Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Categorie:

Resentimentele

Resentimentele

Cu resentimente, murim încet din interior

Cele mai frecvente tipuri de otravă sunt răzbunarea și căutarea disperată a dreptății. Acestea ne pot otrăvi viețile ani de zile, ne pot îngrozi din interior, ne pot priva de fericire și speranță…

Fetița se întoarce acasă și îi spune tatălui ei: 

– Tată, o urăsc pe vecina noastră! Vreau să o ucid, dar mă tem că voi fi prinsă. Mă poți ajuta?

Tatăl răspunde:

– Da, scumpo. Dar există o condiție: mai întâi vei face pace cu ea, pentru a elimina toate suspiciunile. Fii bună, recunoscătoare, răbdătoare, afectuoasă, dezinteresată și atentă la ceea ce îți spune. Iată, ține această otravă. Amestecă această pulbere în mâncarea ei în fiecare zi și va începe să moară încet.Resentimentele

O lună mai târziu, fiica vine din nou la tatăl ei:

– Tată, nu mai vreau să moară. Eu o iubesc. Ce ar trebui să fac acum? Cum pot opri acțiunea otrăvii?

Tatăl răspunde:

– Nu-ți face griji! Remediul pe care ți l-am dat este făina de orez. Nu i se va întâmpla nimic, pentru că ai purtat tot timpul adevărata otravă în tine.

Așa cum a scris José Antonio Marina, cele mai frecvente tipuri de otravă sunt răzbunarea și căutarea disperată a dreptății. Acestea ne pot otrăvi viețile ani de zile, ne pot îngrozi din interior, ne pot priva de fericire și speranță.

Se spune că cel care nu cunoaște dragostea, nu știe să ierte. Iubirea este responsabilă pentru iertare – dragostea pentru ceilalți oameni, pentru viață, pentru lume și pentru sine.

Iertarea adevărată este imposibilă dacă nu este susținută de intenții sincere. Motivul principal al iertării poate fi prietenia sau simțul responsabilității, dar oricum ar fi, singura modalitate de a-l atinge este să iubești pe agresor.

Uneori dragostea este echivalată cu libertatea. Dacă nu ne-ar reține frica și ura față de o altă persoană, nu ar exista altă scuză pentru a trăi în cătușele resentimentului.

Cu toate acestea, iertarea nu înseamnă că trebuie să scăpăm de trecut sau să uităm suferința noastră din trecut. Iertarea înseamnă a lua o nouă abordare pentru a-ți aminti trecutul, a vedea prezentul și a anticipa viitorul.Resentimentele

Fără iertare, nu poate exista libertate emoțională și, prin urmare, bunăstare psihologică. Poate fi nevoie de mult efort, dar este singura cale de a-ți vindeca sufletul. Deci…

1. Conștientizează durerea ta

Doar așa te vei reseta pe tine emoțional și vei începe din nou să simpatizezi cu persoana care ți-a făcut rău. În acest fel, ai ocazia să analizezi motivația agresorului tău, care, la rândul său, te va scuti de dorința de a-l învinui.

2. Alege calea iertării

Acest sfat poate fi explicat folosind o metaforă. Când oamenii ne jignesc, suntem ca și cum le-am înghiți cârligul de pește, simțind o durere interioară incredibilă.

Vrem să-i răsplătim, să-i facem să se simtă la fel, lovindu-i cu același cârlig. Adică să comiți un act de justiție care ar duce la suferințe similare. Am face-o cu plăcere, amintindu-ne de toate durerile pe care ni le-au provocat.Resentimentele

Dar, după ce am plătit cu aceeași monedă, nu ne scoatem de pe cârlig, deoarece agresorul va atârna pur și simplu între noi și sfârșitul cârligului. Ceea ce înseamnă că va trebui să-l eliberezi mai întâi ca apoi să devii tu însuși liber.

Dacă-ți recâștigi libertatea, ar trebui să stai departe de acești oameni la distanță. În caz contrar, situația se va repeta.

3. Acceptă-ți suferința și furia

Este în regulă să fii supărat și rănit, dar singura modalitate de a ușura durerea este să combini emoțiile, sentimentele și gândurile tale conflictuale într-un întreg coerent.

4. Cuvintele despre iertare nu sunt suficiente

Cuvintele rostite pot fi lipsite de sens. Acest lucru se întâmplă foarte des – ne convingem că am iertat persoana, dar resentimentul rămâne în continuare.

Iertarea nu este doar cuvinte, este un sentiment. Dacă negativitatea persistă, trebuie să încerci să ierți din nou.  Și acest lucru ar trebui făcut până când nu rămâne nici o urmă de durere.

„Ținând pică, murim încet din interior. Trebuie să tratăm oamenii așa cum vrem să ne trateze pe noi. Ia inițiativa și începe să iubești să oferi, să donezi și să servești alți oameni, mai degrabă decât să dorești să primești și să fii slujit de ceilalți.https://dozadesucces.ro/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121