Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Categorie:

Tehnica psihologică 10/10/10

20180729_200805Nu e de mirare că bunicile iubesc să spună: „Dimineața totul ți se pare mai limpede”. Într-adevăr, se crede că trebuie să ne conducem după această frază mereu.

Dar, ce faci când te trezești și ești tăcut. Când trebuie să iei o decizie dificilă și te afli în dificultate, urmează regula 10/10/10.

Este ușor să-ți pierzi orice speranță în fața unei dileme absolute la prima vedere. Analizând situația în detalii, schimbându-ți mentalitatea zi de zi, te poți trezi într-o durere de nedescris.

Una din cele mai eficiente instrumente pe care dorim să vi le propunem este o strategie de la Suzy Welch, fostul redactor la Harvard Business Review, prin care poți atinge succesul în carieră și viața personală. Se numește 10/10/10 și implică luarea deciziilor prin prisma a 3 perioade diferite:

– Cum te vei simți din cauza acestui lucru după 10 minute?

– Ce vei crede despre această decizie după 10 luni?

– Cum vei reacționa peste 10 ani?

Concentrându-ne atenția pe aceste perioade, ne îndepărtăm la o anumită distanță de problema în sine, pentru a lua o decizie importantă.

Această regulă te va ajuta să câștigi pe teren emoțional. Sentimentele pe care le experimentezi acum sunt dureroase, dar pe viitor – vor lipsi de tot. Prin urmare, strategia celor trei de 10 îți vor schimba unghiul din care privești situația. Nu înseamnă că trebuie să-ți ignori sentimentele, ci nu trebuie să le permiți să te controleze.

De exemplu, dacă eviți o conversație cu șeful – dai voie emoțiilor să te conducă. Dacă ai șansa să porți o discuție cu el, cum te vei simți după 10 minute? Te vei simți mulțumit? Oftezi cu ușurare? Te simți mândru?

Regula susține că nu este corect să iei în considerare doar emoțiile pe termen lung. Și demonstrează că sentimentele care le experimentezi pe termen scurt nu trebuie să fie cele care te împiedică să iei o decizie responsabilă și definitivă.

https://psihologiadeazi.ro/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Comunicarea nonviolenta

Comunicarea nonviolenta Comunicarea este un instrument universal de socializare umana, prin intermediul careia oamenii fac schimb de informatie, se cunosc si se influenteaza reciproc, isi

Citeste articol »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121