Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Ritual pentru Portalul 11.11.2024,Schimbă-ți Atenția Transformă-ți Viața !,Luna Nouă din 17 iulie 2023,Iluziile și Autoamăgirea,Puterea de a decide propria valoare,Transformă-ți îndoielile,Fii responsabil pentru tine,Obezitatea – o perspectivă spirituală,Renunțarea la rușine,Ruperea tiparelor negative ,Cele 4 nopți întunecate ale etapelor sufletului,Semnificatia emotionala a dependentelor,Ascultă-ți corpul !,Luna Nouă în Vărsător,Transformarea suferintei in pace,Vindecarea sufletului,Lucruri de facut diferit in 2022,Înțelegerea celor 3 stări ale conștiinței,Gestionarea corecta a emoțiile negative,Omul - maestru creator fara limite,Dacă vrei să fii fericit/ă,Cauza disfunctiilor,Orgoliul si smerenia,Vindecarea ranilor,Simptome ,corpul luminos,Conștiința dimensională a cincea Eliberarea iluziilor 3D, Ce ne împiedică să facem schimbările, Teama de zi cu zi, Cum să contracarezi gândurile negative,Ritual Puternic Luna Nouă Fecioară 2024

Renunțarea la rușine

Renunțarea la rușine

Dacă vrei să știi ce te împiedică să-ți trăiești cea mai bună viață, cel mai probabil răspunsul va implica Rușine.

Dr. Brené Brown a petrecut ani de zile cercetând și studiind impactul rușinii. Ea a scris mai multe cărți pe această temă și este considerată un expert când vine vorba de înțelegerea rușinii, a impactului pe care o poate avea și a modului de a trece peste ea pentru a duce o viață mai bună și mai sănătoasă.

Brené Brown definește rușinea ca:

„Sentimentul sau experiența intens dureroasă de a crede că suntem viciați și, prin urmare, nedemni de acceptare și apartenență.”

Rușinea este sentimentul că suntem răi. Nu că alegerile sau acțiunile noastre sunt rele, ci că cine suntem noi este rău.

Rușinea este sentimentul că nu suntem suficient de demni sau suficient de buni. Rușinea este sentimentul pe care îl purtăm, care ne ține treji noaptea și ne face să ne punem la îndoială acțiunile, alegerile noastre și dacă merităm să primim dragoste.

Rușinea apare în grade diferite și în moduri diferite și există, de asemenea, multe tipuri diferite de rușine pe care le putem experimenta. Dacă nu ne facem timp să săpăm până la rădăcină și să învățăm să ne identificăm rușinea, este posibil ca toți să avem o formă de rușine pândind pe coridoarele din spate ale vieții noastre.

La urma urmei, trăim într-o societate care predă rușine, căci acolo unde este rușine, deseori sunt bani de făcut și produse de vândut.

Să aruncăm mai întâi o privire la principalele tipuri de rușine:
  • Rușine despre imaginea corpului: acesta este unul dintre cele mai comune tipuri de rușine și include compararea sau detestarea formei sau aspectului corpului.
  • Rușine culturală: aceasta include convingerile tale religioase sau culturale, poate include și sentimente de alienare din cauza originii tale rasiale, etniei, tradițiilor etc.
  • Rușinea parentală: aceasta include să te simți inadecvat ca părinte sau să simți că părinții tăi nu au fost capabili să te crească. Poate include, de asemenea, rușine în legătură cu unitatea familială și opțiunile de planificare familială.
  • Rușine sexuală: rușine pe care o puteți simți în legătură cu preferințele dvs. sexuale.
  • Rușine în carieră: sentimentul că nu ești suficient de „reușit” sau că nu ești pe drumul cel bun cu restul colegilor tăi.
  • Rușinea sănătății: rușinea pe care o poți simți când ai o boală, o boală mintală, un handicap sau o dizabilitate.
  • Rușine de vârstă: rușinea pe care o poți simți în legătură cu vârsta ta, indiferent dacă simți că ești prea bătrân sau prea tânăr. Poate include și rușine față de procesul de îmbătrânire.
  • Rușine financiară: rușinea pe care o poți simți pentru că te străduiești să plătești facturile sau că simți că nu ai suficienți bani pentru a fi inclus sau acceptat în comunitatea sau cercul tău social.
  • Productivitate Rușine: senzația că nu muncești suficient de mult sau de ore suficient de lungi pentru a fi considerat valoros sau de succes.
  • Rușine traumă/durere: sentimentul de rușine care apare după o experiență traumatizantă care te face să simți că ar trebui să „treci peste asta”. Poate include, de asemenea, sentimente de vină sau pe care meriți să suferi.

Nu există într-adevăr o limită în ceea ce privește locul în care rușinea poate apărea în viața ta și, pentru cei mai mulți dintre noi, s-ar putea să nu realizăm că este acolo până când începem să devenim conștienți de cum arată, se simte și cum sună.

Pentru mulți dintre noi, rușinea apare și din lucruri pe care nu le putem controla, cum ar fi procesul de îmbătrânire sau starea sănătății noastre, care ne propulsează și mai mult spre deznădejde sau negativitate.

Conform cercetărilor efectuate de Brown, rușinea te face să te simți prins, neputincios și izolat, iar acestea sunt câteva dintre modalitățile prin care se poate manifesta sau apari:
  • O nevoie de a câștiga controlul sau puterea asupra altora
  • A fi agresiv sau violent cu ceilalți
  • Retragerea, păstrarea secretelor sau tăcerea
  • Căutând aprobare și apartenență
  • Depresie sau anxietate
  • Tulburari de alimentatie
  • Hărțuirea
  • Frică
  • Deconectare
  • Perfecţionism
„Rușinea este locul de naștere al perfecționismului. Când perfecționismul înseamnă conducere, rușinea înseamnă călărirea pușcă și frica este acel șofer enervant de pe bancheta din spate.” – Brené Brown

Toate aceste simptome sunt în cele din urmă felul în care răspundem atunci când nu ne simțim iubiți sau demni suficient așa cum suntem. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să ne gândim la noi înșine ca fiind ființe umane impecabile, perfecte, care nu pot greși, ci mai degrabă este vorba despre dezvoltarea empatiei și înțelegerii față de noi înșine și față de ceilalți și să știm că indiferent de alegerile și acțiunile noastre. astăzi, avem întotdeauna timp să învățăm, să creștem și să facem mai bine mâine.

Potrivit lui Brown, a trăi o viață fără rușine înseamnă a te conecta la empatie. Este vorba despre practicarea compasiunii pentru noi înșine și pentru ceilalți și să înțelegem că toți suntem doar oameni.

Pentru a începe să curățăm rușinea din viața noastră, trebuie să începem să recunoaștem și să înțelegem care sunt declanșatorii noștri.

Din acest loc, putem aduce conștientizarea cum și unde apare rușinea pentru noi și ce putem face pentru a o elibera din viața noastră.

Eliberarea rușinii necesită răbdare, timp și multă compasiune de sine. Deși s-ar putea să nu fie la fel de ușor ca să urmezi câțiva pași, iată o înțelegere generală despre cum să începi să eliberezi rușinea din viața ta:

Pasul 1: Identificați-vă rușinea

Unde o simti? Când o simți? Ce gând sau programare se află la baza rușinii tale? Recunoașteți ce a dus la sentimentele de rușine pe care le experimentați. Recunoașteți cum vă apare această rușine în viața voastră și ce o declanșează. Aceasta este adesea 90% din munca de vindecare.

Pasul 2: Deține-ți rușinea

Nu vă simțiți mai rușine pentru că vă simțiți rușine! Îl dețin. Spune-o cu voce tare. Aplecă-te spre rușinea ta și onorează-o pentru ceea ce te-a arătat și te-a învățat.

Pasul 3: Stabilește intenția de a-ți elibera rușinea

Uneori afirmarea asta cu voce tare poate ajuta. De asemenea, puteți elibera rușinea vorbind cu alții sau înregistrând un jurnal pentru a o scoate pe hârtie. Când începi să vorbești despre experiența ta sau să-ți împărtășești povestea, te ajută și să câștigi o nouă perspectivă și să vezi că nu ești singur.

Pasul 4: Reprogramați

Când simți că apare rușinea, fii autentic cu tine însuți și doar respira prin moment. Apoi puteți începe să vă înghiontați ușor pentru a vă reprograma rușinea în ceva productiv sau pozitiv. Acest lucru ar putea fi prin recitarea unei mantre puternice sau pur și simplu prin schimbarea gândirii dvs. într-un loc mai iubitor și mai plin de compasiune, când simțiți că rușinea se ridică.

De fapt, potrivit lui Brown, empatia este cel mai puternic antidot pe care îl avem atunci când vine vorba de a elimina rușinea din viața noastră.

A fi empatic înseamnă:
  • Să fim amabili cu noi înșine
  • Înțelegând că suntem doar oameni
  • Oprirea nevoii de a ne critica și a ne judeca iar și iar
  • Recunoașterea faptului că toți facem greșeli
  • Recunoscând că toți suferim și nu suntem singuri în suferința noastră
  • Onorându-ne durerea și adevăratele emoții
  • Simțim compasiune față de noi înșine și sentimentele noastre
  • Înțelegând că toți suntem unici și toți avem propriul nostru drum și felul nostru de a face lucrurile
  • Știind că suntem demni de o a doua șansă
  • Nu ne supraidentificăm cu gândurile noastre

Când suntem buni cu noi înșine, când practicăm empatia, începem să reducem nevoia de a simți rușine.

Rușinea te ține în supunere și te împiedică să trăiești viața la maxim.

Dacă ești recunoscător, empatic și înveți să te simți mulțumit cu ceea ce ai în viața ta, intri într-o stare de adevărată putere și autenticitate cu care nimeni nu se poate încurca.

Deci, renunță la ceea ce cred oamenii. Renunță la nevoia de a fi perfect sau de a te compara cu ceilalți. Lasă rușinea pe care o simți în toate domeniile vieții tale și pășește să trăiești cea mai bună viață.

„Traiul din toată inima înseamnă să ne implicăm în viețile noastre dintr-un loc demn. Înseamnă să cultivi curajul, compasiunea și conexiunea de a te trezi dimineața și de a te gândi – Indiferent de ceea ce se face și cât de mult rămâne nefăcut, sunt suficient. O să mă culc noaptea gândindu-mă- Da, sunt imperfect și vulnerabil și uneori mi-e frică, dar asta nu schimbă faptul că sunt și curajoasă și demnă de iubire și apartenență.” – Brené Brown din cartea ei, The Gifts of Imperfecţiune

https://foreverconscious.com/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121