Suferința și durerea trebuie să fie percepute mai degrabă ca o șansă de a deveni mai bun, decât ca o involuție spirituală. Fiecare provocare te motivează să o depășești și să îți dezvolți rezistența.
Sentimentul inferiorității, singurătatea, depresia au fost create de tine personal. Ele sunt menite să îți simplifice procesul analizei de sine. Ele te predispun să meditezi asupra a ceea ce ești, fără a-ți fi frică să îți confrunți toate defectele.
În lume nu există nici un lucru care te-ar împiedica să fii fericit, decât propria dramă pe care ți-o creezi. Nu există realitatea, ci percepția realității. Tu ești unicul responsabil de modul în care te simți.
Sentimentul de tristețe poate fi depășit doar dacă tu îți dorești acest lucru. Totul se rezumă la un auto-control. Maturitatea emoțională este cheia unei vieți împlinite.
În momentul când vei conștientiza că poți fi mai mult decât ești acum, când vei înceta să îi clasifici pe toți ca superiori ție, atunci te vei elibera. Trebuie să îi permiți minții să se deconecteze de rațiune și să se conccentreze pe sentimente.
Poți fi destul de puternic, să nu lași temerile să te domine. Ele sunt infectuoase pentru sănătatea ta spirituală. Fricile îți stagnează potențialul și te sabotează în acțiunile tale.
Ele nu sunt nimic mai mult decât niște trăiri dăunătoare, care nu au capacitatea să te stimuleze să-ți valorifici potențialul.
Problemele vor dispărea când îți vei schimba atitudinea față de realitate. Acceptă dificultățile nu ca niște impasuri imposibil de depășit, ci ca pe niște încercări care te vor reactualiza.
Tu îți poți crea propriile minuni. Nu este nevoie de un ajutor din extern. Poți fi propriul binefăcător și salvator.