Tăierea și vindecarea Cordonului Eteric

Complexul de superioritate explicat de psiholog, Nici cu tine, nici fără tine
5
(2)

Tăierea și vindecarea Cordonului Eteric – Firul energetic invizibil care leagă două persoane.

Cum te eliberezi de un cordon eteric care îți aduce suferință și sentimente negative, împiedicându-te să te deschizi către legături eterice înfloritoare și noi oportunități de viață?

Încă de când ne naștem, începem să creăm conexiuni cu cei din jurul nostru, implicit și cordoane energetice care ne leagă de persoane, de situații, uneori chiar de anumite lucruri, substanțe sau chiar locuri. Autoarea spirituală Doreen Virtue înfățișa aceste corzi eterice asemenea unor tuburi sau furtunuri prin intermediul cărora energia curge de la o persoană la cealaltă, înainte și înapoi.

De asemenea, menționa autoarea, cel mai adesea, corzile eterice se întind între rude (între noi și tatăl nostru, mamă, fost soț/sotie, foști parteneri de viață, soți și parteneri de viață prezenți, între prieteni apropiați, între colegi, între noi și copiii noștri, dar și între noi și casa noastră). Fiindcă suntem ființe energetice, cu cât investim mai multa energie în relația cu persoana, lucrul sau locul respectiv și ne canalizam gândurile și emoțiile înspre o persoană anume, cu atât cordonul eteric devine mai puternic, mai gros, mai consistent.

Practic, pe parcursul interacțiunii și al conexiunii noastre cu persoana respectivă, hrănim cordonul cu gândurile, acțiunile și emoțiile noastre.

Cordoane energetice pozitive și cordoane energetice negative 

De-a lungul vieții, vom stabili mai multe cordoane energetice, și pozitive, și negative, ambele deopotrivă servind temporar scopului nostru pe acest pământ și ajutându-ne să învățam, să evoluăm, să devenim, să câștigam înțelepciune și să ne aprofundam perspectivele asupra vieții. Însă atunci când corzile eterice negative sunt foarte dense și se întind de-a lungul unei perioade îndelungate de timp (luni, ani sau poate chiar decenii), ele pot cauza durere, disconfort, crearea unor patternuri de nefericire și suferință din care nu mai putem ieșim.

Când, spre exemplu, ai un cordon de atașament cu o persoană pe care o judeci, fata de care ai resentimente sau trebuie să o ierți, aceste corzi energetice pot crea blocaje semnificative și chiar impasuri în viața și existența. De aceea, este bine să te eliberezi de aceste emoții și să cauți modalități prin care să le vindeci (psiholog, duhovnic, lucrul cu tine, meditație, rugăciune, practicarea iubirii și a bunătății).

Cel mai bine este să tăiem și să vindecam cordoanele eterice negative și să creăm noi cordoane energetice, benefice, care servesc ființei noastre și ne apropie de iubirea adevărată. Hrănim un lup bun sau hrănim un lup rău? La un moment dat va trebui să luam această decizie. Corzile eterice pozitive, precum legătura dintre o mamă și copilul ei sau a doi soți care s-au iubit și respectat cu adevărat, nici nu pot fi tăiate. Este ca și cum îți tai rădăcinile sau o parte din tine. Iubirea adevărată transcede timpul și spațiul, energia sa la fel, iar legătura respectivă și energia creată în jurul ei probabil că o vom lua cu noi și dincolo.

Deoarece cordoanele eterice se stabilesc în mod natural și firesc ca o frecvență energetică de comunicare, ele creează, atunci când sunt sănătoase, apropiere, iubire necondiționată și venită dintr-un loc al inimii, nu al nevoii, non-dependență sau atașament sigur, o înflorire reciprocă și vibrantă. Când două persoane se iubesc sănătos și se raportează una la cealaltă într-un mod sănătos, bazat pe iubire autentică, schimbul energetic intre ele este frumos și pozitiv, iar cordonul eteric nu va cauza scurgeri de energie.

În schimb, daca te conectezi energetic la o persoană sau relație care nu este potrivită pentru tine, cordonul eteric poate deveni toxic. Atunci când se creează un atașament negativ față de o persoană (sau sentimente ce au la bază emoții negative precum frica, teama de abandon, codependența, atașamentul, incapacitatea de a putea ierta), când spre exemplu ne gândim obsesiv la un fost partener de viață chiar daca acesta nu mai este alături de noi și îi oferim putere emoțională asupra noastră (el/ea a mers mai departe după despărțire, și-a continuat viața, dar noi am rămas blocați gândindu-ne zilnic la persoana sa) poate că este momentul să ne detașam de această legătură toxică și să rupem cordonul eteric care s-a format intre noi.

Legătura emoțională produsă vine mai degrabă dintr-un loc al erorii emoționale decât din cel al iubirii. Energia proprie este direcționată în direcții greșite și se va risipi, iar în curând vom intra pe avarii, simțindu-ne epuizați, triști, sleiți, confuzi, iritați, nesiguri, ca și cum nu am avea controlul asupra propriei persoane și a propriilor trăiri.

Câteva dintre semnele unei corzi eterice toxice sunt următoarele:

–        Incapacitatea de a merge mai departe, chiar și după o perioadă îndelungată de timp de la despărțire/ divorț/

–        Derularea unui dialog constant în mintea ta cu persoana respectivă, poate chiar justificări sau certuri

–        Revenirea obsesiva asupra unor cuvinte “grele”, reproșuri, jigniri, critici etc care au fost spuse la un moment dat în momente de cearta și pe care încă le resimți vii, ca și cum încă le trăiești și le crezi.

–        În spațiul mental, îi aloci zilnic un loc de onoare persoanei în cauză. Practic, te gândești non-stop la ea sau în mod obsesiv.

–        Te simți blocată în propria viață și nu mai reușești să te conectezi la energia divină, la energia iubirii, care este și energia vieții.

–        Te blochezi în trecut și nu mai permiți oportunităților și noilor începuturi să își facă loc în viața ta.

–        În minte îți revin obsesiv amintiri cu persoana respectivă și momente din timp alături de ea.

–        Ai tendința de a reveni asupra unei relații care nu îți servește cu nimic și din care nu poți creste.

–        Sentimente pe termen lung de regret, tristețe, mânie, lipsă de speranță, inabilitatea de a ierta, care reînvie de fiecare data când te gândești la persoana respectivă.

De asemenea, iți propunem și o rugăciune bazată pe vizualizare care te poate ajuta să vindeci cordonul energetic toxic, eliberându-te de el.

Seara, după ce ai făcut o baie cu sare și ai băut multa apa, încearcă să îți relaxezi corpul și mintea. Inspiră și expiră profund de mai multe ori, încercând să te deconectezi de orice alte gânduri îți trec prin minte. Încearcă să te concentrezi doar asupra intenției pe care ți-ai setat-o, cea de a te elibera de legătura ta nesănătoasă. Închide ochii și rostește următoarele cuvinte de trei ori:

“Doamne, Sfânta Treime, ajută-mă să mă vindec și mă eliberez de aceste corzi eterice care nu mai servesc scopului meu. Cu puterea și bunătatea ta, eliberează-mă de orice corzi atașate de mine și care nu sunt aliniate la lumina și iubirea ta. Ajuta-mă să mă eliberez și eliberează-l și pe …. Înconjoară-mă cu lumina ta vindecătoare și protejează-mă întotdeauna, acum și pe viitor. Iți mulțumesc.”

În timp ce rostești rugăciunea, poți vizualiza și lumina divină și universală care te vindecă. Aceasta lumină îți ia din greutățile inimii și dizolvă cordonul eteric greu și toxic, înlocuind emoțiile negative acolo unde există cu iertare, acceptare, toleranță, detașare și eliberare. Imaginează-ți cum această lumină divină curge prin tine. Universul te iubește și vrea ca tu să fii bine și vindecat.

Cum să tai cordonul energetic cu o emoție negativă, nu și cu persoana în sine

Nu putini sunt copiii care preiau anxietatile părinților, chiar și la vârste înainte, și între noi și anxietatile ceorlalti se poate crea un astfel de cordon energetic. Din prea multă iubire, inconștient sau subconștient, unii dintre noi au tendința de a prelua emoțiile persoanelor iubite, chiar și pe cele negative. Spre exemplu, în cazul în care o persoană din familie se confruntă cu sentimente de anxietate sau diverse frici, din prea multă iubire sau apropiere sau pur și simplu fiindcă suntem ființe emoționale și conectați unii cu ceilalți, unii dintre noi mai empatici decât alții, în loc să ne menținem pe noi înșine în echilibru emoțional și să tragem persoana noastră iubită în zona noastră alba, vom fi noi trași în zona sa gri, preluându-i emoțiile și trăirile.

Nu este indicat să facem acest lucru, iar a avea relații sănătoase cu cei cu care împărtășim și o legătură familială sau sufletească este aproape vital. Nici nu îi putem ajuta în vreun fel pe ceilalți daca le preluam emoțiile negative, ci din contra, doar ne vom încărcă pe noi mai mult.

Iată o tehnică la care Dr. Judith Orloff, psihiatru și autoare a mai multor cărți precum “Emotional freedom” sau “The Empath’s Survival Guide: Life Strategies for Sensitive People”, ne sugerează să apelam atunci când simțim că suntem prea conectați la starea fizică sau emoțională a cuiva. Este o exercițiu de vizualizare care ne învață să nu mai absorbim emoțiile negative ale celorlalți, nici pe ale celor dragi, să îi iubim în continuare, dar fără să ne lăsam epuizați de emoțiile lor excesive.

În plus, a tăia cordonul eteric față de o emoție (resimțită față de cineva din familie sau un prieten apropiat) nu înseamnă că ne vom despărți de persoana respectiva sau că nu o mai iubim, înseamnă că ne eliberam pur și simplu de aspectele disfuncționale și nesănătoase ale relației respective și că o infuzam cu un alt tip de energie.

Psihiatrul ne sugerează să vizualizam un cordon de lumină care pornește din zona mediană a propriului corp și anume din abdomen și se prelungește până în zona mediană a corpului persoanei respective, în zona ombilicului. Apoi, cu iubire, în gând sau cu voce tare să stabilim intenția de a tăia cordonul cu durerea sau neliniștea persoanei, fară a afecta în vreun fel conexiunea cu persoana respectivă în totalitatea ei. Pasul următor, spune dr Judith Orloff, presupune vizualizarea unei perechi de foarfece cu care vom tăia coarda dintre noi și acel aspect al persoanei de care vrem să ne îndepărtam. https://www.garbo.ro/

Media 5 / 5. Numărul voturilor: 2

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: