Recunostinta – o cheie magica a vietii

5
(2)

Cred că a fi recunoscător este ca o cheie magică a vieții. Când simți recunoștință, ești în legătură cu sufletul tău. A fi recunoscător și a aprecia ceea ce ai este cel mai bun mod de a-ți îndeplini visele. Începe să apreciezi ceea ce ai în viața ta și vei vedea că se întâmplă magie. Toate lucrurile pe care ți le-ai dorit întotdeauna vor începe să apară. Începeți o listă cu ceea ce sunteți recunoscător, citiți-o și rafinați-o în fiecare zi. S-ar putea să vă fie greu la început, iar lista va fi probabil scurtă, dar promit că va fi mai bună. Dacă practici doar câteva momente de recunoștință în fiecare zi, vei vedea că lista ta va deveni mai lungă și într-o zi te vei găsi plin de recunoștință. Deci, să căutăm motive pentru care putem fi recunoscători.

În primul rând, suntem în viață. V-ați întrebat vreodată miracolul de a fi în viață?
Viața este ceva pe care o luăm de la sine înțeles, dar este atât de prețioasa. Mulți oameni se tem de moarte, dar nu se gândesc niciodată să fie recunoscători că sunt încă în viață. A fi în viață este magic și poți fi recunoscător și aprecia orice ființă vie din jurul nostru. Cu toții avem corpul nostru incredibil de care să fim recunoscători. Corpul nostru are grijă de el însuși, ne duce oriunde vrem să mergem, se hrănește, se vindecă, ne oferă moduri de a experimenta lumea, cum ar fi să vedem, să gustăm, să auzim sau să atingem. Este un cadou minunat al vieții și putem spune mulțumesc!

Cu toții avem în jurul nostru familia sau prietenii care ne iubesc și ne susțin. Putem fi recunoscători că există! Puteți să trimiteți un mesaj sau să vă sunați prietenii și să vă exprimați recunoștința, să le trimiteți un cadou sau poate doar să le trimiteți un gând bun. Chiar dacă casa noastră actuală nu este cea mai mare , ne trăim viața în ea, astfel încât să o putem binecuvânta cu dragoste. Dacă doriți o casă mai mare sau mai bună, cel mai bun mod de a o obține este să fiți recunoscători pentru casa în care locuiți acum. Căutați motive pentru a o aprecia și vedeți ce se întâmplă.

Mă gândesc adesea la toate lucrurile mici pe care le folosim în fiecare zi pentru a ne ușura viața și sunt atât de recunoscător că există. Patul meu confortabil este un lucru minunat, toate mobilele mele care mă țin organizat, toate ideile mele, toată inspirația mea, mașina de încredere pe care o conduc, computerul și internetul care facilitează conectarea, oamenii pe care îi întâlnesc în fiecare zi, mici (sau mari) coincidențe care îmi fac viața magică! Am fost foarte critica în legătură cu toate lucrurile din jurul meu. M-am grăbit întotdeauna să-mi exprim nemulțumirea sau să critic totul și pe toți, mai degrabă decât să văd aspectele pozitive ale acestuia. Dar acum știu că fiecare lucru, persoană sau experiență are aspectele sale pozitive și negative și alegerea mea este să fac corect sau greșit.

După ce am practicat recunoștința și aprecierea pentru o vreme, vă pot spune că este ușor și este minunat să căutați motive pentru a aprecia tot ce vine în viața voastră.
Deci, de ce ne-am trăi viața mereu în căutarea a ceea ce nu este în regulă? Când eram copil, rosteam o rugăciune în fiecare seară înainte să mă culc. Obișnuiam să mă rog pentru familia mea, așa că i-am cerut lui Dumnezeu să fie sănătoși și fericiți, să învăț bine la școală, am cerut o jucărie sau alte lucruri pe care mi le doream. Dar când am devinit matura, nu mi s-a mai părut bine. Acum, după ce am învățat puterea aprecierii, spun o rugăciune de recunoștință în fiecare seară, mulțumesc pentru tot ce s-a întâmplat în acea zi și pentru tot ce apreciez în viața mea. Și se simte grozav! Începeți o listă pentru ceea ce sunteți recunoscător, citiți-o și rafinați-o în fiecare zi!
Spuneți o mică rugăciune de recunoștință în fiecare seară înainte de a vă culca!
Căutați lucruri de apreciat în fiecare lucru pe care îl faceți, în fiecare experiență sau persoană pe care o întâlniți!
Folosiți un memento de recunoștință și gândiți-vă la un lucru pentru a aprecia de fiecare dată când îl vedeți!
Selectați o zi din săptămână pe care o veți numi ziua GRATITUDE și faceți toate aceste lucruri timp de câteva săptămâni. Veti fi uimit de rezultate!

Media 5 / 5. Numărul voturilor: 2

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: