Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Trasaturile umane care ne tin departe de fericire

20170521_130908.jpgMereu avem senzația că ne aflăm în pragul unei noi experiențe, doar că ea întârzie mereu să apară. Iar motivele eșecurilor noastre le putem căuta peste tot, dar ar fi bine să începem de la propria persoană.

Iată trăsăturile cele mai comune care ne țin departe de propria noastră fericire:

1. Frica de a schimba ceva

Majoritatea dintre noi se simt confortabili acolo unde se află, chiar dacă lumea din jur se schimbă constant. Dar trebuie să ținem minte că schimbările sunt necesare, pentru că datorită lor creștem și atragem atenția la lucrurile care, înainte, ne păreau nesemnificative. Și nu uita de faptul că, oricât de grea ar fi situația ta la moment, ea se schimba, neapărat.

2. Învinuirea altor persoane și căutarea scuzelor

Nu mai învinui oamenii din jur pentru toate necazurile tale. Când învinuiești pe cineva de ceva, încerci să scapi de responsabilitate și lași problema așa cum este. Să învinuiești pe cineva înseamnă să cauți scuze, iar căutarea scuzelor e primul pas spre nefericire. Doar tu răspunzi pentru alegerile și deciziile tale.

3. Plasarea sarcinilor într-o ladă prăfuită

Unii doar visează la succes, iar alții lucrează din greu pentru a-l obține. Majoritatea dintre noi au tendința de a evita activități grele și schimbări globale, chiar și atunci când avem nevoie de asta foarte mult.

Când începi să lucrezi asupra la ceva nou, nu te gândi la linia de finiș, ci gândește-te mai bine la primii pași. Încetul cu încetul, ei te vor aduce la final.

4. Tendința de a controla ceea ce nu poate fi controlat

Dacă începi să controlezi sau măcar să-ți faci griji pentru ceea ce nu poți controla, îți vei transforma viața într-o serie de probleme și dezamăgiri.

Nu suntem în stare să influențăm toate lucrurile, dar ne putem crea un fel de atitudine față de ele. În viața fiecăruia există momente atât pozitive, cât și negative, iar fericirea noastră depinde foarte mult cele spre care ne îndreptăm privirea.

5. Autocritică exagerată

Dacă este folosit în mod corespunzător, creierul uman este un instrument nemaipomenit. Însă, atunci când este folosit greșit, el ne poate juca festa. Toți vorbim cu noi înșine din când în când, dar nu ne gândim mereu la ce zicem și cum asta ne va influența ulterior.

Unul dintre motivele de bază ale eșecurilor noastre e neîncrederea în propria persoană și gândirea negativă. Alungă din cap emoțiile care te distrug. Doar atitudine pozitivă, doar gânduri învigoratoare!

6. Criticarea celor din jur

Dacă te simți confortabil cu neajurile tale, atunci nu ar trebui să atragi atenție la neajunsurile celor din jur. Nu-ți face griji pentru problemele altora, ci rezolvă-le pe ale tale. Încearcă să-ți ocupi timpul liber cu lucruri utile și dezvoltare personală, și nu criticându-i pe cei din jur.

7. Frica de propriile probleme și frici

Fricile nu-ți permit să iei decizii corecte și îți restrâng limitează zona de confort. Nu îți trăiești viața, dacă permiți fricilor și îngrijorărilor să te țină sub control, ci doar duci o existență jalnică.

Încearcă să-ți rezolvi problemele rapid și să lupți cu propriile frici. Nu fugi de ele. Cel mai bun lucru pe care-l poți face e să le confrunți, indiferent de cât de puternice îți par.

8. Încercăm să trăim în alt timp și în alt loc

Unele persoane se gândesc încontinuu la ce a fost, la cine ar fi putut ei deveni și ce ar fi putut face. Dar trecutul nu poate fi întors înapoi, iar viitor încă nu a sosit.

Trebuie să ne gândim mai des la prezent. Trebuie să trăim orice clipă, să fim mai activi, mai deschiși și mai ambițioși. Nu te gândi la vacanța care vine, când ești la lucru, și nu te gândi la lucru, când ești pe plajă. Fii atent la frumusețea care te înconjoară acum și aici.

9. Încercăm să fim ceea ce nu suntem

Una dintre cele mai grele încercări din viață este să fii tu însuți într-o lume care îi vrea pe toți la fel. Mereu se va găsi cineva mai frumos, deștept sau tânâr decât tine, dar niciodată nu va fi exact ca tine. Nu te schimba și nu-ți crea idoli, ci fii tu însuți.

10. Lipsa de recunoștință

Trezește-te mereu cu recunoștință în suflet, indiferent de cât de bine sau rău te simți. În loc să te gândești la ce nu ai, gândește-te la ceva ce, înafară de tine, nimeni nu are.

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Marirea stimei de sine prin afirmatii,Prognoza astrologică pentru luna iulie 2023,Exercitii mentale pentru o minte ascutita,Mantre zilnice care te pot ajuta !,Iubirea de sine,Ce putem învăța din vremuri de singurătate?
Noua energie - noua gândire
Simona Igna

Descoperind esența Fericirii

Descoperind esența Fericirii: O Călătorie spre Bucurie și Satisfacție Personală Fiecare dintre noi caută fericirea în propria viață.Este un scop universal și un sentiment profund

Citeste articol »
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121

Categorii articole