secrete în cel mai bun mod în care puteau, tot așa cum și eu vă ofer secretele folosind cele mai clare cuvinte pe care le găsesc.”

Legea simplă a atracției și a manifestării a funcționat pentru nenumărați oameni și poate va funcționa și pentru alții. Cheia este să formulați în propriile voastre cuvinte și să o aplicați în felul vostru. Odată ce veți putea descrie legea manifestării în propriile cuvinte, veți descoperi secretul și îl veți folosi într-un mod binevenit. Mintea subconștientă este nemărginit de puternica, iar succesul nu este altceva decât rezultatul unor pași mărunți. Cei patru pași simpli către manifestare sunt: visați, imaginați-vă, credeți și creați. Prin intermediul cărții veți fi ghidați de către autor în efectuarea acestor etape.

Allen susține că parteneriatul este soluția problemelor personale, dar și globale. În plan personal, parteneriatul este cu voi înșivă. Pe plan global, „soluțiile se pot găsi prin modalități noi și îmbunătățite de a colabora în parteneriat în orice relație pe care o aveți: cu familia, comunitatea, națiunea și de asemenea, cu natura și Spiritul.” Cheia unei vieți trăite bine și a păcii globale este iubirea. Să vă iubiți și să vă ajutați pe voi înșivă, dar și pe ceilalți. Autorul spune că acesta este drumul pe care, până la urmă, l-au urmat atât Hristos, cât și Buddha, Gandhi sau Martin Luther King.

„Cele mai bune două lucruri pe care le poate face o țară pentru siguranța sa națională este să lucreze în parteneriat cu alte țări și să aibă o educație și un sprijin vocațional remarcabil pentru propriii săi cetățeni.”

Scopul unui om este dezvoltarea personală și evoluția globală. Marc Allen spune că „acestea sunt cu adevărat chestiuni serioase, pe care câteodată Spiritul le înseninează și îl aud pe Bobby McFerrin cântând faimosul citat al lui Meher Baba: «Nu-ți face griji, fii fericit.» (Don’t worry, be happy)”

„Avem în noi puterea de a ne imagina clar ceea ce dorim să realizăm. Cu cât ne concentrăm gândurile mai des și mai intens asupra visurilor și obiectivelor noastre, cu atât suntem mai aproape de îndeplinirea acestora.”

„Cel mai mare secret dintre toate” de Marc Allen – https://actsipoliton.ro/

Media 5 / 5. Numărul voturilor: 3

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.