Descoperă-ți armonia interioară: Parapsihologul care te ajută să-ți găsești echilibrul

Vindecarea copilului tău interior,

Vindecarea copilului tău interior

Vindecarea copilului tău interior

Ai fost vreodată atent la vocea din interiorul tău? Cel care ți-ar putea aminti de sinele tău mai tânăr? Indiferent de cât de bătrâni creștem, ne purtăm înăuntrul nostru mai tânăr zi de zi. Poate că sinele nostru rănit de 5 ani apare atunci când cel mai bun prieten al nostru nu ne răspunde la telefon, sau eul nostru neînțeles de 15 ani iese la iveală când un coleg nu vede ochi în ochi. Îngrijirea pentru această versiune mai tânără a noastră este ceea ce înseamnă munca interioară a copilului.

Ce este munca interioară a copilului?
Munca interioară a copilului, denumită și vindecarea interioară a copilului, este o modalitate de a ne adresa nevoilor care nu au fost satisfăcute în copilărie și de a vindeca rănile de atașament pe care le-am dezvoltat. Cu toții avem o parte mai tânără din noi înșine care „nu a fost niciodată iubită în mod corect sau așa cum aveau nevoie în copilărie”, spune psihologul clinician Trish Phillips, Psy.D., pentru mbg.

„Munca interioară a copilului, ca orice tip de muncă interioară, implică crearea unui spațiu în care subconștientul tău are voie să preia conducerea”, spune Phillips. Munca interioară este actul de a intra în noi înșine, de a explora adevăratele noastre sentimente și părți din noi care ar fi putut fi respinse și etichetate drept „nepotrivite” sau „prea” de către alții. Permițându-ne timp să intrăm înăuntru, începem să ne dezlipim mecanismele zilnice de adaptare (a fi evitați, a ne amorți sentimentele etc.) și suntem capabili să acceptăm și să integrăm pe deplin subconștientul nostru în conștiință.

Ce tip de terapie este munca interioară a copilului? 

Munca interioară a copilului poate fi găsită în multe tipuri de terapie. Pentru a numi câteva, lentila interioară a copilului poate fi găsită în terapia traumei, Lucrarea părților, Sistemele familiale interne, EMDR, psihoterapie senzoriomotorie, munca somatică, munca Gestalt, terapia prin artă și terapia povestirii sau narative, notează Phillips.

Ceea ce este cu adevărat special în ceea ce privește munca interioară a copilului este intenția sa de a vorbi copilului nostru interior prin limbajul lor, un limbaj care este bazat și întruchipat emoțional, mai degrabă decât exprimat prin gânduri și cuvinte intelectuale. 

Ce înseamnă cu adevărat „copil interior”?

Copilul nostru interior este o reprezentare a noastră în multiple momente ale copilăriei noastre și putem avea copii interiori de la diferite vârste. Această parte a noastră este foarte mult legată de entuziasmul nostru natural, curiozitatea și creativitatea pe care le-am experimentat ca copii.

„Când intri în contact cu copilul tău interior, poți să te conectezi cu calitățile și experiențele lui la momentul respectiv”, a spus antrenorul de creativitate Julia Berryman pentru mbg. „Poți chiar și fizic să simți cum s-au simțit”.

În calitate de copii, suntem, de asemenea, foarte impresionabili, absorbind cu ușurință ceea ce mediile și îngrijitorii ne învață și cum ne tratează. Rănile interioare ale copilului sau rănile de atașament pot apărea atunci când există fie un eveniment traumatic, fie o ruptură cronică fără reparație. Pentru copii, o ruptură fără reparații poate arăta ca un strigăt după ajutor, dar neauzit de un îngrijitor indisponibil emoțional . Rupturile se întâmplă și în viața noastră de zi cu zi pe parcursul maturității, „de când cineva uită să ne țină ușa deschisă la magazin sau când un prieten nu ne salută”, spune Phillips. „Modul în care le interiorizăm determină dacă experiența rămâne o rană sau dacă devine procesată chiar acolo.”

La vârsta adultă, avem șansa să ne vindecăm copilul interior rănit și să creăm mediile interioare și exterioare sigure și sigure pe care sinele nostru mai tânăr și le-au dorit întotdeauna.

De ce este importantă vindecarea interioară a copilului?

Ca adulți, ne plimbăm purtând răni din copilărie, fie că este vorba de traume simple sau complexe, de la neglijare emoțională la abuz fizic. Mulți adulți simt că sunt singuri cu aceste răni și sentimente, notează Phillips, și așa că îi acoperă pentru că simt că asta este „ceea ce fac alți adulți”. 

De aceea, vindecarea interioară a copilului este atât de importantă, spune ea: „Pentru a ne aminti că nu greșim sau nu greșim. Pentru a vindeca rușinea care vine doar de a avea sentimente”.

Vindecându-ne copilul interior, începem să creăm siguranța și siguranța de care eul nostru mai tânăr avea întotdeauna nevoie. Procedând astfel, trăsăturile pozitive ale copilului nostru interior au loc să strălucească. Ne deblochăm darurile naturale, curiozitatea interioară și capacitatea noastră nelimitată de a iubi.

Pe de altă parte, atunci când evităm să ne abordăm durerile din trecut și să ne simțim singuri cu ele, ele se transformă în comportamente distructive pentru noi înșine și mediul nostru, cum ar fi dependenta de muncă, alcoolismul sau rasismul.

„Când vindecăm copilul interior, vindecăm generații. Vindecăm lumea. Ne afectăm literalmente unii pe alții; asta este coreglarea”, spune Phillips.

Semne că copilul tău interior are nevoie de vindecare.

Semnele enumerate mai jos sunt simptome care se conectează înapoi la rănile de atașament inițiale: 

1.Senzație extrem de reactivă.

Putem observa când copilul nostru interior rănit apare în viața noastră de zi cu zi când te simți foarte reactiv la situații, simțindu-te brusc foarte detașat sau iritat. „Eul nostru adult încearcă să gestioneze sau să controleze exteriorul care îi face să se simtă inconfortabil în interior”, spune Phillips.

2.Supraevaluarea independenței.

Acest lucru poate arăta ca și cum ați repeta narațiunea „Nu am nevoie de nimeni” și nu vă permiteți să cereți niciun ajutor.

3.Comportamente distructive de coping.

Acest lucru poate arăta ca a face față prea multor alcool, cumpărături, înșelăciune, jocuri de noroc, mâncare și chiar amânare cronică.

4.Sănătate emoțională și mintală precară.

Acest lucru poate apărea într-o multitudine de moduri, inclusiv:

 • Depresie
 • Senzație de nemotivare
 • Dorind din ce în ce mai mult timp singur sau cu prietenii (evitarea se manifestă în moduri diferite)
 • Nu vrei să faci sex sau vrei mai mult sex pentru a menține partenerul conectat
 • Dificultăți de somn
 • Creșterea sau pierderea în greutate
 • Nu la fel de concentrat sau productiv la locul de muncă
 • Anxietate crescută în diferite domenii ale vieții
5.Repetarea tiparelor în relațiile tale.

Oamenii cu răni de atașament tind să recreeze inconștient modele de atașament pe care le-au experimentat în copilărie în relațiile lor adulte, fie că sunt romantice sau nu. Aceasta înseamnă că în esență repetă tipare ale traumei copilăriei.

Potrivit lui Phillips, implementarea unui model de atașare poate arăta astfel:

 • A fi evitant în timpul conflictului sau când un partener își exprimă sentimentele
 • A fi disprețuitor de nevoile unui partener sau de propriile tale nevoi în relație 
 • Fă-te să crezi că nu există probleme atunci când există, sau invers
 • A fi anxios sau fricos în cadrul relației; prin urmare, încercând să mulțumesc partenerul mai presus de orice
 • Având o teamă profundă de a fi abandonat sau respins de partenerul tău
Cum să te conectezi cu copilul tău interior.

Pentru a începe să ne înțelegem copilul interior, trebuie să învățăm să ascultăm și să comunicăm în limbajul lor, care este senzorial și somatic, spune Berryman. 

Dacă vă amintiți cum este să vă jucați cu un copil, în loc să vă vorbiți în propoziții complete și elocvente, copiii își vor exprima dorințele și nevoile prin limbajul corpului și zgomote intuitive. De aceea, o mare parte din reconectarea la copilul nostru interior se face prin implicarea în activități care ne activează întregul tărâm al simțurilor. Când putem fi pe deplin aici, în loc să ne gândim prin situații, „accesăm într-un loc dincolo de narațiunea cognitivă care ne este familiară”, spune Phillips. În aceste momente prezente, putem crea o nouă relație cu copilul nostru interior.

Putem începe prin a ne scoate mai întâi din creierul stâng – asociat cu limbajul, logica și gândirea critică – în creierul drept, asociat cu expresia noastră emoțională, intuiție și creativitate. Mai jos sunt câteva modalități de a începe:

1.Practicați respirația și atenția.

Conectarea la respirațiile noastre profunde și la corpul fizic ne ajută să ieșim din stresul lumii adulților și din excitarea simpatică „luptă sau fugi”, astfel încât să putem fi curioși de prezent.

Folosiți toate cele cinci simțuri pentru a vă informa cu corpul nostru. Putem face acest lucru prin trei respirații adânci conștiente. Vă poate ajuta să puneți o mână pe burtă și pe piept.

Pe măsură ce vă instalați, rețineți un lucru pe care îl vedeți.

Un singur lucru mirosi.

Un lucru pe care îl auzi.

Un lucru pe care îl gusti.

Un lucru pe care îl simți.

2.Hrănește-ți creativitatea.

Fie că ne lăsăm să desenăm, să gătim, să grădinam, să stăm sau să citim romane grafice – a face ceea ce ne face plăcere este centrarea și ne duce înapoi la copilul nostru interior. 

3.Strânge ceva.

Îți amintești cum era să colecționezi lucruri în copilărie? Colectarea a ceea ce găsim la plimbare, în drum spre plajă (bețe, pietre, scoici), poate fi o modalitate de reconectare cu copilul nostru interior. Acest lucru nu este din niciun motiv practic, dar facem asta pentru experiența pură. Nu sunteți sigur ce să colectați? Mulți dintre noi, ca adulți, colecționăm cărți. Vestea bună este că nu trebuie să le citiți pentru a vă bucura să le aveți!

4.Exersați vizualizarea.

Procesul de vizualizare este o modalitate excelentă de a vă conecta la copilul interior. Vizualizările ne ajută să ne atingem imaginația și simțurile. La început, vizualizările ghidate pot fi cele mai utile. Puteți începe cu cel oferit de Berryman aici .

5.Jurnal.

Intenția jurnalului este de a crea un spațiu sigur pentru tine (și în acest caz, copilul tău interior) să te exprimi sincer, fără așteptările lumii exterioare. Poate arăta ca și cum ai sta jos și ai întreba pur și simplu copilul tău interior cum se simte astăzi. Cheia este să onoreze percepția copilului tău interior asupra propriilor experiențe fără a le filtra sau corecta.https://www.mindbodygreen.com/

Media 1 / 5. Numărul voturilor: 1

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

0 Recenzii

Lasa o recenzie

Distribuie acest articol pe:

S-ar putea sa iti placa si:

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Programari sedinte

Programare in cabinet

Arata directii

Programare prin email

Scrie-ne un email

Programare la telefon

0740781121