Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Categorie:

Spiritualitatea se traieste, nu se invata

angel-669262__340

“Spiritualitatea se traieste,nu se invata”–este o declaratie care ii apartine psihologului Pierre Janin. Are dreptate. Degeaba citesti carti despre spiritualitate, sau vizionezi filme, degeaba te pui la punct cu conceptele si ideile din aceasta zona, daca ramai ca inainte, daca ramai agitat si temator de contactul cu sine.

Nimic nu se schimba daca nu traiesti, daca nu aplici. Poti sa incerci cat vrei sa imiti, nu vei reusi. Nu vei reusi, pentru ca spiritualitate inseamna cunoastere de sine, introspectie, dezvoltare personala. Asa vad eu problema asta.

Spiritual nu inseamna rigid, apretat, fricos si excesiv de serios. Sa nu confundam spiritualitatea cu seriozitatea.

Asa cum spunea Horatiu Malaele intr-un spectacol al domniei sale, “seriozitatea este refugiul oamenilor cu o inteligenta mediocra”.

Spiritual inseamna viu, inseamna liber, intrebator, dezbracat de programari, rebel…

Sigur, exista o plaja suficient de mare de oameni care asociaza spiritualitatea religiei. Este problema lor. Este alegerea lor.

Daca te uiti in DEX la definitia spiritualului, vei gasi – “intelectual, sufletesc, inteligent, destept, ager, dotat cu umor”. Pe scurt un om evoluat, un om viu, care se joaca, rade… descopera si se dezvolta tot timpul.

Omul spiritual este omul care traieste in iubire, nu in frica, este omul care si-a descoperit esenta, care s-a descoperit pe sine, care traieste in slujba binelui pentru ca a constientizat ce inseamna binele si nu de frica unor pedepse.

Omul spiritual este flexibil, este un bun ascultator, un bun orator, un om dedicat propriei dezvoltari. El stie cand sa fie jucaus si cand sa fie serios, stie cand sa lase de la el si cand sa-si apere calea… este un fin diplomat si este intotdeauna deschis catre nou.

Omul spiritual este un om al iubirii, este un om liber. Avand in vedere faptul ca iubirea nu poate fi institutionalizata, nici omul spiritual nu poate fi incarcerat in dogme si programe.

El isi creeaza propriile programe.

Spiritualitatea nu este ceva cu care sa te lauzi, chiar daca in ultimii ani este un soi de trend. Spiritualitatea este o alegere personala, o alegere care nu este obligatorie.

Nimeni nu te obliga sa devii un om spiritual. Asta alegi sau nu. Insa, in momentul in care alegi asta, abia atunci iti dai seama ca spiritualitatea se traieste si nu se invata.

Sigur ca este un drum lung, poate fi un drum care nu se termina niciodata, insa cine a zis ca iubirea se termina undeva? Sursa:astrocafe

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121