Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Reziliența,

Reziliența

Reziliența

Cum să devii mai rezistent și să înveți să revii în viața ta?

A fi flexibil în fața adversității nu este dat tuturor. Sunt unii care reușesc să se recupereze, alții care își pierd echilibrul, sau chiar care nu se ridică. Experții noștri ne explică cum să ne creștem capacitatea de rezistență.

„Reziliența” este  capacitatea mentală de a reveni , sau rezistența mentală, este considerată o  trăsătură de caracter care definește modul în care  stresul și/sau adversitatea vor afecta o persoană. Cu cât rezistența este mai mare, cu atât impactul va fi mai mic. »

O chestiune de alegere

Abilitatea de a reveni este, de asemenea, legată de perseverență și  de credința că lucrurile au sens .Iar capacitatea de a nu se concentra pe negativ este, de asemenea, decisivă; știind să accepte  că există zile bune și zile mai puțin bune.Și înțelegeți că suntem responsabili pentru acțiunile noastre:  avem de ales între a lua inițiativa  și a suferi problemele ca victime sau chiar a aplica strategii de evitare.„Nu pot face nimic în privința asta”, „Este vina altora”, „Pariem că va eșua, cu norocul meu…”, „Nu e corect”… Acestea sunt propoziții  pe care nu le vei face . nu auzi în gura unei persoane rezistente.

Nu șterge negativul

A fi rezistent nu înseamnă să vezi doar latura pozitivă a lucrurilor și să joci politica struțului.Cuvântul„reziliență” indică practic capacitatea anumitor metale de a  reveni la forma lor originală  după ce au fost supuse unei presiuni puternice. Și despre asta este vorba: să accepți că ești stricat, dar  că vei trece peste .Se poate  reprima durerea și suferința  care însoțește adversitatea, dar aceasta nu este o strategie rezistentă în abordarea problemei. Dimpotrivă, pentru că o  traumă poate lăsa cicatrici mari dacă nu o tratezi, dacă nu-ți dai seama de efectele lui asupra ta.A te interesa activ de starea ta de spirit este un pas important în acest proces care  îți permite să pui lucrurile în perspectivă , să găsești mișcarea vieții și să acționezi.

Nu te opri asupra trecutului

„Este foarte important  să nu te oprești asupra frustrărilor tale  când ceva nu merge bine. Da, trebuie să-ți poți exprima frustrarea, dar rămânând  conștient că o soluție este posibilă  și că nu are rost să te lași dus de un potop de disperare. Aceasta este și reziliență: a  crede că există întotdeauna alternative , că rareori suntem total neputincioși. »

Cum pot lucra la rezistența mea?

Ne naștem rezistenți sau este o abilitate pe care o putem învăța? „Cercetările arată din ce în ce mai mult că multe dintre genele noastre de stres funcționează  ca un comutator pornit-oprit.Cei care nu au experimentat legături sigure și sănătoase în copilăria timpurie sau, și mai rău, au fost expuși la  experiențe stresante și traumatice, vor vedea, din păcate, aceste comutatoare permanent în poziția de pornire. Ca urmare, sistemul de supraviețuire  va fi mult mai alert  și va reacționa mai intens la stres. Unele studii demonstrează de fapt o legătură dovedită între rezistență și calitatea legăturii cu părinții. »

Și mai sunt și vești bune:putem crea  circumstanțe care să contracareze disperarea,care ne permit să gestionăm mai bine stresul și tendința de a rumina.

Cum să găsești modalitatea corectă de a face față dificultăților:
  • Creează în tine un spațiu în care să te uiți la nevrozele tale,să-ți asumi responsabilitatea în loc să te dai drept o victimă. Respirația profundă și conștientă sau meditația va reechilibra emoțiile plăcute/neplăcute, gândurile pozitive/negative, tensiunea și relaxarea corporală.
  • Nu te depărta de ceilalți sau de probleme. Cu cât ne deconectăm mai mult, cu atât suntem mai puțin în siguranță și cu atât ne simțim mai excluși.
  • Nu lăsa copilul din tine să preia controlul și așteaptă un semn din exterior.
  • Pentru fiecare nevroză există un răspuns, o contra-mișcare care vă permite să reluați postura corectă și să reveniți la viață. Ne-am deconectat? Așadar, să ne întemeiăm în realitate. „Da, mi-e frică, dar rămân acolo, în contact cu realitatea, fără să rumeg. Și mă întreb: de ce am nevoie? a se odihni? sa suni un prieten? Așa că fac. Chiar și atunci când crezi că ai terminat, mai ai cel puțin un gram de resurse în tine. Și aici, de ce avem nevoie să stăm singuri: alimentația sănătoasă? a muta ? calm? Și suntem de acord.https://www.antoniacarvalho.com/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Relatiile

Dacă vrei să ai o relație, e timpul să îți vindeci COPILUL INTERIOR rănit! Chiar dacă nu realizezi, copilul pe care îl porți în tine

Citeste articol »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121