Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Ritual pentru Portalul 11.11.2024,Schimbă-ți Atenția Transformă-ți Viața !,Luna Nouă din 17 iulie 2023,Iluziile și Autoamăgirea,Puterea de a decide propria valoare,Transformă-ți îndoielile,Fii responsabil pentru tine,Obezitatea – o perspectivă spirituală,Renunțarea la rușine,Ruperea tiparelor negative ,Cele 4 nopți întunecate ale etapelor sufletului,Semnificatia emotionala a dependentelor,Ascultă-ți corpul !,Luna Nouă în Vărsător,Transformarea suferintei in pace,Vindecarea sufletului,Lucruri de facut diferit in 2022,Înțelegerea celor 3 stări ale conștiinței,Gestionarea corecta a emoțiile negative,Omul - maestru creator fara limite,Dacă vrei să fii fericit/ă,Cauza disfunctiilor,Orgoliul si smerenia,Vindecarea ranilor,Simptome ,corpul luminos,Conștiința dimensională a cincea Eliberarea iluziilor 3D, Ce ne împiedică să facem schimbările, Teama de zi cu zi, Cum să contracarezi gândurile negative,Ritual Puternic Luna Nouă Fecioară 2024

Transformă-ți îndoielile

Transformă-ți îndoielile

Transformă-ți îndoielile în motoare de acțiune și evoluție

Îndoiala, această interogare uneori constantă care ne destabiliza și uneori ne împiedică să acționăm și să ne realizăm. Fie că este rezultatul unei impresii de altă realitate, fie că își găsește originea într-o lipsă de încredere în propriile valori sau abilități, această lipsă de certitudine ne poate îngheța uneori, abandonându-ne, paralizați, de partea drumul nostru, incapabil să ne continue drumul. Stigmatizat de frica noastră de viitor, de ceea ce se va întâmpla, este uneori foarte greu să luptăm cu monștrii din labirinturile psihicului nostru.
Cunosc foarte bine complexitățile acestui sentiment, ele mă însoțesc zilnic, de la cea mai mică intenție până la cea mai mare dintre decizii. Cred că zâna „ Îndoială și incertitudine” s-a aplecat peste leagănul meu, murmurând: „ Certitudinea nu va avea nicio putere asupra ta. Totul va prinde viață într-o fragilitate constantă. Cel mai mic dintre gândurile, acțiunile, credințele și intențiile tale, îl vei pune la îndoială. „Ezitări, încercări și erori, îngrijorare, nehotărâre și teamă în fața vieții sunt toate consecințe care îmi impun uneori chinuri teribile, unde sunt ostatică a chinurilor mele. Celule iradiate, neuroni alienați și inimă febrilă, încerc în mod regulat să negociez cu fricile mele, temniceri din această temniță care îmi impun paralizia…
De când incertitudinea coexistă cu ființa mea, am învățat să-i înțeleg manifestările, stările de a fi și motivațiile ei. Și ca un cuplu bătrân, îl observ trăind, invadându-mă cu o permisiune evidentă și mă copleșesc… în sfârșit îmblânzit unul pe altul. Am devenit prieteni. Îndoiala este unul dintre cele mai bune motoare ale mele de acțiune. A, ca orice cuplu de bătrâni, uneori lucrurile nu sunt ușoare, iar înainte de orice împăcare trăim ore tumultoase în care simt o scufundare latentă, dar pe care reușesc să le stăpânesc înainte de a se răsturna complet. Nu am o soluție miraculoasă, iar modul meu de a face față acestei stări de a fi este total personal pentru mine.

1 – Îndoială cu privire la o situație, întrebări profunde

Pentru acestea încerc să curăţ în interior: ce mă face să mă îndoiesc atât de mult? Dacă este vorba despre schimbări profunde în viața mea, încerc să-mi dau seama ce îmi doresc cu adevărat. Pe scurt, de foarte multe ori ceea ce ne face să ezităm sunt temerile noastre. Există această voce mică care ne șoptește continuu „ dar dacă faci asta, vei pierde asta… dacă faci asta, vei întâlni așa și așa o problemă, va fi un dezastru…” etc. Pe scurt, ceea ce vreau să obțin, ceea ce îmi doresc să fac, calea pe care mor de nerăbdare, calea pe care vreau să o parcurg devin inaccesibile de această poluare mentală. În realitate, mă simt foarte rău dacă continui să alimentez îndoiala, iar această dilemă dintre inima mea (ceea ce vreau cu adevărat să fac, să aleg) și mintea mea (temerile mele, întrebările mele) ajunge să mă sufoc. Ei bine, în aceste cazuri: îmi identific temerile și pentru fiecare dintre ele încerc să ofer soluții concrete… și pentru cele pentru care nu am soluție, pentru cele care continuă să-mi alimenteze îndoielile: mă las și fac un salt de credinţă! Mă arunc în gol.. Și până la urmă îmi dau seama căfrica are puterea pe care vrem să i-o dăm și că are această capacitate incredibilă de a ne face să considerăm lucrurile într-un mod mult mai catastrofal decât vor fi . Solutiile ajung sa ni se prezinte putin cate putin, in timp util…  si alte temeri ajung sa dispara de la sine  pentru ca in sfarsit ceea ce mi s-a parut insuportabil la un moment dat, mi se pare mult mai suportabil odata cu trecerea usa. Și, în sfârșit, bucuria de a experimenta ceea ce mi-am dorit să experimentez preia inconvenientele pe care le credeam anterior de netrecut.

MIC EXERCIȚIU PENTRU A ÎNVINGE FRICILE

Ce am de câștigat
notez beneficiile personale reale pe care le-aș avea acționând, pentru a realiza ceea ce îmi este aproape pe termen lung (de exemplu: mai multă liniște psihologică și emoțională, mai multă bucurie și fericirea în a face ceva care mă entuziasmează, să mă simt mai liber să fiu eu  însumi, mai fericit în viața mea etc.).

Soluții pentru a-mi remedia temerile

Scriu ce vreau să fac, ce vreau să obțin dar ale căror consecințe mă sperie. Apoi enumar – sub forma unei liste – toate dificultățile pe care risc să le întâmpin și care îmi alimentează temerile. In fata fiecaruia dintre ele indic solutiile posibile si imposibile. Îmi fac timp să găsesc soluții pentru fiecare dintre ele, chiar dacă înseamnă să mă întorc pe lista mea. Indic apoi în fața fiecăruia dintre ei, dacă îi voi confrunta pe termen scurt sau lung.

Sinteza

Îmi dau seama apoi rapid de câteva puncte:
1 – Cele mai multe dintre temerile mele sunt legate de obstacole pe termen scurt: sunt provocări care trebuie îndeplinite la început pentru a-mi atinge scopul.
2 – Dacă ceea ce vreau să fac provine dintr-o vibrație a inimii mele, atunci majoritatea fricilor mele sunt legate de contingențe practice și materiale.
3 – Majoritatea temerilor mele au soluții practice pentru a le remedia.
4 – Ce am de câștigat pe termen lung este mult mai important decât provocările pe care trebuie să le înfrunt, ca să nu mai vorbim de regretul pe care l-aș putea avea dacă nu mă hotărăsc să realizez ceea ce îmi doresc.
5 – Pentru temerile pentru care nu le pot găsi o soluție practică, vorbesc cu cei apropiați pentru a găsi soluții pe care nu le-am luat în considerare.
6 – Pentru cei care rămân, fac un act de credință știind că frica mea distorsionează și mărește – ca o lupă – dificultățile pe care le-aș putea întâmpina.

Fiecare problemă are o soluție, dacă nu este cazul, este adesea o problemă prost enunțată deoarece este distorsionată de propriile noastre emoții negative. Dacă totul nu este controlabil, dacă toate obstacolele pe care le întâlnim nu sunt ușor de depășit, ele devin atunci oportunități de a ne depăși, fie și doar prin înțelegerea de ce avem atâtea probleme în a le defini clar. De foarte multe ori, ele reflectă o problemă foarte personală și aceasta este poate oportunitatea care ni se oferă să conștientizăm ea. Există întotdeauna o modalitate de a obține ajutor de la oameni de încredere care să ne ajute să le înțelegem, să le deslușim și, mai pragmatic, să găsim soluții mai concrete . Stiu si asta fervoarea cu care mă voi aplica să realizez (mă) va face sacrificiile impuse de toate deciziile și alegerile importante mult mai dulci. Ce dacă… ce dacă… ce dacă, mai sunt obstacole pe care le prevăd și care mă sperie, îmi amintesc că o nouă aventură ar fi foarte plictisitoare fără mister, fără enigmă și fără o parte din necunoscut. Întotdeauna există comori ascunse care așteaptă să fie descoperite în orice nouă călătorie!

2 – Îndoială cu privire la abilitățile mele și la ceea ce sunt capabil să realizez

Cred că cu toții cunoaștem această teamă de a nu reuși, de a nu putea pune la cale un proiect oricare ar fi acesta. Foarte des legat de lipsa de încredere în abilitățile cuiva și în ceea ce este capabil să realizeze, nu se poate pune în acțiune de teama de a nu reuși, de a nu fi înălțime etc. Dacă ne permitem să fim invadați de aceste incertitudini și le lăsați să preia controlul, nu mai suntem în stare să ne îndreptăm spre obiectul dorinței noastre.
Acestea le îmblânzesc spunându-mi că totul este posibil dându-ți mijloacele pentru a le realiza și, de asemenea, cu prețul unor sacrificii.. Și eu mă pregătesc să cad, dar știu și că o cădere are ceva să mă învețe și că prezența ei este acolo pentru a-mi indica elementele care trebuie îmbunătățite. Odată dobândită aceste dovezi, mă trezesc să iau măsurile necesare și mă întorc la „ luptă ”. O cădere nu predispune la eșec, este modul în care reacționez care îmi definește potențialul de succes.

Dacă îmi dau mijloacele de a construi: îmi dau mijloacele de a reuși

Dacă un proiect îmi este cu adevărat aproape de inimă, atunci știu că nu ar trebui să-mi dau demisia investiției. Conceptualizez, planific, organizez, prioritizez și avansez pas cu pas. Știu că este nevoie de timp pentru a construi un proiect și pun atât de multă dragoste în așezarea fiecărei pietre una după alta. Dacă unul dintre ei pare mai greu decât ceilalți, nu mă descurajez și mă gândesc să-l port altfel sau să primesc ajutor. Nu există niciun motiv pentru care să nu o pot face dacă îmi ofer mijloacele necesare pentru a-mi atinge obiectivele cu răbdare și perseverență.

Dacă sunt de acord să cad sau să fac greșeli: sunt de acord să mă perfecționez

Toate căile prezintă obstacole și capcane. În cele din urmă, ele sunt doar oglinzile problemelor noastre personale. Așadar, iată o oportunitate grozavă de a afla mai multe despre tine și, de asemenea, despre temele abordate de proiectul nostru. În acest caz, nu intrați în panică, dacă sunt lucruri care nu funcționează, ele devin o oportunitate de a le pune la îndoială legitimitatea, sau modul în care au fost abordate. Aceste căderi sunt adesea oportunități de a ne solicita creativitatea și spiritul nostru de inovație pentru a le aborda într-un mod diferit.

Dacă nu știu: mă bucur să aud

Și da, presupun că înainte de a ști, nu știm… Și această regulă se aplică tuturor. De asemenea, nu există complex de confruntat cu un subiect pe care nu îl stăpânim, o temă pe care o ignorăm, o informație care ne scapă sau chiar o întrebare pe care ne-o punem. Și apoi, cât de plictisitoare ar fi viața și orice proiect nou dacă nu ar mai fi nimic de învățat. Descoperirea și explorarea devin apoi un motor al entuziasmului care îmi alimentează fervoarea de a mă aplica în orice proiect nou.

Dacă mi-e frică, este pentru că proiectul meu este deosebit de aproape de  inima mea

Este o mare oportunitate de a deveni conștient de importanța pe care o are proiectul meu pentru mine. Dacă nu aș insista, nu mi-ar fi atât de frică să nu reușesc. Așa că în acest caz îmi concentrez atenția și energia pe partea luminoasă a ceea ce dezvăluie fricile mele: aspirațiile mele profunde. Apoi, în paralel, îmi folosesc temerile ca dezvăluitoare de puncte slabe pentru a fi deosebit de atent la îmbunătățirea acestor puncte precise. Este, de asemenea, o modalitate de a-ți oferi toate șansele de succes. 

Nu mă compar niciodată cu ceilalți: cererea mea de sine este singurul meu punct de referință.

Nu mă uit la ce fac alții, unde au, dacă sunt sau se descurcă mai bine decât mine. Într-adevăr, această comparație se bazează în principal pe propriile mele judecăți de valoare și, prin urmare, rămâne subiectivă. Evit orice ar putea transforma energia mea constructivă în noi incertitudini. Țin minte că singura mea referință pentru dezvoltare este propriul meu nivel de pretenții față de mine: unde vreau să ajung. Așa că – dacă este necesar conform planurilor mele – nu permit niciodată să intervină concurenței cu ceilalți. Sunt în competiție cu mine însumi.

Dacă sacrificiile par prea grele de suportat, motivația mea este pe care o pun la îndoială.

Când sacrificiile induse de alegerile și proiectele mele devin prea grele de suportat, mă deconectez” pentru cateva zile. Îmi fac timp să îmi reîncarc bateriile, să mă gândesc la altceva, să am grijă deosebită de mine. Toate călătoriile ne epuizează din când în când: ne săturam, devenim nerăbdători, rămânem fără abur. De multe ori, în aceste faze fragile, vrem să renunțăm la ceea ce era atât de important pentru noi. În loc să renunț, mi se pare important să primesc această oboseală ca semne ale nevoii de a „ renunța ” pentru o vreme. De foarte multe ori, tot ce trebuie să faci este să-ți reînnoiești energia pentru a „ începe din nou ”… în timp ce ai încredere în viață, ca să nu vrei să controlezi și să stăpânești totul.

Daca nu renunt, tind din ce in ce mai mult spre obiectul dorintei mele

În termeni absoluti, nu există niciun motiv pentru ca un proiect să nu fie un succes. Adevărata întrebare este mai presus de toate aceea de când? Lucrul pentru atingerea obiectivelor tale este mai presus de toate o chestiune de timp. De asemenea, atâta timp cât nu renunțăm, că nu ne lăsăm purtați de descurajare renunțând, nu există niciun motiv să nu reușim.

3 – Îndoială cu privire la convingerile mele

Pe aceste subiecte, sunt – poate – puțin deosebit pentru că iată felul meu de a vedea lucrurile și asta îmi este foarte personal:
nu mă las purtat de convingerile altora. Nu tolerez nicio închisoare, fie intelectuală sau spirituală, pentru că mi se pare că aceste închisori sunt antitetice însăși căutarea care m-a condus la aceste credințe. Mă duc unde mă duce inima. Explorez, descopăr diferitele căi care mă provoacă și mă hrănesc. Căutarea de sine este o cale bogată care poate necesita uneori mai mult de o viață. De asemenea, dacă am o dorință anume, merg pe ea, pentru că îmi imaginez ideea că nu există un singur drum pentru sine, ci mai multe căi în momente diferite care își au toată legitimitatea în bifurcațiile pe care mi le oferă. Așa descopăr și alte căi pe care poate nu le-aș fi explorat dacă aș fi rămas pe calea inițială.
Pe scurt, dacă mă îndoiesc de calea mea spirituală, de credințele mele, de credința mea… nu îmi fac griji pentru asta.. Respect acolo unde vrea inima mea să mă ducă cu convingerea că voi avea mereu ceva de învățat. Îmi spun că, dacă sufletul meu aspiră să descopere o astfel de credință, o astfel de viziune, un astfel de concept, este pentru că am ceva important de descoperit acolo… 

Nu fac din asta o singură cale prin frică să nu greșesc. 

Acest drum prezent îmi va aduce ceea ce trebuie să-mi aducă și cu siguranță mă va face să sară spre un alt drum. Deci, fără dogmatism, fără credință oarbă… Îmi construiesc propriile convingeri și îmi permit să mă întorc.Această călătorie, această aventură în căutarea mea este calea mea, nu o religie sau credința altuia. Pentru mine, căutarea este căutarea. ?

În cele din urmă, incertitudinile noastre, îndoielile noastre sunt instrumente foarte puternice pentru :

– Să ne punem întrebări despre ceea ce ne dorim cu adevărat . 

Le putem considera ca un fel de barometru a ceea ce ne animă inima. Ne împing să ne confruntăm cu adevăratele noastre motivații.
– Dezvăluirea temerilor noastre și, prin urmare, identificarea problemelor conștiente sau inconștiente prin evidențierea lor. Este o mare oportunitate de introspecție pentru a înțelege mai bine și a evolua.
– Ieși din zona ta de confort , fie că este vorba de idei, credințe sau chiar mod de viață, deoarece acestea ne împing să ne punem la îndoială convingerile, capacitățile noastre de evoluție și aspirațiile noastre.
Confruntă-te pentru a te depăși: într-adevăr, dacă ai crezut că nu vei reuși, imaginează-ți satisfacția personală (fără a fi mândru de asta) de a-ți fi depășit temerile, de a fi clarificat o situație sau de a avea un proiect de succes. Cu cât provocarea este mai mare, cu atât bucuria de a te depăși pe tine însuți va alimenta încrederea în sine.

– Pentru a hrăni stima de sine și puterea interioară: 

 Cu cât îți depășești îndoielile, incertitudinile, cu atât vei obține mai multă satisfacție personală din ele, cu atât vei găsi mai mult puterea de a te depăși din nou. Este un cerc virtuos care prinde viață datorită experiențelor noastre trecute.

Îndoielile și incertitudinile – chiar dacă sunt foarte greu de trăit uneori – sunt în ochii mei instrumente foarte puternice de introspecție, iar emoțiile negative pe care le generează devin apoi energii puternice care mă împing să vreau să-mi rezolv rapid problemele personale, astfel încât dispar. Acest proces finalizat îmi permite apoi să fac alegeri clare care nu lasă loc pentru regrete sau remușcări, permițându-mi în același timp să tind continuu către viața mea ideală.https://www.grainededen.com/

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Să ne iubim cu adevărat,Activeaza iubirea pentru propria viata !,Iubirea autentică,DECALOGUL IUBIRII NECONDITIONATE
Relații
Simona Igna

Iubirea autentică

Iubirea autentică Iubirea egoistă implică limitarea celui iubit din teama de a nu-l pierde Iubirea autentică implică posibilitatea de a-ți împlini potențialul, de „a crește”,

Citeste articol »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121