Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Tinzi sa vezi numai partea goala a paharului ?

question-158453__340

Poate te intrebi de multe ori cum de reusesti sa iti amintesti cu mult mai multa claritate tocmai momentele nefericite si mai putin cele fericite,insa fiintele umane au aceasta tendinta de a-si aminti experientele neplacute.

Stiinta explica acest lucru prin faptul ca momentele negative si stresante din viata unui om sunt procesate diferit la nivelul creierului, ceea ce ne determina sa le memoram cu mai multe detalii decat pe cele fericite. Daca am putea “cantari” fiecare eveniment,am descoperi ca evenimentele neplacute “atarna” mai greu decat cele fericite.

Suntem programati sa ne concentram pe experientele negative pentru ca acestea constituie platforme de invatare pentru noi.

Profesorul Teresa M. Amabile de la Scoala de Afaceri Harvard a solicitat unui numar de peste 200 de profesionisti implicati in diferite proiecte si in cadrul a diverse firme sa tina un jurnal zilnic pe parcursul catorva luni.

Dupa evaluarea notitelor,Profesorul Amabile a descoperit ca o singura experienta negativa-in special daca a avut legatura cu evolutia din ziua respectiva – a afectat angajatul de doua ori mai mult decat o alta experienta pozitiva care a avut loc in decursul aceleiasi zile.

Acest lucru poate explica de ce resimtim uneori efectele criticilor de peste zi chiar si dupa cateva ore de cand ajungem acasa.Dar acest lucru nu inseamna ca ne-am nascut pesimisti sau ca nu putem vedea si latura pozitiva a lucrurilor.

Suntem facuti sa ne concentram pe aspectele negative pentru ca acestea sunt platforme de invatare pentru noi.Iar acest lucru,dupa cum arata profesorul Roy Baumeister,specialist in psihologie sociala la Universitatea de stat din Florida, este un element esential pentru supravietuirea noastra.

Cand intelegem acest lucru este mai usor sa ne intelegem pe noi insine si felul in care reactionam la lumea inconjuratoare.Atunci,cum oprim aceste momente neplacute cand intregul proces de rememorare ne afecteaza intr-o masura sau alta?

Fii sincer cu tine,recunoaste problema si depaseste-o

Pentru ca nu poti rezolva o problema daca nu recunosti ca ai una.Te simti afectat de critica prea usor? Esti sensibil la sfaturile pe care ti le dau membrii familiei sau prietenii apropiati,fara sa le ceri? Ai obiceiul de a rumega greselile din trecut?Acceptarea emotiilor este primul pas spre redobandirea controlului asupra lor.

Gaseste-ti o metoda de a-ti distrage atentia

Daca suferi inutil din cauza amintirilor legate de evenimente neplacute gaseste-ti un hobby. Apuca-te de un sport, o forma de arta sau un curs de artizanat, pentru a-ti distrage atentia de la lucrurile negative. Vei obtine mai multe beneficii decat daca ai sta pur si simplu “sa-ti lingi ranile” la nesfarsit.

Incearca sa gasesti cea mai buna solutie la problema pe care o ai

De multe ori avem tendinta -fireasca,de altfel – de a exagera, de a da lucrurilor o tenta de senzational.Incearca sa fii cat de obiectiv poti —chiar daca inca te simti groaznic cand iti amintesti situatia respectiva.

Fii mai bland cu tine insuti

Pare simplu,dar de obicei suntem mult mai critici cu noi insine decat suntem cu restul.Increderea este secretul succesului,insa deseori un simplu esec este suficient pentru a distruge orice respect de sine.Din nou,incearca sa nu acorzi atat de multa atentie unor asa-numite “esecuri”.Ai incredere ca vei reusi iar. Mergi inainte.

Fii constient de faptul ca ai nevoie de timp

Nu inseamna ca trebuie sa uiti lucrurile rele care ti s-au intamplat. Trebuie doar sa accepti ca sunt lucruri pe care nu le poti controla si trebuie sa te concentrezi pe acele lucruri pe care le poti controla. Nu vei suferi mereu. Vei depasi momentul. Nu trebuie decat sa faci cate un pas si vei ajunge la destinatie.Sursa: https://viataverdeviu.ro/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Eliberarea Emoțiilor: Transformă Suferința în Bucurie!,Gândurile Succesul și Abundența,Punct și de la capăt.,Astrologie decembrie 2021,Efectele psihologice ale culorilor,Transformarea rănilor ancestrale,MAGIA CULORILOR ,Dacă viața te aruncă la pământ,Răbdarea succesul bunatatea bunavointa,Idei pentru a fi fericit,MANTRELE ANULUI 2021 PENTRU IUBIRE., Iubirea este un bun remediu !, Angajeaza-te sa traiesti o viata buna, Tot Universul se afla in tine., Cauzele Spirituale Ale Bolilor, REZOLUȚII ÎN IUBIRE, Constientizarea ranilor interioare, AFIRMAȚII POZITIVE care îți exaltă sufletul,Săgetător Luna Nouă decembrie 2023,
Noua energie
Simona Igna

𝑺𝑷𝑰𝑹𝑰𝑻𝑼𝑨𝑳𝑰𝑻𝑨𝑻𝑬𝑨 𝑬𝑺𝑻𝑬…..

𝑺𝒑𝒊𝒓𝒊𝒕𝒖𝒂𝒍𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆𝒂, 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒔𝒂̆ 𝒕𝒆 𝒖𝒊𝒕̗𝒊 𝒍𝒂 𝒂𝒑𝒓𝒐𝒂𝒑𝒆𝒍𝒆 𝒕𝒂̆𝒖 𝒔̗𝒊 𝒔𝒂̆ 𝒊̂𝒏𝒕̗𝒆𝒍𝒆𝒈𝒊 𝒄𝒂̆ 𝒔𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒍𝒖𝒊 𝒑𝒓𝒐𝒂𝒔𝒕𝒂̆, 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒄𝒂𝒖𝒛𝒂 𝒅𝒖𝒓𝒆𝒓𝒊𝒊 𝒔𝒂𝒍𝒆 𝒔̗𝒊 𝒏𝒖 𝒂 𝒕𝒂, 𝒏𝒖 𝒂𝒊

Citeste articol »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121