Ruperea tiparelor negative
Ruperea tiparelor negative ale minții tale subconștiente
De multe ori nu realizăm că subconștientul nostru reprezintă aproximativ 80% din puterea creierului nostru.
Subconștientul nostru, adică lucrurile la care nu ne gândim în mod conștient, sunt modelate în primii noștri ani. De fapt, multe dintre modelele noastre de gândire subconștiente sunt dezvoltate între vârstele 0-8 ani.
Deși acest lucru poate sugera că avem puțin control asupra formei minții noastre subconștiente, ceea ce ar trebui să ne concentrăm este că avem întotdeauna puterea de a ne schimba mintea subconștientă și de a o reconecta pentru a rupe tiparele negative.
Este un lucru complicat să vorbim despre tiparele de gândire subconștiente, deoarece toată lumea este atât de diferită și ar fi dobândit tipare diferite în timpul vieții, totuși, învățarea să-ți identifici tiparele negative este primul pas.
Pune-ți următoarele întrebări:
– Îți sabotezi constant eforturile?
– Vă grăbiți să închideți ideile sau momentele de inspirație?
– Știi sau vrei ceva mai bun pentru tine, dar îți este greu să le urmărești sau să crezi că poți?
– Ți-e frică de eșec sau de fapt să obții ceea ce îți dorești?
– Începi proiecte, dar nu le finalizezi niciodată?
– Te trezești că repeți aceleași „greșeli” pe care le-au făcut părinții tăi?
Toate aceste întrebări dețin indicii cu privire la starea modelării tale subconștiente.
O altă modalitate ușoară și rapidă de a vă învăța subconștientul este să țineți un jurnal sau să vă acordați gândurile în fiecare zi.
Încercați să vă observați gândurile fără a judeca sau a eticheta „negativ sau pozitiv”, concentrați-vă în schimb asupra modului în care aceste gânduri vă fac să vă simțiți.
Sentimentele noastre sunt modul în care mintea subconștientă comunică cu adevărat cu noi, iar dacă te gândești la gânduri care te fac să nu te simți atât de bine cu tine însuți, acele gânduri trebuie să fie reconectate.
Odată ce ați identificat câteva modele de gândire care nu vă mai sunt de folos, în loc să fiți prins de ele, schimbați-le.
Există întotdeauna o modalitate de a schimba aceste gânduri în unele care te ridică și te fac să te simți bine.
De exemplu,
„Nu pot face asta pentru că…”
Schimbați-l în:
„Îmi voi folosi punctele forte și mă voi concentra mai degrabă pe ceea ce pot face decât pe ceea ce nu pot face.”
Când te concentrezi pe ceea ce nu poți face, începi să amplifici sentimentele de „nu poți”, în schimb concentrează-te pe ceea ce poți face, iar și acestea vor începe să se înmulțească.
Chiar dacă nu crezi neapărat că poți face ceva din toată inima, cu cât îți spui mai mult, cu atât mai mult va începe să-ți modeleze realitatea.
Deși nu are sens să te minți pe tine însuți, uneori, când vine vorba de ruperea tiparelor, trebuie să existe un anumit nivel de „falsează până când reușești”.
Schimbați „nu pot” în „pot” și destul de curând veți spune „am făcut” – Necunoscut
Alt exemplu,
„Imi lipseste……”
Schimbați-l în:
„Am și sunt recunoscător pentru fiecare oportunitate și experiență care îmi iese în cale.”
Practicarea recunoștinței este modalitatea numărul unu de a deschide ușa către conștiință și de a fi mulțumit cu toate experiențele din viață.
S-ar putea să începi să înțelegi aici ideea când vine vorba de reconectarea conștientă, totuși, a face acest lucru nu este suficient, de fapt, a face acest lucru este prea dificil fără a învăța mai întâi cum să calmezi mintea.
Când înveți să-ți calmezi mintea, adică atunci când înveți să nu te implici în gândurile tale, ai mult mai multă putere de a le schimba.
Liniște-ți mintea, lasă un spațiu să se interzică între un gând și altul. La început, spațiul poate fi mic, dar treptat, cu practică, vei putea crește acel spațiu.
Magia chiar există în acel spațiu.
Acel spațiu este în care mintea ta subconștientă nu numai că te poate ghida, ci și te poate ajuta să atragi orice dorește inima ta.
În acel spațiu ești una cu divinul și îți poți deschide inima, mintea, trupul și sufletul către posibilități infinite.Crearea acestui spațiu este atât de importantă atunci când vine vorba de creșterea conștiinței și reconectarea creierului, deoarece prin aceste ferestre, începi să realizezi cine ești cu adevărat.
Nu sunteți vocile din capul vostru. Nu sunteți etichetele pe care dumneavoastră sau alții vi le-ați pus. Nici măcar nu ești numele tău.Tu ești spațiul, observând și ascultând tot ce este în jurul tău.
Când găsești cu adevărat acel moment și acel sentiment pentru tine, re-cablarea tiparelor tale de gândire subconștientă este la fel de ușor ca să-ți amintești să respiri în fiecare zi.Începe cu adevărat cu dorința de a se schimba și apoi va urma restul.https://foreverconscious.com/