0
(0)

abstract-19141__340

Realitatea există întotdeauna în intervale, în micile pauze dintre cuvinte, dintre gânduri, dorinţe, emoţii sau sentimente. Oriunde există o pauză – cum este cea între starea de veghe şi cea de somn – puteţi descoperi adevărul. Când iubirea se transformă în ură, între cele două extreme există un interval, în care iubirea nu mai este iar ura nu a început înca.

Când trecutul se transformă în viitor, între ele există un mic moment, prezentul, aici şi acum. Acest moment este atât de mic încât nu poate fi considerat ca făcând cu adevărat parte din timp. Este practic indivizibil. Intervalele de care vorbim sunt toate indivizibile şi pot părea în o mie şi una de feluri.

Stările omului se schimbă continuu. În 24 de ore, noi trecem prin asemenea intervale de atâtea ori încât este un adevărat miracol că nu ne dăm seama de ele. Noi nu remarcăm însă niciodată pauzele. De altfel, ele sunt atât de mici încât vin si trec fară ca noi să ne dăm seama că au existat. Cel mult intuim că vor urma cândva, în viitor, dar atunci când sosesc în realitate nu le observăm.

Când sunteţi furioşi, nu vă daţi seama; mai târziu, regretaţi. Când starea de mânie devine iminentă, sunteţi conştienţi, ştiţi că va urma o izbucnire, dar când aceasta se produce, deveniţi orbi şi surzi, absolut inconştienţi. Pauza este atât de mică încât dacă nu sunteţi extrem de conştienţi, o veţi rata cu siguranţă.

Aceste momente sunt atât de efemere încât nu pot fi observate decât dacă eşti prezent în totalitate. Când un gând iese din minte şi este urmat de altul, între ele există un mic interval în care mintea nu gândeşte. Aceasta este realitatea.

Eu v-am oferit cheia. Acum va trebui să lucraţi cu ea.

Atunci când adormiţi, încercaţi să sesizaţi intervalul în care nu mai sunteţi în stare de veghe, dar nu aţi adormit încă. Există un asemenea interval, dar el nu durează foarte mult. Este ca o briză uşoară: nici nu a venit bine, că s-a dus. Dacă veţi reuşi însă să-l surprindeţi, veţi fi uimiţi, căci veţi dobândi cea mai mare comoară a vieţii.

Chiar dacă treceţi inconştienţi prin asemenea intervale, ele lasă o urmă benefică asupra voastră. Ceva din parfumul lor rămâne în fiinţa voastră. De acum înainte, încercaţi însa să deveniţi conştienţi. Treptat, veţi reuşi.

Osho   https://www.astrocafe.ro

Media 0 / 5. Numărul voturilor: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.