Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Categorie:

Rolul chakrelor în evoluţia spirituală

76013068adbd6d8e8e22f19518f5c223

De multe ori ne punem întrebarea de ce suntem atât de diferiți unii de alții. De ce nu simțim la fel , de ce unii sunt buni iar alții răi , de ce unora li se întâmplă prea multe necazuri iar altora nu . Şcoala iniţiatică poate da foarte uşor un răspuns. De-a lungul unui proces evolutiv omul , în nenumăratele sale încarnări, trebuie să treacă prin toate cele şapte stadii evolutive. Acestea au legătură si cu buna funcţionare a celor şapte chakre principale şi ridicarea energiei Kundalini.Oamenii se află pe nivele evolutive diferite, de aceea ei au trăiri şi gânduri diferite deoarece scopul vieţii este evoluţia fiecăruia dintre noi .. Aceasta se poate realiza numai în planul fizic şi în trup material. Oameni cu nivele diferite de evoluţie se întâlnesc pentru a învăţa împreună şi a trece examenele şcolii vieţii.

Există trei tipuri de şcoli ale vieţii prin care omul trebuie să treacă.

Prima şcoală este cea a suferinţei, pentru că, la început, omul nu poate învăţa decât prin suferinţă. Depinde de fiecare dintre noi cât timp (câte vieţi)vrem să rămânem elevi ai acestei şcoli.
A doua şcoală este cea a învăţăturii şi a înţelepciunii. Elevii cei mai silitori din această şcoală devin învăţători şi pentru alţii.
A treia şcoală este considerată cea mai grea. Este şcoala iubirii. Este vorba de iubirea altruistă şi de recunoaşterea lui Dumnezeu în fiecare om şi în toată creaţia Sa.

             Există nenumărate deosebiri şi în privinţa dezvoltării corpurilor subtile. Cei care lucrează mai mult cu corpurile subtile inferioare (astral şi mental inferior) sunt persoane foarte ataşate de material, posesive, de cele mai multe ori gândesc negativ. Cei care lucrează mai mult cu corpurile superioare (cauzal, budic şi atmic) au o deschidere spre semenii lor, au dezvoltat nenumărate calităţi şi virtuţi şi gândesc pozitiv.Buna funcţionare a celor şapte chakre principale oferă omului, pe lângă o bună stare de sănătate, un comportament altruist şi o înaltă trăire. Când chakra rădăcinăeste blocată, omul are o slabă rezistenţă fizică şi sufletească. Este mereu îngrijorat şi trăieşte în nesiguranţă. Viaţa pe Pământ pentru el este o povară, ar vrea să trăiescă fără griji şi să nu depună niciun efort, dacă s-ar putea, ar trebui să fie ajutat şi susţinut de toată lumea. Persoanele de acest tip de cele mai multe ori prezintă şi o karmă de iresponsabilitate. Ei au venit să-şi rezolve această problemă, de aceea în această viaţă trebuie să devină foarte responsabili, să-şi aleagă propria cale şi să se întărească. Trebuie să se realizeze în viaţă exclusiv prin propriile forţe, fără ajutor extern.

Când chakra sacrală – aşezată la trei degete sub ombilic – prezintă blocaje, omul nu se apreciază pe sine, caută răspunsuri mai mult la alţii, prezintă o rigiditate a emoţiilor şi o răceală sexuală. Viaţa i se pare tristă şi prea puţin atrăgătoare. Aceste probleme de cele mai multe ori vin din copilărie, fiind vorba de lipsa de afecţiune a părinţilor. Devenit adult, la rândul său omul nu va şti să se manifeste afectiv. Nenumăraţi bolnavi suferă din lipsă de iubire. Ei au nevoie de o mângâiere şi de o vorbă bună. În copilărie sigur nu au primit iubirea necesară şi poate nici restul vieţii.În legătură cu preţuirea de sine: mulţi oameni nu se apreciază deloc şi nu dau doi bani pe propria persoană. Acest lucru duce la slăbirea câmpului auric, pierdere de energie şi posibilitatea de a fi uşor atacat la nivel auric de energii malefice.

Când plexul solar…prezintă blocaj, de cele mai multe ori este vorba de o persoană interiorizată. Există nenumărate sentimente şi trăiri refulate care stagnează în interior. Persoana vede peste tot numai obstacole care o împiedică să-şi realizeze dorinţele, îi e foarte greu să-şi controleze emoţiile şi simte foarte des un gol în stomac. Ar dori să se ferească de orice nouă provocare a vieţii pentru că experienţele neobişnuite o sperie şi nu se simte aptă a lua parte la lupta vieţii. Într-adevăr, viaţa este o luptă, iar evoluţia este foarte importantă. Toate emoţiile negative şi frustările trebuie eliminate, altfel organele aferente plexului solar se vor îmbolnăvi. Persoana trebuie să se deschidă spre a vorbi cu cineva care o poate înţelege şi ajuta pentru a nu mai aduce în interior atâta suferinţă. Acceptarea vieţii şi a problemelor de zi cu zi, precum şi întărirea de sine reprezintă rezolvarea problemei.

Când chakra inimii…este blocată, persoana devine vulnerabilă şi dependentă de dragostea şi simpatia altora. Dacă este respinsă se simte rănită şi se retrage în sine, este tristă şi deprimată, îi este teamă de o nouă decepţie şi se fereşte să mai iubească. Acest lucru o face să se îndepărteze de oameni, să se manifeste cu răceală şi neparticipare, este dezechilibrată şi suferă de depresie. Toate acestea există pentru că unii oameni nu se apreciază şi sunt dependenţi de alţii.

Când chakra gâtului…este blocată, persoana are dificultăţi în a se manifesta şi exprima faţă de ceilalţi, este retrasă şi tăcută, se manifestă nesigur în faţa altor oameni şi se teme de felul în care va fi judecată. Uneori când doreşte să-şi exteriorizeze gândurile şi sentimentele simte un nod în gât şi vocea îi e strangulată. În astfel de cazuri trebuie cultivată aprecierea de sine şi întărirea. Este posibil ca un blocaj al chakrei gâtului să aibă legătură cu o karmă de violenţă verbală. Cuvântul a fost folosit cu multă duritate şi asprime faţă de ceilalţi, iar acum persoana suferă şi este lovită de vorbele aspre şi dure ale altora.

Când chakra dintre sprâncene…(al treilea ochi) prezintă blocaje, persoana consideră că realitatea este constituită numai din lumea exterioară, vizibilă. Dorinţele vor fi mai mult de ordin material şi emoţiile vor fi necontrolate. Nu va accepta realitatea spirituală iar memoria va fi foarte slabă, vor apărea tulburări de vedere care vor constitui un avertisment că trebuie să privească şi în interior.

Când chakra creştetului…prezintă blocaje, omul nu este definitiv eliberat de teamă. Energiile chakrelor nu vibrează la unison şi nu realizează o armonie deplină între ele. Dacă persoana nu se deschide în faţa adevărurilor spirituale, poate suferi de nesiguranţă şi inutilitate. Aceste senzaţii trebuie privite drept un avertisment pentru a se dedica introspecţiei. Teama de moarte poate să se contureze mai pregnant în conştiinţa acestei persoane. Poate fi de ajutor practicarea unei activităţi care să i se pară plăcute sau asumarea de noi responsabilităţi, pentru a-şi dovedi că poate reuşi.

Trebuie să ştiţi că blocajul unei chakre duce la manifestarea în fizic a unor boli. Din cauza a multe lecţii neînvăţate şi neasumate, multe persoane se îmbolnăvesc. Căutând răspunsurile în medicamente, ei merg la efect şi nu la cauză. Starea de sănătate reprezintă asumarea lecţiilor existenţiale iar boala este numai un mod de îndreptare a elevilor nesilitori.Chakrele exercită influenţa nu numai asupra sănătăţii noastre fizice, ci şi asupra stării psihice. Ele ne trimit „mesajele” lor prin dispoziţie, sentimente şi simţuri. Cea mai mare parte din noi nu pot vedea chakrele, însă noi toţi observăm mesajele pe care ele ni le trimit.

Sa ne amintim cum descriem unele senzaţii obişnuite: „în interiorul meu totul a căzut”; „mi-e greaţă din cauza fricii”; „inima mea s-a strâns”; „simt un nod în gât”; „parcă în cap au pătruns ace”. Acestea sunt exemple ale acelui fapt, că energia chakrelor comunică cu noi prin diferite senzaţii şi stări spirituale. În cazul unei sperieturi sau panici, auzind despre moartea cuiva sau despre o boală gravă, puteţi să simţiţi un fel de descărcare electrică, aproape o vibraţie, în regiunea inghinală. Aceasta se întâmplă din cauza stimulării chakrei inferioare. Acest centru este legat de bazele vieţii fizice: supravieţuire, alimentaţie, câştigul de bani, asigurarea securităţii, stabilitatea şi siguranţa existenţei fizice şi de procesele biologice principale ale corpului.

Senzaţia unei aşteptări nervoase, care adeseori este descrisă ca o senzaţie neplăcută în stomac, înainte de apariţia în public sau înainte de o discuţie neplăcută (grea), este mesajul energetic al celei de-a treia chakre – centrul plexului solar. Ea este legată cu exprimarea personalizată, cu autodeterminare, cu manifestarea forţei şi voinţei personale. Chakra plexului solar influenţează asimilarea – fie că este vorba de hrană, informaţie senzorială sau idei. Nodul în gât – este mesajul celei de-a cincea chakre , chakra gâtului. În acest caz sentimentele umplu peste măsură centrul cardiac şi se ridică spre gât – care este centrul de autoexprimăre al vorbirii, care este legat cu comunicarea şi autoexprimare.

Desigur, exprimând manifestările chakrelor în acest fel, noi simplificăm mult procesul complex al acţionării chakrelor asupra psihicului nostru, însă astfel putem să prezentăm, cum centrele energetice influenţează viaţa noastră. Fiecare chakra întruchipează o oarecare calitate de baza. Prima chakra, sau centrul de baza, se referă la înrădăcinarea voastră în universul fizic, a două chakra, amplasată în regiunea organelor genitale, răspunde pentru exprimarea sexuală, reproducere, pentru manifestări emoţionale şi relaţii cu alţi oameni. A treia chakra – este flacără voinţei individuale. A patra chakra, chakra inimii, este mijlocitorul între toate cele şapte centre, în ea se află înţelepciunea compasiunii, dragoste totală, capacitatea de a depăşi şi de a păstra armonia între interesele interne şi cele externe, între „eul” vostru şi univers. Toate aspectele autoexprimării verbale fac parte din cea de-a cincea chakra. A şasea chakra – Al Treilea Ochi, amplasat între sprâncene, – răspunde pentru dezvoltarea înseninării raţiunii, perspicacităţii, intuiţiei şi imaginaţiei. A şaptea chakra, sau chakra creştetului capului – este locul concentrării conştiinţei pure, înţelegerii universale şi înţelepciunii spirituale.

Dacă cel de-al şaptelea centru este suficient de sensibil, prin el puteţi primi scântei ale sincerităţii divine, care la nivelul fizic se percepe ca înţepăturile în scalp. După cum vedeţi, chakrele exercită influenţa asupra tuturor aspectelor vieţii. După spusele colonelului Bradford, dacă acţionaţi cu pricepere – cu ajutorul practicii Ochiului Renaşterii – veţi putea să începeţi vindecarea organismului şi autoperfecţionarea, precum şi să faceţi reversibil procesul de îmbătrânire. Energia voastra vitală va putea decurge printr-un flux liber şi în plinătatea lui, creând o sănătate fizică şi psihică optimă.

https://detoatepentrutotisimaimult.blog

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Meditatia

Prin practicarea meditației regulate reușești să te descurci cu haosul vieții cu mult echilibru interior, curaj și răbdare.  Cu toții căutăm pastila secretă pentru a

Citeste articol »
Sufletul versus Ego,MANTRE PE CARE SA TI LE SPUI ,Afirmatii/Mantre,Mantre/Afirmatii,Afirmatii/Mantre,Yin si Yang
Exerciții practice
Simona Igna

Stăpânirea de sine

“Calmul este stăpânul mișcării.De aceea înțeleptul totdeauna își păstrează seriozitatea; el își păstreaza totdeauna calmul. Ce rușine ca regii, căpetenii de nenumărate oști, se conduc

Citeste articol »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121