Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Vindecare Interioară: Sănătate și Fericire,Ce sunt mantrele?,Octombrie,Solstițiul de Vară și de Iarnă,Oamenii confundă Dragostea, Relatiile de cuplu, PLICTISEALA ÎN RELAȚIE, IERTAREA NU INSEAMNA UITARE, INSEAMNA LIBERTATE

Solstițiul de Vară și de Iarnă

Solstitiu de Vara si de Iarna

Solstițiile sunt zile importante și ritualice, care au fost concepute pentru a sărbători schimbarea anotimpurilor și o nouă energie.

Puteți citi mai multe despre energia Solstițiului din acest an aici, dar dacă sunteți curioși cum să sărbătoriți și să onorați aceste momente Divine, iată câteva ritualuri ușoare.

Solstițiul de Vară

Solstițiul de Vară sărbătorește cea mai lungă zi a anului, o zi despre care se crede că deține cea mai mare energie, prosperitate, vitalitate și forță.

În vremurile păgâne, Solstițiul de Vară era denumit Litha și ritualurile erau conduse pentru a onora zeii Soarelui, Lumina Divină și elementul focului.

Oamenii se bucurau și se încărcau cu energie sub lumina caldă a Soarelui, crezând că datorită faptului că Soarele era cel mai puternic în acea zi, la fel era și Dumnezeu.

Vibrațional, Solstițiul de Vară este un moment în care energia Yang este puternică, precum și Chakra Rădăcină, Sacrală și Chakra Plexului Solar.

Astăzi, există multe modalități prin care puteți aduce un omagiu soarelui, inclusiv petrecerea timpului în aer liber, aducerea naturii în casele voastre, amenajarea unei grădini a zânelor, practicând yoga – salutul Soarelui, meditații pentru Chakre sau aprinderea unei lumânări.

Crearea unei amulete de protecție pentru anul următor, încărcată cu energia Solstițiului, este, de asemenea, o modalitate excelentă de a capta energia și vitalitatea Soarelui.

Iată cum:

Ritualul Solstițiului de Vară
 • Alegeți-vă cristalul preferat care emană (trezește) sentimente de forță, pasiune, fertilitate, prosperitate, creativitate, foc sau orice altă energie raportată la Soare (cristalele de culoare portocalie și galbenă funcționează bine în acest sens).
 • Ieșiți afară și construiți o mandala cu flori portocalii, galbene sau roșii.
 • Alternativ, puteți crea, doar, un spațiu sacru și îl puteți decora cu fructe și legume sau ierburi portocalii, roșii și galbene.
 • Este benefic ca spațiul vostru sacru să includă, de asemenea, un mic castron cu apă pentru a ajuta la echilibrarea energiei.
 • Păstrați un spațiu în centru pentru cristalul ales.
 • Așezați-vă cristalul în dreptul inimii sau al stomacului și stabiliți-vă intenția – ce energie doriți să aduceți pentru restul anului?
 • Nu există reguli privind intenția, însă, deoarece avem de-a face cu energia Soarelui, încercați să stabiliți o intenție care se bazează pe acțiune.
 • Cu cristalul așezat în dreptul centrului inimii sau în zona stomacului, spune-ți intenția cu voce tare.
 • Așezați-vă cristalul în centrul spațiului sacru sau al mandalei și lăsați-l să absoarbă energia Soarelui – este benefic să fie făcut de la răsărit până la apus.
 • Pentru ca intențiile voastre să fie primite, petreceți ziua bucurându-vă și încălzindu-vă cu razele calde și binefăcătoare ale Soarelui.
Solstițiul de Iarnă

Solstițiul de Iarnă sărbătorește cele mai lungi ore de întuneric sau renașterea Soarelui și se crede că deține o energie puternică pentru regenerare, reînnoire și pentru auto-reflectare.

În vremurile păgâne, Solstițiul de Iarnă era denumit Yule și era considerată o sărbătoare a energiei Zeiței (Lunii).

Se credea că în această zi, Luna dădea naștere Soarelui.

Din această cauză, mulți sărbătoreau Yule ca fiind o zi în care Lumina domnea peste întuneric și credeau că este un semn al lucrurilor bune care vor veni.

La fel ca și Solstițiul de vară, Solstițiul de Iarnă era, de asemenea, sărbătorit cu foc, totuși, în timp ce Solstițiul de Vară sărbătorea, mai mult, fertilitatea, Solstițiul de Iarnă era onorat ca fiind un moment al nașterii sau începutul unui nou ciclu.

În mod tradițional, Yule era sărbătorit prin aprinderea unei lumânări sau prin decorarea copacilor cu ilice.

De fapt, multe ritualuri Yule au fost preluate de sărbătoarea Crăciunului.

Astăzi, există multe modalități prin care puteți sărbători Solstițiul de Iarnă, cum ar fi să petreceți timpul scriind într-un jurnal, reflecție interioară, meditații, lucrând cu Chakrele Inimii, Gâtului, Al Treilea ochi și aducând mai multă energie Yin în casă.

De asemenea, puteți sărbători cu o baie a Zeiței (Lunii) în noaptea Solstițiului de Iarnă, pentru a ajuta la îndepărtarea vechiului și la întâmpinarea noului.

Iată cum:

Ritualul Solstițiului de Iarnă
 • Umpleți cada cu apă caldă (nu fierbinte) și aprindeți câteva lumânări sau tămâie în jurul căzii.
 • Adăugați ierburi purificatoare, cum ar fi salvie, mușețel, busuioc, mentă, scorțișoară, lemn de santal, lavandă sau rozmarin (le puteți adăuga uscate, proaspete sau ca uleiuri esențiale).
 • În timp ce vă scufundați în apa caldă, vizualizați cum vă purificați în totalitate, de la picioare până la cap.
 • Îngăduiți-vă să vă relaxați în apă și vizualizați cum toate gândurile și sentimentele vechi și inutile sunt spălate de energia nopții.
 • Onorați-vă Sinele Superioare și oferiți-vă temerile Mamei Lună.
 • Îngăduiți-i să vă ofere puterea de a le transforma în ceva nou și pozitiv.
 • După ritual, scurgeți complet apa din cadă și aruncați ierburile la exterior, în lumina Lunii.

Noi suntem, cu toții, conectați la Univers, Soare, Lună și la Mama Pământ, așa că, indiferent de ritualul pe care îl alegem la momentul Solstițiului, de ce să nu petrecem câteva clipe simțind și onorând această legătură Divină.

Link original: AICI

Traducere: Dida Aurelia

Media 0 / 5. Numărul voturilor: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121