Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Categorie:

Sensul metafizic al unor dureri specfice din corp

glow-1177383_960_720Durerile fizice afectează un număr alarmant de mare de oameni și, de cele mai multe ori ne îndreptăm către medicina occidentală pentru a înțelege și pentru a remedia durerile. Însă, atunci când facem acest lucru, am pierdut contactul cu înțelepciunea antică a faptului că totul în plan fizic este pur și simplu o manifestare a ceva din planul metafizic.

Atunci când ne doare, într-un fel sau altul, nu este o chestiune de a lua o pastilă pentru rezolvare. Este mult mai profund decât atât. Corpului nostru fizic i se transmite un mesaj din partea ființei metafizice, de acolo unde există energia și spiritualitatea. Deseori interpretăm greșit aceste mesaje din planurile superioare și, mai degrabă decât să săpăm după un adevăr mai profund, ne pierdem în detalii superficiale, ca modalitate modernă de abordare a medicinei tradiționale.

Abordarea occidentală tratează durerea prin medicamente și chirurgie – paralizăm sau bulversăm receptorii de durere din corp, sau elimnăm un organ. Acest stil poate fi de valoare în anumite circumstanțe acute, însă de cele mai multe ori, durerea trebuie să devină de nesuportat pentru a lua în calcul această dizarmonie acută.

“Spiritul este dincolo de definiții, însă este un fenomen ce poate fi studiat la fel ca oricare altul”, explică Dr. H. Heyse-Moore, Director la Spitalul St Joseph.

Dr. Susan Babel, psiholog specializat în depresii induse de traumă, scria în revista Psychology Today, că ”Studiile au demonstrat că durerea cronică poate fi cauzată nu numai de accidentările fizice dar și de stres sau probleme emoționale!.

Ea a mai declarat că ”Deseori, durerea fizică funcționează ca un semnal de avertizare a faptului că este nevoie de muncă emoțională”.

Există mai multe niveluri energetice diferite asociate cu vindecarea holistică a individului – fizic, emoțional, mental și spiritual. Dacă suferi din cauza unuia dintre acestea, observă în mod general  pentru a te ghida către vindecare. În acest fel îți vei expanda conștiența dincolo de viața proprie, pentru a înțelege mai în profunzime cum apar aceste dizarmonii în lumea din jurul tău, fie că este vorba despre familia , comunitatea, țara ta sau Universul.

Capul

Dureri de cap: O durere comună în rândul maselor, indică o separare de adevăr, într-un fel sau altul. Medicina chineză sugerează că tipul de durere de cap pe care îl experimentezi are de transmis un mesaj anume.

Vârful capului: Acesta reprezintă conexiunea cu spiritualitatea sau extazul pur. Atunci când avem dureri aici, acestea sunt asociate cu separare de divinite.

Frunte: Aceasta reprezintă intuiția, imaginația, înțelepciunea și abilitatea de a gândi și de a lua decizii. Durerea de aici, la nivelul sprâncenelor sugerează seprarea de propria Ființă interioară.

Tâmple: Durerea în zona laterală a capului este asociată cu frica sau curajul de a înfrunta lumea. Migrenele care de obicei au loc în cuadranții frontali, pe dreapta sau stânga, sunt legate de o separare persoanală – o lipsă de dorință de a privi atât în interior cât și în exterior. Durerile severe din spatele ochiului și sensibilitatea la lumină sunt asociate cu un număr de meridiane energetice ce trec prin această zonă (conform medicinei tradiționale chinezești).

Zona occipitală: Durerea din zona posterioară a capului reprezeintă ceva din trecut care nu este complet și rămâne neiertatat. Considerat ca locul experiențelor spirituale, durerea de aici apare ca rezultat al lipsei de dorință de a te uita la sursa ultimă a luminii și a adevărului.

Spate

Coloana vertebrală: Șira spinării este cel mai mare sistem de susținere al corpului, iar durerea de aici, precum un spate curbat, reprezintă o nealiniere cu viața, în timp ce spasmele sunt legate de inabilitatea de a îmbrățișa suportul pe care îl avem în această zonă.

Umeri: Atunci când suntem copleșiți, desori ne tensionăm, iar umerii se încordează. Durerea de aici este asociată cu poverile și responsabilitățile, mai ales lipsa de dorință de a lua în considerarea aceste lucruri și de a merge mai departe.

Medicina chinezească crede că spatele corpului este partea Yang – activă, agresivă, luminată. Ea reprezintă presiunea trecutului – ceea ce este în spatele nostru. Durerea de spate poate reprezenta un conflict legat de a merge înainte.

Mijlocul spatelui: Această zonă servește ca legătură între umeri și partea inferioară a spatelui și poate deveni o legătură slabă ca rezultat al tensiunii din umeri. Greutatea responsabilităților se poate intensifica în această regiune.

Partea inferioară a spatelui: Legat de susținere – financiară, emoțională a familiei sau a prietenilor și susținerea planului divin – durerea de aici poate indica faptul că am luat asupra noastră mai mult decât putem duce.

Coccis: Durerea din această zonă reprezintă frica de a cere ajutor, văzută ca o decizie de sta degeaba și de a a-ți fi milă de tine însuți mai degrabă decât de a te ridica și de a face ceva.

Picioare

Șolduri: Pentru că procesul mersului se bazează pe mișcarea inițială de aruncare a șoldului înainte, durerea din această zonă arată că te miști prea repede prin viață. Șoldurile sunt reprezentarea deciziilor, mai ales cele legate de a merge înainte. Poate ai nevoie să te oprești, să privești în jur și să îți încetinești ritmul înainte de a face și alte mișcări.

Coapse: O legătură dintre șolduri și genunchi, în care ultimul reprezintă mândria, iar durerea din coapse este legată de separarea de dorințele noastre și de decizia de a merge înainte și în același timp de frica de eșec.

Genunchii: Reprezentând mândria noastră, durerea din acestă zonă este legată de împotrivirea noastră de a admite că ne este frică. Genunchii pot reprezenta și smerenia, care este înțelepciunea de a ne abandona atunci când au loc schimbări.

Tibia: Văzută ca legătură subțire, tibia (în marea ei majoritate os) este cea mai tare substanță din corp, însă poate fi extrem de sensibilă și casantă. Atunci când avem dureri aici, se crede că este un semn al unei frici de viitor sau a unei dorințe viitoare de merge înainte.

Glezne: Simbolizând flexibilitatea, mobilitatea și direcția, durerea de aici este asciată cu ezitarea de a merge înainte în fața schimbăilor.

Tălpi: Simbolizând conexiunea cu Mama Pământ, picioarele dureroase reprezintă relația cu Mama noastră, în special seprarea de cea care ne-a dat viață.

Gât: Centrul comunicării, al expresiei de sine prin emoții și al adevăului, durerea de aici este un semn de blocaj legat de trăirea adevăratei noastre identități. Atunci când doar ascundem realitatea proprie și nu vorbim despre ea, creăm presiune în gât, rezultând în răgușeală.

Piept/Sâni: Reprezentând nutriția și îngrijirea conexiunii cu ”respirația vieții”, medicina chineză vede fața corpului ca parte Yin. Durerile în zona pieptului sunt văzuta ca negare a principiului mamei/feminin de a-i îngriji pe ceilalți, împreună cu propriul sine.

Plexul solar: Simbolizând stima de sine, încrederea în sine și valoarea de sine, durerea din această zonă reprezintă conflictele din viața ta. Centrat pe furie, Egoul negativ blochează și oprește încrederea, pentru a nu înflori.

Stomac: Stomacul reprezintă digestia sau schimbarea: idei noi și moduri noi de a face lucrurile. Metafizic, procesăm noile concepte în mod similar cu digestia alimentelor. Înghițim ideea, o spargem în bucăți și absorbim ceea ce avem nevoie pentru a ne hrăni. La fel cum a mânca sănătos este optim pentru o sănătate bună, de asemenea avem nevoie să ne hrănim starea metafizică în fiecare zi. Durerea din stomac este indicația unei frici groaznice de nou și inabilitatea de a accepta noi întâmplări.

http://noulpamant.ro

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121